Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

15+1 υπέροχα στέκια στο χωριό, για κυπριακό brunch το σαββατοκύριακο!

Ετοιμάσου για εξόρμηση στο χωριό!

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2022

Τα σαββατοκύριακα και τις αργίες το κυπριακό μπούκωμα έχει την τιμητική του.

Kαι υπάρχουν πολλά στέκια στην Κύπρο μας και κυρίως στα χωριά μας πλέον που το έχουν εντάξει στη φιλοσοφία αλλά και στα μενού τους. Είτε πρόκειται για ταβέρνες είτε για καφενεδάκια και όχι μόνο. 

Πάμε λοιπόν για brunch μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης, είτε αυτό είναι κάποιο χωριό ή ακόμα και ένα κατάλυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε 16 μοναδικές επιλογές για πρόγευμα και brunch με θέα τη φύση σε όλη την Κύπρο.

1842 που τον τζιησβέ στο fréddo
Ο χώρος αυτός που δημιουργήθηκε στην πιο ωραία τοποθεσία του χωριού Φαρμακάς, έφερε κάτι καινούργιο στην ορεινή Λευκωσία, κάτι που έλειπε. Και δεν είναι μόνο η διακόσμηση που σε ταξιδεύει σε αλλοτινές εποχές ούτε τα πιάτα, που κάνουν ακόμη και τους περαστικούς να ρίχνουν τις ματιές τους στο εσωτερικό του. Είναι κυρίως η φιλοσοφία του που ποντάρει στα φρέσκα υλικά, για τα οποία δίνει προτεραιότητα στους παραγωγούς της περιοχής, και στα αυστηρώς homemade πιάτα.  Ο λόγος για το καφενείο με το ιδιαίτερο όνομα "1842 που τον τζιησβέ στο fréddo", που αντικατοπτρίζει πλήρως το concept του μαγαζιού, μιας και συνδυάζει αρμονικά το χθες με το σήμερα! Τον καφέ της χόβολης με τον καφέ της μηχανής, το brunch και τα platters, με την ντόπια ζιβανία και την πομιλοροτηγανιά με τα πεντανόστιμα κέικ. Συνδυάζει, με λίγα λόγια, τα παραδοσιακά στοιχεία της κυπριακής κουζίνας με μία μοντέρνα αντίληψη! To menu επιμελείται ο σεφ Σταυρή Γεωργίου, παρουσιάζοντας μας πιάτα φτιαγμένα με εποχιακά, ολόφρεσκα προίόντα. 
(99631175) Φαρμακάς, επ. Λευκωσίας. Ανοιχτό μόνο σαββατοκύριακα, από 09:00 μέχρι 06:00. Τους καλοκαιρινούς μήνες ανοιχτό καθημερινά. 

 

JinCo 
Στο γραφικό χωριό Πέρα Ορεινής, δυο νεαροί, η Κωνσταντίνα και ο Δημήτρης, έφτιαξαν ένα γουστόζικο μαγαζί, προσφέροντας brunch τα σαββατοκύριακα! Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στα social media, σε ένα υπέροχο κτίσμα που επί δεκαετίες λειτουργούσε το «Καφενείο του Ττοφή», το οποίο πρωτολειτούργησε το 1923, είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν κόσμο, προσφέροντας αξέχαστες γευστικές εμπειρίες μέσω ενός μικρού αλλά πολύ προσεγμένου μενού. «Διατηρώντας την κουλτούρα και αρχιτεκτονική του χώρου, η ομάδα του JinCo προσφέρει κάθε σαββατοκύριακο απολαυστικά πιάτα για brunch, μυρωδάτο καφέ και άλλα πολλά». Στο μενού θα βρεις το Crispy Bacon n’ Brie όσο και το Pepperoni Bagel και το Παραδοσιακό Brunch, αλλά και τα Pancakes, καφέδες και άλλα ποτά και ροφήματα, ζεστά και κρύα, όπως επίσης και γιαούρτια.
Μάθε περισσότερα, εδώ.  

