Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Καλοκαίρι στην ταβέρνα: 15 αυλές με νόστιμα μεζεδάκια

Τα ταβερνάκια της Λευκωσίας άπλωσαν τραπεζάκια εκτός...

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2022

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο καιρός προστάζει καλή παρέα, νόστιμο φαγητό και τη δροσιά μιας αυλής. Τα ταβερνάκια του νησιού έστρωσαν επιτέλους τραπέζια έξω και είναι πανέτοιμα να σε υποδεχτούν στις υπέροχες, ολάνθιστες αυλές τους, σερβίροντάς σου μερακλίδικο μεζέ μαζί με παγωμένη μπίρα ή βαρελίσιο κρασάκι.

Ετοιμάσαμε, λοιπόν, για σένα μια λίστα με τις πιο αγαπημένες ταβέρνες στη Λευκωσία, καθώς και τα απαραίτητα tips για να φας καλά και να περάσεις ακόμα καλύτερα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να οργανώσεις την παρέα για να οργανώσεις τις καλύτερες καλοκαιρινές μαζώξεις.

ΤΟ ΣΤΕΝΟΡΥΜΙ
Το "κρυμμένο" απάχικο ταβερνάκι στην πλακόστρωτη πλατεία της Αγλαντζιάς, θα σε κάνει να ξεφύγεις από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, αφού σε υποδέχεται σε μια πανέμορφη και δροσερή αυλή, για να απολαύσεις εύγευστο φαγητό, παρέα με ούζο, ρετσίνα, τσίπουρο ή και ζιβανία.
ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ: Εδώ θα βρεις φυσικά επιλογές στα κάρβουνα, δεν λείπουν όμως και τα μαγειρευτά, οι σαλάτες και τα διάφορα συνοδευτικά όπως οι ολόφρεσκες κυπριακές πατάτες. Ιδανική πρόταση, τα διάφορα σχάρας (€11)στα οποία περιλαμβάνονται μαλακό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μυρωδάτες σεφταλιές, χαλλούμι, μανιτάρια, συκωτάκια κοτόπουλου και λαχταριστά παϊδάκια κρασάτα που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάκτυλά σου.
TIP: Κάνε την κράτησή σου την Παρασκευή ή το Σάββατο για να ακούσεις λαϊκή πενιά.
(22876543) Πλατεία Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά. Δ-Σ 12.00-15.00 & 18.00-23.00.

ΜΠΕΜΠΑ
Το χαριτωμένο και ατμοσφαιρικό μαγαζί της Πινδάρου διαθέτει μία δροσερή αυλή που θυμίζει μεσογειακές αυλές μιας άλλης εποχής, με λεμονόδεντρα, μανταρινιές και ελιές. Εδώ θα απολαύσεις κυπριακές και ελληνικές γεύσεις που θα σου θυμίσουν
μαμαδίστικες γεύσεις, ενώ από τον φιλόξενό του χώρο αναδύονται αρώματα από ξυλόφουρνο που σε μεταφέρουν στο χωριό.
ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ: Οι αλοιφές και τα ορεκτικά έχουν την τιμητική τους, με την πίτα στον ξυλόφουρνο να γίνεται ανάρπαστη. Στα πιο δημοφιλή ορεκτικά κατατάσσονται οι κολοκυθοκεφτέδες αλλά και η σαλάτα με ώριμο χαλλούμι 40 ημερών και ντόπια ντοματίνια. Στα κυρίως θα βρεις πιάτα για κάθε γούστο από εξαιρετικό λαβράκι σχάρας μέχρι κριθαρότο με γαρίδες, μπιφτέκια και ψαρονέφρι.
TIP: Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις την καρυδόπιτα της Μπέμπας, με κανταΐφι και παγωτό βανίλια.
(22252626) Πινδάρου 2. Δ-Σ 12.30-15.30 & 19.30-23.00.

TO MΑΝΤΡΙ
Σε ένα αρχοντικό 100 χρονών, στην καρδιά του παλιού Στροβόλου, βρίσκεται η ταβέρνα Το Μαντρί, μια σταθερή αξία γεύσης και διασκέδασης. Το φιλικό περιβάλλον και η φιλοξενία των ανθρώπων της είναι σήμα κατατεθέν της φημισμένης ταβέρνας. Εδώ θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου, απολαμβάνοντας χαλαρή ατμόσφαιρα και καλό φαγητό σε μια όμορφη αυλή.
ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ: Καθημερινά φτιάχνει νόστιμους μεζέδες και προσφέρει δελεαστικές επιλογές για όλα τα γούστα. Όλα είναι φτιαγμένα από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και πάντοτε με αγάπη και αφοσίωση στις ντόπιες γεύσεις. Εκτός από μεζέδες
(€17 και €20 Π-Σ), κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή ετοιμάζεται λαχταριστό οφτό κλέφτικο.
TIP: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το ρεμπέτικο έχει την τιμητική του.
(22252282) Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 27,Στρόβολος. Τρ-Σ 19.00 - 24.00.


