Εστιατόρια

Το Christmas cake που ξεχωρίσαμε!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δεκέμβριος μπήκε για τα καλά και οδεύουμε ολοταχώς προς την πιο εορταστική και αγαπησιάρικη περίοδο του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει στιγμές ζεστασιάς με τους δικούς μας ανθρώπους, εκπλήξεις, δώρα, λαχταριστά γλυκά και φαγητά. Είναι η ιδανική περίοδος για να ξεχνάς δίαιτες και θερμίδες.

Αν λατρεύετε το Χριστουγεννιάτικο κέικ γιατί πολύ απλά σας θυμίζει τη μαμά σας και ζεστές οικογενειακές στιγμές γύρω από το τζάκι, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό του Άρωμα Βανίλιας. Ένα κέικ που φωνάζει Χριστούγεννα με όλους τους τρόπους. Με την υπέροχη χριστουγεννιάτικη του διακόσμηση απ’ έξω, και όταν κόβεις το κομμάτι και τρως την πρώτη μπουκιά, να εκπλήσσεται ο ουρανίσκος σου από το βάθος και την ένταση της γεύσης και των αρωμάτων. Αν πάλι προτιμάτε την πιο μοντέρνα εκδοχή του, ο pastry chef του Άρωμα Βανίλιας προτείνει πλούσιο κέικ σοκολάτας με κρέμα ιταλικής σοκολάτας.

Pic4.jpg

Τι πρέπει όμως να περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο σας κέικ για να ξεχωρίσει; Ο pastry chef και ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Άρωμα Βανίλιας, Γιάννης Τούμπας, μοιράζεται μαζί μας κάποια από τα μυστικά του για ένα λαχταριστό Christmas cake.

Το μυστικό για ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο κέικ είναι καταρχήν τα αγνά και ποιοτικά υλικά του. Πρέπει να είναι πλούσιο σε ξηρούς καρπούς, καρύδια και αμύγδαλα χοντροκομμένα, αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες και φοινίκια, κομματάκια από διάφορα φρουί γλασέ και λογής λογής γλυκά του κουταλιού.Προτιμήστε κυρίως καρυδάκι, κιτρόμηλο, πράσινο και κίτρινο, περγαμόντο, κυδώνι, κολοκύθα και καρπούζι. Δεν πρέπει να ξεχνάτε επίσης τα μπαχαρικά, κανέλα, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, τζίντζερ, κάρδαμο, ξύσμα πορτοκαλιού. καθώς επίσης το κονιάκ και την κουμανταρία που θα απογειώσουν τη γεύση του κέικ σας. Για μια πιο πλούσια γεύση καλύψτε το κέικ σας με αμυγδαλωτό.

Pic3.jpg

Και επειδή λένε ότι πρώτα τρώμε με τα μάτια, σημαντικό ρόλο παίζει και η διακόσμηση του κέικ. Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή ακόμη καλύτερα, να προμηθευτείτε ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα ή να τη φτιάξετε με τα χεράκια σας και με κουπ πατ σε γιορτινά σχέδια να κόψετε διακοσμητικά. Διακοσμήστε το με τα παιδία σας και δημιουργείστε για αυτά αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν μια ζωή. Τέλος, φρούτα φρέσκα ή ζαχαρωμένα, ξηροί καρποί, βρώσιμη χρυσόσκονη ή glitter, αστεράκια, τρούφα ή ό,τι άλλο σας αρέσει στολίζουν ιδανικά κάθε δημιουργία.

Για όλους εσάς που το πρόγραμμα σας δεν σας επιτρέπει να φτιάξετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο κέικ, οι προτάσεις του Άρωμα Βανίλιας είναι και φέτος πολλές και για κάθε γούστο. Δεν έχετε παρά να επιλέξετε το σχέδιο και τη γεύση της επιλογής σας.

Pic2.jpg

Επίσης συστήνουμε ανεπιφύλακτα όλες τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές του Άρωμα Βανίλιας. Τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τα φοινικωτά, τα λαχταριστά σοκολατάκια, τα νόστιμα κουλουράκια και τα μπισκότα και τις αφράτες βασιλόπιτες που αποτελούν σταθερή αξία στις προτάσεις του Άρωμα Βανίλιας για τις φετινές γιορτές.

Αυτό το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, το Άρωμα Βανίλιας σας προσκαλεί σε ένα ολοήμερο χριστουγεννιάτικο παζαράκι, με πολλές λιχουδιές, μουσική, χριστουγεννιάτικη διάθεση και δώρα για τους μικρούς μας φίλους. Αν γνωρίζεις το Άρωμα Βανίλιας, ξέρεις για τί μιλάμε – εάν δεν το έχεις ανακαλύψει βάλε το στα must σου και επισκέψου το σύντομα και γιατί όχι αυτό το Σάββατο.

Θα το βρεις στη Λεωφόρο Στροβόλου 162, 2048 Στρόβολος (απέναντι από Corso Italia). Τηλ. Επικοινωνίας: 22 510234.

pic5.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close