Brunch στου Φιλήμων
Τα τελευταία χρόνια, τα παραδοσιακά αλλαντικά του τόπου μας απέκτησαν φανατικό κοινό! Το ίδιο ισχύει και για το κυπριακό brunch, κυρίως όταν σερβίρεται στο χωριό! Δύο λοιπόν νόστιμοι λόγοι που μας οδηγούν στο Πολιτικό, για αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, δοσμένες με έναν μοντέρνο και εντυπωσιακό τρόπο! Ο Μνάσωνας (η τρίτη γενιά της οικογένειας) θέλοντας να παρουσιάσει τα παραδοσιακά προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης στη νέα γενιά, ανέλαβε άλλη μια, πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία: Μεταμόρφωσε το παλιό κτίριο, ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα (που αποτελούσε αρχικά το σημείο πώλησης των αλλαντικών τους), σε ένα μοντέρνο μαγαζί με παραδοσιακές πινελιές. Εκεί λοιπόν τα Σαββατοκύριακα προσφέρει στις παρέες (όλων των ηλικιών) που τον επισκέπτονται τα Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις μέσα από ένα πλούσιο και πολύ νόστιμο κυπριακό πρόγευμα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα πιάτα του μπορεί να έχουν γεύση παράδοσης αλλά έχουν και μοντέρνο twist, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε φιλοσοφία!
(99036321) Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Πολιτικό, 2651, Λευκωσία.

Το Στέκι της Τσακκίστρας 
Μέσα στο καταπράσινο πευκώδες τοπίο, περικυκλωμένο από βουνά και 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, αλλά μόλις 5 χλμ. από την Ιερά Μονή Κύκκου και με μόνο 50 μόνιμους κατοίκους, είναι το χωριό Τσακκίστρα. Σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό κρύβεται η ιστορία της μικρής παραδοσιακής ταβέρνας «Το Στέκι της Τσακκίστρας», το οποίο σήμερα αποτελεί προορισμό για καλό παραδοσιακό φαγητό αλλά και μπούκκωμα! Εδώ λοιπόν πέρα από καλή κυπριακή κουζίνα, θα πας και για brunch, απολαμβάνοντας από ψωμιά μέχρι μαρμελάδες, από τυριά μέχρι αυγά και από κυρίως πιάτο μέχρι επιδόρπιο, όλα φτιαγμένα από τη μαμά της οικογένειας! 
(99641019) Τσακκίστρα, επ. Λευκωσίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση!

Kika’s Garden, στην Καλλέπεια
Σε ένα ορεινό χωριό της Πάφου, έχοντας θέα στο πιάτο τη φύση, μπορείς να απολαύσεις ένα νόστιμο και ξεχωριστό brunch. Η κυρία Κίκα και η Μάρλε είναι εκεί για να σου προσφέρουν ποιοτικό πρόγευμα από βιολογικά προϊόντα, τα οποία παράγουν οι ίδιες στον χώρο τους: σπιτικά ψωμιά, αυγά, φρέσκια αναρή, ντόπιο χαλλούμι, χειροποίητες μαρμελάδες, κολοκύθια, μελιτζάνες, σύκα από τις συκιές τους και άλλα φρούτα. 
(99459400) Καλλέπεια, επ. Πάφου.

 

O Linos
Το εστιατόριο O Linos είναι μία πρόσφατη και φωτεινή άφιξη σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού μας, την Ίνεια της Πάφου, το οποίο –όπως όλα δείχνουν- θα αποτελέσει το ιδανικό σημείο για στάση για καλό (υγιεινό) φαγητό. Βρίσκεται δίπλα στο καφενείο στην κεντρική πλατεία του χωριού και θα το προσέξεις γιατί είναι απλό, μοντέρνο, πράσινο και φιλόξενο. Το εστιατόριο, το οποίο λειτουργεί μόνο τρεις μέρες τη βδομάδα (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα και μόνο με κρατήσεις) προσφέρει αποκλειστικά vegan κουζίνα, φτιαγμένη με τοπικά προϊόντα, μιας και ό,τι προσφέρεται, παράγεται στην περιοχή.  Προσφέρει πρόγευμα, brunch, μεσημεριανό και δείπνο. Πιο συγκεκριμένα στο μενού τους θα βρεις κυπριακά φαγητά, με κυπριακές πρώτες ύλες, κυπριακά κρασιά, μπύρες και μηλίτη. Προς το παρόν υπάρχουν κρασιά από την No1 Διαδρομή Κρασιού, της περιοχής δηλαδή, αλλά σιγά-σιγά η λίστα θα εμπλουτίζεται.  
Μάθε περισσότερα, εδώ.

