Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα από τα πιο αγαπημένα ταβερνάκια σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου

Απολαμβάνουμε αυθεντική κυπριακή κουζίνα σε έναν υπέροχο χώρο στο χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2022

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά στο νησί, τα ωραία Λεύκαρα, όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε, θα πας για να βολτάρεις στα γραφικά σοκάκια, για να θαυμάσεις από κοντά τα παραδοσιακά κεντήματα και τα ασημένια συρματουργήματα που φτιάχνουν στην περιοχή, να συνομιλήσεις με τους ντόπιους, να αναπνεύσεις βουνίσιο αεράκι αλλά και να απολαύσεις καλή κυπριακή κουζίνα σε έναν από τους (ίσως) πιο άξιους εκπροσώπους της.

Ο λόγος για μία ταβέρνα που ενώ μας πρωτοσυστήθηκε στο κέντρο της πόλης του Ζήνωνα, αποβιβάστηκε ακολούθως στην πρωτεύουσα (και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Δομέτιο), ενώ ανηφόρισε στη συνέχεια για το χωριό, συνεχίζοντας την παράδοση του καλού φαγητού και κερδίζοντας την αγάπη αλλά και τον ουρανίσκο τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των επισκεπτών!

Untitled-1.jpg

Η προσθήκη, βλέπεις, της ταβέρνας Ρουσιάς, στο γραφικό χωριό Λεύκαρα μάς δίνει την καλύτερη αφορμή για να επισκεφθούμε το χωριό, χειμώνα-καλοκαίρι, για να απολαύσουμε παραδοσιακά πιάτα, φτιαγμένα με άριστες πρώτες ύλες, σε ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον!

ROUSHAS 8.jpg

Η ταβέρνα, εξάλλου, στεγάζεται σε ένα περιποιημένο αρχοντικό κτήριο, κτίσμα του 1923, το οποίο αποτελούσε το ξενοδοχείο των Λευκάρων με το όνομα «Η Μεγάλη Βρετανία». Μία σύγχρονη μα συνάμα παραδοσιακή ταβέρνα, με οικεία ατμόσφαιρα, και μία άκρως εντυπωσιακή εσωτερική αυλή.

Capture 2.PNG

Στου Ρουσιά λοιπόν πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα ορεκτικά του, όπως λουκάνικο, παστουρμά, φέτα σαγανάκι, μανιτάρια, κολοκυθοκεφτέδες αλλά και κολοκυθάκια με αβγά, τα ολόφρεσκα ζυμαρικά του, ανάμεσά τους τα παραδοσιακά καλοηρκά, τα εύγευστα κρεατικά του τα οποία ψήνονται με μεγάλη μαεστρία στα κάρβουνα, αλλά και τα φαγητά κατσαρόλας όπως είναι το βοδινό στιβάδο και το αρνίσιο συκώτι.

Για υπέροχους παραδοσιακούς μεζέδες λοιπόν, θα κάνεις στάση Στου Ρουσιά στα ωραία Λεύκαρα.

Προτού φύγεις επιβάλλεται να απολαύσεις το καφεδάκι σου στο διπλανό παραδοσιακό καφενείο του Ρουσιά.

Capture 4.PNG

ΙΝFΟ:
Τηλέφωνο: 24343449
Διεύθυνση: Γιάννου Κρανιδιώτη 7 & 9, Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας.
Ωράριο λειτουργίας: Δ-Κ 12.00-22.00 (εκτός Τρίτης).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close