Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η νέα άφιξη στο χωριό είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό οινομαγειρείο

Ένα μοναδικό οινο-γαστρονομικό ταξίδι, όπου παράδοση και εκσυγχρονισμός γίνονται ένα!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022

Το Όμοδος είναι από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου. Όμορφο, πλούσιο και εύφορο, στο μικρό αυτό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, που είναι κτισμένο στην πλαγιά του βουνού, περιτριγυρισμένο από βουνά, όλοι επιστρέφουν. 

Για βόλτες στη μεγάλη πλατεία του χωριού, με τη μοναδική γραφικότητα, για προσκύνημα στο μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, για καλό φαγητό σε μία από τις πολλές ταβέρνες του, για brunch, γλυκό, αρκατένα, καλό κρασί.... Εξάλλου, όλα τα έχει το χωριό αυτό! 

Πλέον όμως μπορεί να υπερηφανεύεται και για ένα ακόμα σημείο του! Το "Οινομαγειρείο η Ωραία Κύπρος", το οποίο μας υποδέχεται στην καρδιά του Ομόδους, μέσα στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, σε ένα περιβάλλον παραδοσιακό και σύγχρονο ταυτόχρονα, εκλεπτυσμένο και άνετο, που δημιουργήθηκε με σεβόμενο στην αρχιτεκτονική παράδοση του τοπίου. 

Στην Κύπρο όλες οι στιγμές της οικογένειας και της παρέας συνδέονται με το τραπέζι· τα νέα, οι χαρές, οι μεγάλες αποφάσεις ανακοινώνονται στο γεύμα και στο δείπνο, όπου τα πάντα γίνονται συντροφικά και η κουλτούρα της «μοιρασιάς» μετατρέπεται σε ιερή τελετουργία, μίας αλλοτινής οινοκατάνυξης, ως απόηχος του παρελθόντος μας.

Με βάση την πλούσια γαστρονομική ιστορία της Κύπρου και στόχο την αναγέννηση της παράδοσης, το «Οινομαγειρείον Η Ωραία Κύπρος» σας υποδέχεται στο ιστορικό πετρόκτιστο σπίτι του Αριχεπισκόπου Κύπρου, Πανάρετου (1821- 1827), με καταγωγή από το Όμοδος. Έτσι ιστορία και γαστρονομία γίνονται ένα, αναβιώνοντας την πλούσια κληρονομιά του τόπου μας.

Το «Οινομαγειρείον Η Ωραία Κύπρος» σας υποδέχεται στην καρδιά του Ομόδους, μέσα στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, σε ένα περιβάλλον παραδοσιακό και σύγχρονο ταυτόχρονα, εκλεπτυσμένο και άνετο, σεβόμενο την αρχιτεκτονική παράδοση του τοπίου, για να αναβιώσετε μαζί τις όμορφες στιγμές, ανασύροντας γεύσεις και μυρωδιές από το χθες στο σήμερα.

Στην κουζίνα του, εμπνευσμένη από την κυπριακή παραδοσιακή γαστρονομία, θα βρείτε πιάτα που μοσχοβολάνε σπιτικό φαγητό με διάθεση «Πολίτικη» και συνταγές από τα δεφτέρια των γιαγιάδων μας.

Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις brunch με παραδοσιακό twist αλλά και μεσημεριανό με ένα μενού αποτελούμενο από πλούσιες σαλάτες με εποχιακά τοπικά χόρτα, μελιτζανόριζο δίπλα σε αυθεντικά κυπριακά πιάτα όπως αφέλια ή πολίτικες συνταγές σαν τα γεμιστά «γιαλατζί» αλλά και πιάτα σχάρας και αντικριστό κυπριακό αρνί μέσα από τον ξυλόφουρνο. Τα πιάτα συνοδεύονται από τοπικά προϊόντα όπως ομοδίτικο αρκατένο ψωμί και σπιτικές πίτες και πιάτα από τον τόπο μας, όπως τα «καλοηρκά» τα κυπριακά «τορτελίνια».

Με αρώματα οικεία που αναβιώνουν τις κοινές μας στιγμές, όπου οικογένεια και φίλοι μαζεύονται σε ένα μεσημεριανό τραπέζι και υψώνουν τα ποτήρια στην υγειά, την ευτυχία, την κοινή μας κουλτούρα, το «Οινομαγειρείον Η Ωραία Κύπρος» σας καλεί να ζήσετε ένα μοναδικό οινο-γαστρονομικό ταξίδι, όπου παράδοση και εκσυγχρονισμός γίνονται ένα!

(25 422 500) Όμοδος, επ. Λεμεσού. Τετ-Κ 10:00 - 18:00. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close