Nanas Brunch & More
Το Nanas Brunch & More λοιπόν θα το συναντήσεις λίγο πιο κάτω από το Forest Park και συγκεκριμένα στις εξοχικές κατοικίες της ΠΟΕΔ (2ος όροφος) μέσα στην καταπράσινη μαγεία του δάσους. Στο Nanas Brunch & More ό,τι σερβίρεται φτιάχνεται από τα χεράκια της κυρίας Νανάς, της ιδιοκτήτριας. Από το ξεχωριστό και πλούσιο σε ποικιλία brunch, αρχίζει στις 08:30 και τελειώνει στις 12:30 και περιλαμβάνει (ανάμεσα σε άλλα) big breakfast, αυγά ποσέ, αλμυρά και γλυκά pancakes, burger, όλα φτιαγμένα με αγνά και φρέσκα υλικά. Μέχρι και το μεσημεριανό (σερββίρεται από τις 12:30 μέχρι αργά το απόγευμα) που περιλαμβάνει πιάτα όπως η μεγάλη και ζουμερή μπριζόλα JUMBO (750 γραμμάρια) συνοδευμένη με τραγανές πατατούλες, το Texas burger, με διπλό μαλακό μπέργκερ, που είναι ένα από τα best seller πιάτα. 
Μάθε περισσότερα, εδώ

Οινομαγειρείο η Ωραία Κύπρος
Το "Οινομαγειρείο η Ωραία Κύπρος", μας υποδέχεται στην καρδιά του Ομόδους, μέσα στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, σε ένα περιβάλλον παραδοσιακό και σύγχρονο ταυτόχρονα, εκλεπτυσμένο και άνετο, που δημιουργήθηκε με σεβόμενο στην αρχιτεκτονική παράδοση του τοπίου. Στην κουζίνα του, εμπνευσμένη από την κυπριακή παραδοσιακή γαστρονομία, θα βρείτε πιάτα που μοσχοβολάνε σπιτικό φαγητό με διάθεση «Πολίτικη» και συνταγές από τα δεφτέρια των γιαγιάδων μας. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις brunch με παραδοσιακό twist αλλά και μεσημεριανό με ένα μενού αποτελούμενο από πλούσιες σαλάτες με εποχιακά τοπικά χόρτα, μελιτζανόριζο δίπλα σε αυθεντικά κυπριακά πιάτα όπως αφέλια ή πολίτικες συνταγές σαν τα γεμιστά «γιαλατζί» αλλά και πιάτα σχάρας και αντικριστό κυπριακό αρνί μέσα από τον ξυλόφουρνο. Τα πιάτα συνοδεύονται από τοπικά προϊόντα όπως ομοδίτικο αρκατένο ψωμί και σπιτικές πίτες και πιάτα από τον τόπο μας, όπως τα «καλοηρκά» τα κυπριακά «τορτελίνια».
Μάθε περισσότερα, εδώ

Jar Jam Preserves, στον Κάτω Δρυ
To Jar Jam Preserves είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο νησί για να επισκεφθείτε, λόγω των φανταστικών σπιτικών μαρμελάδων που είναι φτιαγμένες από τοπικά φρούτα, με τεράστια ποσότητα αγάπης και φροντίδας. Μπορείτε να καθίσετε για να απολαύσετε ένα νόστιμο πρωινό, καθώς η Έλλη κάνει μια υπέροχη ποικιλία με προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μικρό κέικ, ψωμί με τοπικό τυρί, μαρμελάδες και άλλα πολλά τοπικά προϊόντα. 
(96476265) Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας.

