Eating News , Εστιατόρια

Στη Γαλλία φτιάχνουν μπλε μπίρα (βίντεο)

Οι φαν μάλλον δεν θα την δουν θετικά.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2022

Η ξανθιά γίνεται μπλε; Μια γαλλική ζυθοποιία άρχισε να χρησιμοποιεί φύκια με μια φυσική χρωστική ουσία για να κάνει την μπύρα της μπλε.

Η μπύρα με την εμπορική ονομασία «Line» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας εταιρείας που θέλει να προωθήσει τα φύκια ως συμπλήρωμα διατροφής και μιας ζυθοποιίας που αναζητούσε τρόπο να κάνει τα ποτά της ξεχωριστά.

Η μπύρα φαίνεται πως ήδη τα πηγαίνει καλά, λέει ο Σεμπαστιέν Βερμπέκ, υπάλληλος της Hoppy Urban Brew που παρασκευάζει τη μπύρα. «Προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον και περιέργεια από το κοινό» αναφέρει.

 

 

Η μπλε απόχρωση προέρχεται από τη σπιρουλίνα, ένα φύκι που καλλιεργείται από μια εταιρεία που ονομάζεται Etika Spirulina στη βόρεια Γαλλία. Το συστατικό της σπιρουλίνας που δίνει το μπλε χρώμα, που ονομάζεται φυκοκυανίνη, προστίθεται στη συνέχεια στη μπύρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής.

Ελαφριά και με φρουτώδη επίγευση χαρακτήρισε τη γεύση της μπύρας η υπάλληλος της ζυθοποιίας Ματίλντ Βανμασνάρ, παραδεχόμενη πως η μόνη ένδειξη πως περιέχει φύκη, είναι το χαρακτηριστικό της χρώμα.

Ο Ξαβιέ Ντελανόι, του οποίου το αγρόκτημα παρέχει τη σπιρουλίνα, είπε ότι μετά από αρκετές δοκιμαστικές παρτίδες, η ζυθοποιία βρήκε ένα μείγμα που άρεσε στους πελάτες. Όπως ανέφερε, 1.500 μπουκάλια μπλε μπύρας πουλήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου πέρυσι και η ζυθοποιία ετοιμάζεται τώρα να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει τη ζήτηση.

Πηγή: SigmaLive

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close