Eating News , Εστιατόρια

Τα υλικά που θα πάνε το cheesecake σου σε άλλο επίπεδο

Δες μία πολύ νόστιμη εκδοχή του για να την φτιάξεις στο σπίτι

Δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2020

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι cheesecake; Εμείς πάντως όχι και το αγαπάμε εξίσου με δροσερή ή ψημένη κρέμα. Και ακριβώς επειδή του έχουμε τόση αδυναμία, αναζητάμε συνεχώς τρόπους να το κάνουμε καλύτερο.

Και τι σου προτείνουμε σήμερα; Cheesecake με πουρέ κάστανο στο φούρνο και σιρόπι σοκολάτας

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα:
1 πακέτο μπισκότα digestive
60γρ. βούτυρο φρέσκο
500γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα καλά και πολτοποιημένα
1 σφηνάκι μπράντι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
500γρ. τυρί κρέμα
100γρ.γιαούρτι
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 αβγά καλά χτυπημένα

Αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο με βούτυρο. Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Λιώνετε το φρέσκο βούτυρο, το ανακατεύετε με τα μπισκότα και τα βάζετε στη φόρμα, πιέζοντας καλά για να φτιάξετε τον πάτο του γλυκού.

Χτυπάτε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί. Προσθέτετε μέσα τα καθαρισμένα κάστανα και τα δουλεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Ρίχνετε και το μπράντι και χτυπάτε ακόμα για 2 λεπτά. Απλώνετε το μίγμα του κάστανου πάνω στον μπισκοτένιο πάτο.

Χτυπάτε στο μίξερ με τον αβγοδάρτη το τυρί κρέμα με το σουρωτό γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από την κρέμα του κάστανου. Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα περίπου. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Μπορείτε να το σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας, που ετοιμάζετε ως εξής: Ζεσταίνετε 1 φλιτζάνι γάλα και ρίχνετε μέσα 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Την αφήνετε να λιώσει σιγά σιγά, ανακατεύοντας πού και πού, αφού βγάλετε το γάλα από τη φωτιά. Προσθέτετε 1 κοφτή κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά και ανακατεύετε. Περιχύνετε το γλυκό με τη σάλτσα σοκολάτα την ώρα του σερβιρίσματος.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close