Αρκατένα Φωτεινή / Fotini Bakery House
Είναι ένα υπέροχο μαγαζί για αυτούς που αγαπούν τα αρκετένα, το brunch, την ποικιλία και την ποσότητα, ακόμα και για αυτούς που αγαπούν τη healthy πλευρά της ζωής. Τα διάσημα Αρκατένα Φωτεινής έχουν ένα μαγαζάκι στο χωριό Όμοδος, όπου πρωταγωνιστές είναι τα διάσημα κουλούρια. Ωστόσο δεν έμεινα μέχρι εκεί. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει το brunch να είναι η απόλυτη συνήθεια του πρωινού του σαββατοκύριακου, έβγαλαν τραπεζάκια στον πεζόδρομο, έφτιαξαν μία υπέροχη εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού και δημιούργησαν ένα μενού με platter υπερπαραγωγή. Μπορείς όμως να επιλέξεις και μόνος σου τα προϊόντα που θέλεις να απολαύσεις, δημιουργώντας το δικό σου platter. 
(99284201) Ληνός, 4760, Όμοδος. Το brunch σερβίρεται καθημερινά (εκτός Δευτέρας) αλλά και τις αργίες από τις 10.00-19.00.

Το Μπακάλικο του Χαψή
Ο Μάριος πήρε το παλιό μπακάλικο του χωριού και το μεταμόρφωσε σε έναν υπέροχο καφενεδάκι, το οποίο σερβίρει και νόστιμο φαγητό αλλά και πρωινό. Ένας μακρόστενος, φωτεινός χώρος, φτιαγμένος με πέτρα, δροσερός το καλοκαίρι, ζεστός τον χειμώνα με μία μικρή βεραντούλα στη μία του πλευρά, ελάχιστα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο που σου προσφέρει πανοραμική θέα του χωριού από τα σιδερένια του παράθυρα. Προσφέρει όμως και εντυπωσιακό πρόγευμα, το 'Μπούκωμα', το οποίο σερβίρεται για δύο άτομα και πάνω. Περιλαμβάνει αβγά, λούντζα κρασάτη, αιγινό χαλούμι που σωτάρεται με κουμανταρία, σύκα παστά και μέλι, τυρί κασκαβάλι, αναρή φρέσκα με έψημα, μπέικον καπνιστό, αγγουράκι, ντομάτα, μαρμελάδες, βούτυρο και καπίρες. 
(9409108) Αγρός, επ. Λεμεσού.

George's daughter & son
Ένα κουκλίστικο καφέ / ζαχαροπλαστείο στο οποίο πραγματικά δεν θα ξέρεις να πρωτοδοκιμάσεις: από κέικ, μέχρι τα éclair, την νόστιμη τάρτα με φρούτα, ένα κρεμώδες Oreo ή οτιδήποτε άλλο! Μπορείς όμως να απολαύσεις κι ένα δροσερό μαχαλεπί, καφέ, χειροποίητα σοκολατάκια, αλλά και σνακ, ακόμα και brunch, με κρουασάν, αυγά και λουκάνικα.
(99026849 ) Όμοδος (δίπλα στον κεντρικό χώρο στάθμευσης).

Το Ταβερνάκι της Λένιας
Το γουστόζικο ταβερνάκι θα το βρεις πλέον στο πανέμορφο κρασοχώρι της Λεμεσού, το Βουνί. Στη νέα του τοποθεσία, η οποία βρίσκεται μάλιστα στην κεντρική πλατεία του χωριού, σε περιμένουν χρώματα και αρώματα της φύσης αλλά και της κουζίνας, τα οποία συνεργάζονται για να γίνει η έξοδος για φαγητό μια μοναδική εμπειρία, μια ευκαιρία να ξεσκάσεις και να απολαύσεις κυπριακούς μεζέδες! Πέρα λοιπόν από το ατμοσφαιρικό σκηνικό που στήθηκε, με τις πολύχρωμες καρέκλες και τα ξεχωριστά φωτστικά, όπως και το μοναδικό μενού, αυτό που θα σε κερδίσει είναι και το παραδοσιακό brunch! Το Κυπριακό Brunch σερβίρεται κάθε Σάββατο & Κυριακή από τις 09:30-13:00 και περιλαμβάνει και του πουλιού το γάλα! 
(25717117, 99542803) Βουνί, επ. Λεμεσού.