 

TO ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ
Η ξακουστή ταβέρνα στον Άγιο Δομέτιο σε υποδέχεται στην ολάνθιστη και δροσερή αυλή της και αυτό το καλοκαίρι. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της πρωτεύουσας, και όχι τυχαία αφού η αυλή διαμορφώθηκε με έναν πανέμορφο διάκοσμο, δημιουργώντας ένα πραγματικά όμορφο και ζεστό σκηνικό.
ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ: Εδώ θα φας καλό φαγητό, από νόστιμα είδη σχάρας, σούβλα αρνίσια, χοιρινή και κοτόπουλο μέχρι πεντανόστιμο οφτό, φτιαγμένο με μεράκι και μαεστρία σε πήλινο με πατάτες και πλιγούρι (€10.50). Πρόσφατα μάλιστα, προστέθηκαν στον κατάλογο, τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά από το οινοποιείο Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη.
TIP: Κάθε Παρ και Σ ζωντανή μουσική στην καταπράσινη αυλή της.
(99657270) Λεωφ. Ανδρέα Κάρυου, Άγιος Δομέτιος. Δ-Σ 19.00-23.00 & Κ 12.00-23.00.

ΤΑΒΕΡΝΑ Τ’ ΑΝΕΙΠΩΤΑ
Πώς μπορείς να επισκεφθείς το ταβερνάκι "διαμάντι" της Λακατάμιας και να μην το λατρέψεις; Θα γίνει από τα αγαπημένα σου στέκια, αφού συνδυάζει άψογα καλό φαγητό, ωραία ατμόσφαιρα και πολύ καλές τιμές. Διαθέτει έναν φανταστικό εξωτερικό χώρο, άκρως ατμοσφαιρικό, και ένα μενού γεμάτο μεζεδάκια to share.
ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ: Φτιάξε τον δικό σου μεζέ, με επιλογές όπως λουκάνικο, χαλλούμι, παστουρμά, συκωτάκι βοδινό, μπουτάκια κοτόπουλου, μπέικον κρασάτα, παϊδάκια αρνίσια και τα κλασικά σουβλάκια, σεφταλιές. Συμπλήρωσε οπωσδήποτε με ορεκτικά και εξαιρετικές σαλάτες.
TIP: Ολοκλήρωσε τη γευστική σου εμπειρία με τα εκλεκτά γλυκά που θα βρεις στο μενού, από πορτοκαλόπιτα, μπακλαβά και μιλφέιγ μέχρι ποικιλία γλυκών του κουταλιού.
(96804350) Ελευθέριου Βενιζέλου 25Α, Λακατάμια. Τρ-Σ 19.30-24.00.

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ
Η ταβερνούλα Το Σπήλαιο στη Δευτερά θα σε βάλει στη δροσερή αυλή της και ο Μιχάλης και ο Κώστας, οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, θα φέρουν στο τραπέζι σου όλα τα καλούδια της σχάρας, του φούρνου και της κατσαρόλας τους.
ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ: Μια ποικιλία από είδη σχάρας στην πίτα ή σε μερίδα και με το που μυρίσει καλοκαίρι, ο ξυλόφουρνος ψήνει για σένα και την παρέα σου παραδοσιακό κλέφτικο αρνάκι συνοδευμένο από υπέροχες πατάτες, πλιγούρι και μακαρόνια του φούρνου. Σημείωσε πως κάθε Τρίτη και Πέμπτη μπορείς να απολαύσεις σούβλα χοιρινή, αρνίσια και κοτόπουλο, εκτός, βέβαια, και αν θέλεις να παραγγείλεις τον κλασικό μεζέ (€18) ή ακόμα τον ατελείωτο μεζέ που περιλαμβάνει και μαγειρευτά (€20).
TIP: Αν είσαι vegan ή vegetarian μην ανησυχείς καθόλου, αφού εδώ θα σε φροντίσουν πολύ καλά. Ιδιαίτερα δημοφιλές πιάτο ο σολομός σχάρας με ρύζι.
(22622024) Αναστάση Λεβέντη 2Α, Δευτερά. Δ-Σ 11.00-15.30 & 18.00-23.00.


