Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαΐου 2025
To Check in Cyprus ακολουθώντας τα πρότυπα της εποχής και στο πλαίσιο της ανάπτυξης του content του, αρχίζει μία σειρά από podcast. Στο πλαίσιο των podcast θα κουβεντιάζουμε με επαγγελματίες ή όσους ασχολούνται με τον χώρο της εστίασης και του κρασιού, αναλύοντας θέματα γύρω από τον μαγικό κόσμο του φαγητού και της γαστρονομίας γενικότερα.
Ο Παναγιώτης Μέντζης αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της Παλιάς Λευκωσίας αφού εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί τον αποκαλούν χαϊδευτικά "μουχτάρη". Αν και δεν γεννήθηκε στη Λευκωσία εντούτοις νιώθει 100% Λευκωσιάτης.
Στα τέλη της δεκαετίας του '90 επιστρέφοντας στην Κύπρο από την Αμερική αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τομέα της εστίασης. Έτσι, έγινε ο τρίτος ιδιοκτήτης στη σειρά μίας από τις αρχαιότερες ταβέρνες όχι μόνο της πρωτεύουσας αλλά ολόκληρης της Κύπρου που πρωτολειτούργησε το 1938.
Ο λόγος για την εμβληματική ταβέρνα Ζανέττος στην Παλιά Λευκωσία. To 1997 o Παναγιώτης Μέντζης αγοράζει την επιχείρηση της ταβέρνας και γίνεται ο νέος της ιδιοκτήτης. Σχεδόν 30 χρόνια μετά δηλώνει περήφανος για αυτή του την απόφαση και ότι αυτή η δουλειά δεν τον κουράζει ποτέ.
Ένας άνθρωπος επικοινωνιακός, λάτρης του καλού φαγητού που υποδέχεται κάθε βράδυ τους πελάτες του με ανθόνερο εκ μέρους του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β' που όπως μας αποκάλυψε αυτό είναι μεγάλη αλήθεια.
Σήμερα, η ταβέρνα Ζανέττος συνεχίζει την φήμη και παράδοση των προκατόχων της στη νέα εποχή που την οδηγεί με την προσωπικότητα και τη δουλειά του ο Παναγιώτης Μέντζης.
Μαζί ξετυλίξαμε το κουβάρι της ιστορίας της ταβέρνας, μάθαμε για τις εκατοντάδες φωτογραφίες που καλύπτουν τους τοίχους, τα best seller πιάτα του μαγαζιού ενώ η κουβέντα με τον Παναγιώτη δεν παύει στιγμή να είναι απολαυστική κι ενδιαφέρουσα.
Σχετικά
Κάν’ το όπως ο Έκτορας Μποτρίνι: Η συνταγή της επιτυχίας (PODCAST)
Μια αποκαλυπτική συζήτηση για την καριέρα, το Michelin, το Sera στην Κύπρο και τα νέα trends της διεθνούς κουζίνας
Τα ξενοδοχεία της Leonardo σε όλη την Κύπρο και τα νέα projects που έρχονται στη Λευκωσία (PODCAST)
Ο COO της εταιρείας Ιωνάς Ιωάννου μιλά για την παρουσία του ομίλου σε Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα και Πρωταρά, αλλά και για τα δύο νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται στην πρωτεύουσα
Η συγκινητική ιστορία πίσω από το ιστορικό ξενοδοχείο Κλεοπάτρα (PODCAST)
Η Χριστιάνα Ιακωβίδου αφηγείται στο The Tasty Stories την συγκινητική ιστορία του ξενοδοχείου Κλεοπάτρα και το νέο του κεφάλαιο
Από την Αυστραλία στο Four Seasons: Η διαδρομή του σεφ Παναγιώτη Χαραλάμπους (Podcast)
Ο Executive Chef του Four Seasons Λεμεσού μιλά στο νέο επεισόδιο του The Tasty Stories για τη ζωή, τις επιρροές του και την εξέλιξη της γαστρονομίας στην Κύπρο
Λευτέρη, πώς είναι να δουλεύεις στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας;
Ο Λευτέρης Τσούγκας μιλά για τη διαδρομή προς την κορυφή της ελληνικής γαστρονομίας και τη φιλοσοφία πίσω από την επιτυχία του Delta
Πανίκος Χατζηττοφή: Ο άνθρωπος πίσω από τη γαστρονομική επιτυχία του Four Seasons
Ο Πανίκος Χατζηττοφή στο The Tasty Stories μιλά για τη διαδρομή ζωής, το Four Seasons και τη συμβολή του στον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου
Μια συζήτηση με τον Γιώργο Παπαζαχαρία, τον μοναδικό Έλληνα σεφ δύο αστέρων Michelin (Podcast)
Ο σεφ του διάστερου Delta Αθήνα μιλά για φιλοσοφία, φύση, διεθνή γαστρονομία και τον δρόμο προς το τρίτο αστέρι
Η γλυκόπικρη ιστορία της «Μέλισσας» και το μεγαλείο ψυχής της κυρίας Μαρούλλας Γιάλλουρου (Podcast)
Κάποιες ιστορίες δεν μιλούν μόνο για γεύσεις. Μιλούν για ανθρώπους, απώλειες, πίστη και δύναμη ψυχής.
Πώς ένας Κύπριος δημιούργησε ένα boutique hotel τέχνης και το μοναδικό omakase εστιατόριο της Κύπρου
Από το Καϊμακλί και την Ιταλία, μέχρι τη Λάρνακα και την εμπειρία omakase, ο ιδρυτής του Art & Wine Boutique Hotel και του Shinseina Νίκος Γεωργιάδης ξεδιπλώνει τη διαδρομή του μέσα από γεύσεις, ταξίδια και πάθος για δημιουργία.
Reto Mathis: Ο διεθνούς φήμης σεφ πίσω από το γαστρονομικό όραμα του Ararat στη Λεμεσό (Podcast)
Από το Σεντ Μόριτζ στη Λεμεσό, μια παγκόσμια διαδρομή γεύσης και εμπερίας
Νικόλας Ιωαννίδης: Τα χρόνια στο ZOO και η Πράσινη Πάπια
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Ράδιο Πρώτο μιλά στο The Tasty Stories για το νέο του café στο Δάλι, το όνομα, την αισθητική και τις ιστορίες μιας ζωής
Κώστας Τσιάκκας: «Η Λευκωσία δεν έχει ακόμη αγαπήσει το κυπριακό κρασί»
Στο νέο επεισόδιο του podcast The Tasty Stories, ο παθιασμένος οινοποιός μιλά για τη διαδρομή του, τις προκλήσεις του κυπριακού αμπελώνα και το μέλλον του κρασιού της Κύπρου