Το Αρχοντικό της Σταυρούλας
Το “Αρχοντικό της Σταυρούλας”, αυτό το γουστόζικο, πετρόκτιστο καφενεδάκι στην περιοχή Κονιά της Πάφου, είναι ό,τι πιο χαλαρό και ήρεμο μπορείς να σκεφτείς για τα πρωινά της Κυριακής. Τώρα μάλιστα που στο μενού του βρίσκεις και brunch, θα απογειώσει τα Κυριακάτικα πρωινά σου… Εδώ λοιπόν μπορείς να απολαύσεις ένα πραγματικά… αρχοντικό και απολαυστικό brunch που θα σε «κρατήσει» για όλη την ημέρα. Τι περιλαμβάνει το brunch: Bagel με σολομό, τυρί κρέμας, αβοκάντο, πιπέρι, φέτες λεμονιού, ρόκα, English muffin με προσούτο, πέστο, ντομάτα, ρόκα, Scrambled αυγά σε τοστ με λουκάνικο, χαλούμι, λούντζα, κρέμα σπανακιού, Γιαούρτι με μέλι, εποχιακά φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, Παραδοσιακή χαλλουμωτή και ελιόπιτα
Φρέσκια αναρή συνοδευόμενη από χαρουπόμελο και μέλι, Δύο γεύσεις μαρμελάδας με δύο είδη ψωμιού. Τις Κυριακές το πρωί λοιπόν δίνουμε ραντεβού στο “Αρχοντικό της Σταυρούλας” για απολαυστικό καφεδάκι και αρχοντικό brunch, σε έναν πολύ όμορφο παραδοσιακό χώρο με παρεΐστικη διάθεση και σύγχρονες πινελιές.  
(26960686) Γρίβα Διγενή 45, Κονιά, Πάφος. Το brunch σερβίρεται κάθε Κυριακή μόνο, με προκρατήσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση. 

Ποταμός Κυπριακή Ταβέρνα
Μία ήρεμη και καταπράσινη διαδρομή, που φτάνει στο χωριό Καμπί στην περιοχή Φαρμακά, σε οδηγεί μέσα από τα στενά δρομάκια του χωριού και ανάμεσα από τις ανθισμένες γλάστρες των σπιτιών, στην αυλή της ταβέρνας Ο Ποταμός της Μηλίτσας, την οποία αγκαλιάζει το πράσινο της φύσης αλλά και ο ποταμός που περνά δίπλα από το εστιατόριο και που δημιουργεί με τα κρύα νερά και τους παφλασμούς του ένα μοναδικό σκηνικό. Εδώ από νωρίς το πρωί θα συναντήσεις ένα μοναδικό μπούκωμα (brunch) από προϊόντα παραγωγής του εστιατορίου, από τις ντομάτες του χωραφιού, τα φρέσκα αυγά από τις κοτούλες, λούντζα, χωριάτικα λουκάνικα και μαρμελάδες παραγωγής του εστιατορίου, αναρή, φρέσκο χυμό και άλλα πολλά για το οποία θα σε χορτάσουν στο φουλ. Το μπούκωμα είναι διαθέσιμο καθημερινά από Πέμπτη - Σάββατο 08:30 - 11:30 & Κυριακή 08:30 - 10:30 (απαραίτητη η κράτηση).
(22643315 , 99541498) Καμπί Φαρμακά, επ. Λευκωσίας.

Brunch από το Κέντρο Νεότητας Οδού
Και για όσους αναζητούν νέα και διαφορετικά μέρη ήρθε η στιγμή να μάθουν ότι κάθε Κυριακή μπορούν να πάνε για μπούκωμα στο χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας, ένα γραφικό χωριό, με ξεχωριστή αρχιτεκτονική! Κάθε Κυριακή λοιπόν, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι, στην πλατεία του χωριού Οδού, σε περιμένει αυθεντικό κυπριακό μπούκωμα φτιαγμένο από το Κέντρο Νεότητας της Οδού. Το μπούκωμα περιλαμβάνει υπριακό χαλλούμι, λουκάνικο, αβγά τηγανητά, τσακιστές ελιές και άλλα. Εκτός όμως από κυπριακό πρωινό, μπορείς να απολαύσεις και νόστιμα pancakes, επιλογές από healthy συνδυασμούς με βρώμη και μπανάνα, μυρωδάτους καφέδες, καθώς και επιλογές για vegan. Όλα αυτά και πολλά άλλα στην πλατεία του χωριού, η οποία τις Κυριακές μεταμορφώνεται και σε περιμένει! 
Για πληροφορίες & κρατήσεις στο 96 501982.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close