 

ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Θα το βρεις σε μια παλιά γειτονιά, στα γραφικά στενά του παλιού Στροβόλου. Κι επειδή το καλοκαιράκι είναι εδώ, το παραδοσιακό ταβερνάκι της πρωτεύουσας σε υποδέχεται πλέον στην υπέροχη, ολάνθιστη αυλή, προσφέροντάς σου ζεστή φιλοξενία και νόστιμο φαγητό.
ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ: Αν είσαι λάτρης της αυθεντικής κυπριακής κουζίνας, είσαι στο μέρος το σωστό. Εδώ λοιπόν, θα απολαύσεις πλούσιο μεζέ (€20), αποτελούμενο από πολλά νόστιμα πιάτα, εποχικά και κλασικά, και όλα φτιαγμένα με πολύ μεράκι. Από ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη και λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, μέχρι βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί, ζουμερή σούβλα αρνί και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι.
TIP: Κάθε Τρ, Πεμ και Παρ, ο ξυλόφουρνος της αυλής ετοιμάζει οφτό κλέφτικο λουκούμι, το οποίο θα απολαύσεις εννοείται με παγωμένη μπίρα ή φίνο κυπριακό κρασί σερβιρισμένο σε καράφα.
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2Α, πάροδος Σταδίου, Στρόβολος. Δ-Σ 11.00-14.30 & 18.00-24.00.


ΤΑΒΕΡΝΕΙΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ
Στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, σε μια γραφική τοποθεσία, μακριά από την κίνηση και τους έντονους ρυθμούς της πόλης, θα βρεις ένα μικρό ταβερνείο. Το αυθεντικό αυτό ταβερνάκι λοιπόν, άπλωσε τα τραπεζάκια του στον ανανεωμένο εξωτερικό του χώρο, και σε περιμένει για να σου σερβίρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα.
ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ: Ο πληθωρικός μεζές με 18 πιάτα κλέβει τις εντυπώσεις (€16). Αν πάλι θες να απολαύσεις το σουβλάκι σου στην πίτα ή σε μερίδα, έχεις την επιλογή, ενώ θα βρεις και σπιτικά μαγειρευτά φαγητά να γλείφεις τα δάκτυλά σου. Οι μελιτζάνες με φέτα (€7) και το συκωτάκι αρνίσιο στην κατσαρόλα (€8) θα σε ενθουσιάσουν.
TIP: Αν θέλεις να συνδυάσεις την έξοδό σου με ζωντανή μουσική, τότε κλείσε θέση την Παρασκευή, καθώς φιλοξενεί live βραδιές με τον Μάριο Σιάτη.
(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Σ 17.00-24.00 & Κ 12.00-16.00.

ΓΙΑ ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΑΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΔΩ...
Στο Γραβέλλα τζιαι Καπνιά (22358060) θα απολαύσεις πεντανόστιμους μεζέδες (€18) σ’ έναν πανέμομορφο εξωτερικό χώρο που μοσχομυρίζει βασιλικό και δάφνη.

Μπήκαν γλάστρες με λουλούδια, στρώθηκαν τραπέζια με καρό τραπεζομάντηλα και η Έθα Όπως Παλιά (22590233) στην Έγκωμη σε υποδέχεται στη βεράντα, σερβίροντάς σε καλούδια στα κάρβουνα, ενώ οταν καλοκαιριάσει για τα καλά, θα αρχίσουν να φτιάχνουν ξανά κρητικό αντικριστό και οφτό κλέφτικο ψημένο σε τταβά μούρλια.

Το βραβευμένο Αιγαίον (22253030) ανοίγει την καλόγουστη εσωτερική αυλή του, προσφέροντας κυπριακές αλλά και ελληνικές συνταγές, φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά και αρώματα Μεσογείου. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την παστιτσάδα με βοδινό αλλά και το γιουβέτσι που φτιάχνουν με ιδιαίτερη μαεστρία.

Το τσιπουράκι συναντά τον ωραίο μεζέ, σε ένα γραφικό σημείο της παλιάς Λευκωσίας, στην οδό Οθέλλου. Στο Τσιπουράκι Μεζεδάκι (99754417) θα νιώσεις αμέσως την αθηναϊκή αύρα της Πλάκας σε μια ατμοσφαιρική και μερακλίδικη αυλή, εντός των τειχών της πρωτεύουσας. Εδώ, το τσίπουρο συναντά τον μεζέ του Μερακλή (€18.50), ενώ η διασκέδαση κορυφώνεται κάθε Σάββατο.

Ο Κήπος της Χρυσαλινιώτισσας (22343447), το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι που εκτείνεται σε έναν καταπράσινο κήπο, συνδυάζει τη δροσιά και χαλάρωση που ψάχνεις τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού με το αγνό, καλό φαγητό. Για να κλείσει γλυκά η βραδιά σου, επιβάλλεται να παραγγείλεις το περιβόητο μαχαλεπί του μαγαζιού.

Η Στοά του Δημήτρη (22343030) κοντά στην Αγορά του Αγίου Αντωνίου δεν φτιάχνει με μαεστρία μόνο τον μεζέ της (€17.50) αλλά και τα σπιτικά μαγειρευτά της.

Ο Ζανέττος (22765501), μία από τις πιο κλασικές ταβέρνες, άνοιξε και πάλι την αυλή του και σε υποδέχεται για μεζέδες (€22.50), ουζάκι, κρασάκι και καλή παρέα!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close