Eating News , Εστιατόρια

H συνταγή για το τέλειο σπιτικό κρουασάν

Ακριβώς όπως θα το έτρωγες σε μία παριζιάνικη boulangerie.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2020

Η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού μοιραία έχει περιορίσει τα πάντα, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί και ως μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους να μαγειρεύουν περισσότερο στο σπίτι. Γιατί να μην πλαισιώσεις τον καφέ σου με ένα αφράτο και καλοφτιαγμένο σπιτικό κρουασάν ; 


Και όχι, δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο πιθανότατα φανταζόσουν. Αρχικά, τα υλικά - υπάρχουν δύο λύσεις: Ή θα πάρεις μία έτοιμη ζύμη από το σούπερ μάρκετ ή θα φτιάξεις τη δική σου. Στη δεύτερη περίπτωση αρκούν μόλις λίγα συστατικά, συγκεκριμένα νερό, κρύο γάλα, ξηρή μαγιά, ζάχαρη, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι και βούτυρο (φυσικά, για γαλλική εφεύρεση μιλάμε άλλωστε).


Έπειτα, κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν: Για κάθε 200 γρ. αλευριού αντιστοιχούν 60γρ. νερού και για κάθε 200 γρ. βουτύρου, 5 γρ. αλατιού, σύμφωνα πάντοτε με τον κορυφαίο Ιταλό pastry chef Iginio Massari. 

Αφού φτιάξεις τη ζύμη στο μίξερ και την αφήσει να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες, σχηματίζεις τα κρουασάν είτε σε ορθογώνιο είτε σε κυκλικό σχήμα (αρχικά), προτού τα διπλώσεις στο κλασικό shape ημισελίνου, προσέχοντας μόνο να κάνεις αρκετές κυκλικές αναδιπλώσεις και να αφήσεις το tip στο κάτω μέρος.

Μόλις τα ψήσεις -συνήθως 20-25' στους 180°C- μπορείς να τα αξιοποιήσεις με τον τρόπο που επιθυμείς. Γέμιση με μαρμελάδα ή πραλίνα, πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη ή μέλι, ή ακόμη και προθήκη τυριών και αλλαντικών θα κάνουν τη δουλειά με τον ορθότερο και πιο γευστικό τρόπο. Αν επιθυμείς πάλι κάτι πολύ πιο χορταστικό και άκρως #foodporn μπορείς να τα γεμίσεις με τηγανητά αυγά, τσένταρ και μπέικον.

Πηγή: esquire.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close