Eating News , Εστιατόρια

Η πρώτη καλλιέργεια λυκίσκου στην Κύπρο

Έρχεται από τον Όμιλο Φώτος Φωτιάδης και την μπίρα Λέων

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κυπερούντα, ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης παρουσίασε την πρώτη και μόνη καλλιέργεια λυκίσκου στην Κύπρο από την μπίρα Λέων.

Όπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, ο λυκίσκος αποτελεί μία από τις τρεις βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγή της μπίρας και καθορίζει σημαντικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την πικράδα και το άρωμα της.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ανέφερε ότι «η παραγωγή του λυκίσκου εδώ στην Κυπερούντα ακολουθεί ένα φιλοπεριβαλλοντικό σύστημα καλλιέργειας, αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους με μεγάλη ακρίβεια και μέγιστη απόδοση. Η παραγωγή γίνεται με απόλυτο σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, κάτι που αποδεικνύει την ευαισθησία των ανθρώπων της Λέων για το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας. Το εγχείρημα, αν και ομολογουμένως δύσκολο, αν λάβει κανείς υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της κυπριακής υπαίθρου, έχει στεφθεί με επιτυχία, αφού ο κυπριακός λυκίσκος, όχι μόνο καλλιεργήθηκε και ευδοκίμησε, αλλά έδωσε ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα στην μπίρα Λέων.»

5.jpg

Εκ μέρους του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, η Νικολέττα Παφίτου ανέφερε, «ο τουρισμός οινογαστρονομίας καλύπτει πλέον περήφανα και την ζυθοποιεία και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παραγωγή τοπικής μπίρας. Θεωρούμε ότι η Κύπρος έχει αποκτήσει δικαίως τη δική της ιστορία με την κυπριακή μπίρα και σίγουρα αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στον Όμιλο Φώτος Φωτιάδης. Ως Υφυπουργείο αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να προβάλλουμε πιο εντατικά την κυπριακή μπίρα και να δημιουργήσουμε διαδρομές της μπίρας/ζυθοποιίας, με διάφορα επισκέψιμα σημεία που θα συνδέονται με το αντικείμενο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, Παύλος Φωτιάδης, ανέφερε ότι «αν μου έλεγε κάποιος πριν λίγα χρόνια ότι στη Μεσόγειο θα βρίσκαμε φυτείες λυκίσκου, το φυτό που συνδέθηκε με τη Βόρεια Ευρώπη και την παράδοση της ζυθοποιίας για κάποιους αιώνες δεν θα τον πίστευα. Αυτό σήμερα είναι το προϊόν της δημιουργικότητας και της επιμονής όταν εργάστηκαν μαζί οι ζυθοποιοί μας με τους οινοποιούς και τους γεωπόνους μας. Το αποτέλεσμα είναι ήδη στο ποτήρι μας, στη μπίρα Λέων».

7.jpg

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις φυτείες, καθώς και να απολαύσουν ολόφρεσκη μπίρα ΛΕΩΝ. Διατηρώντας την αυθεντική συνταγή του 1937 σε συνδυασμό με τον λυκίσκο κυπριακής σοδειάς, η μπίρα ΛΕΩΝ διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτήρα με νότες εσπεριδοειδών και μπαχαρικών.

Ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης συνεχίζει όχι μόνο να ξεχωρίζει, αλλά και να ανοίγει μια νέα εποχή στην ζυθοποιία στην Κύπρο, καθώς η πρώτη κυπριακή μπίρα ΛΕΩΝ αποτελεί σήμερα τη μοναδική μπίρα στην αγορά με λυκίσκο κυπριακής σοδιάς.

Η ΛΕΩΝ, είναι μια γνήσια “all malt” Lager μπίρα όπου παρασκευάζεται από εκλεκτές πρώτές ύλες – νερό, 100% βύνη κριθαριού και λυκίσκο κυπριακής σοδιάς. Πέραν από την σημαντική καινοτομία στην παρασκευή της, η μπίρα ΛΕΩΝ έχει εμπλουτιστεί με μια νέα, σύγχρονη εμφάνιση και με νέα συσκευασία, που αντικατοπτρίζουν τη δυναμική προσωπικότητα της, την ανώτερη ποιότητα και τη δροσιστική και ευχάριστη γεύση της.

6.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close