Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις για μεζέ την Τσικνοπέμπτη

Σε αυτά τα ταβερνάκια θα φας καλά και θα ακούσεις ζωντανή μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2022

Την Τσικνοπέμπτη (που φέτος πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου) έχουν την τιμητική τους τα μεζεδάκια, τα παϊδάκια, οι μπριζόλες, τα κοψίδια, οι παραδοσιακές σεφταλιές και τα καλοψημένα σουβλάκια.

Και ιδού μερικές εγγυημένες προτάσεις για ποιοτικό κρέας που αργοψήνεται στα κάρβουνα, συνοδευμένο με ζωντανή μουσική! 

Η Φωλιά του Δράκου
Αν προτιμάς κάτι πιο «βουνίσιο» για την Τσικνοπέμπτη, τότε απαραίτητα πρέπει να πας στη Φωλιά του Δράκου στο Πεντάκωμο της επαρχίας Λεμεσού. Εκεί τα δύο αδέλφια, ο Κώστας και ο Γιώργος, που πήραν το παλιό καφενείο του παππού τους και το μετέτρεψαν σε ένα υπέροχο μεζεδοπωλείο, με ρετρό χαρακτήρα, σερβίρουν αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, πλάι στην αναμμένη ξυλόσομπα! Από ολόφρεσκες σαλάτες, ορεκτικά και το λαχταριστό κλέφτικο, μέχρι τα κολοκυθάκια με αυγά, τους κολοκυθοκεφτέδες και το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο, τα εποχιακά όπως οι καροάλοι, θα βρεις πολλά μεζεδάκια για να συνοδεύσεις με ντόπιο κρασί, μπύρα ή ζιβανία. Οι δε λαχταριστοί κρεατομεζέδες της «Φωλιάς του Δράκου» που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου, προέρχονται από γνήσιο ντόπιο κρέας που μαγειρεύεται με  σεβασμό και ακόμα περισσότερο μεράκι! Αλλά και τα εύγευστα συνοδευτικά και χορτοφαγικά πιάτα, είναι φτιαγμένα με αγνές και ολόφρεσκες πρώτες ύλες, που διαλέγονται με πολλή προσοχή και αγάπη προς το καλό φαγητό… 
ΤΙP: Εδώ οι σούβλες την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, θα ανάψουν από νωρίς, και η… μύτη σου θα σε  οδηγήσει εύκολα στον προορισμό σου. Εσύ, απλώς ετοιμάσου να απολαύσεις άφθονο φαγητό!
(99820641 & 99265292) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού.

 

Ταβέρνα Εν Τη Πλατεία
Βρίσκεται στο κέντρο του όμορφου χωριού Αγροκηπιά, ένα γραφικό και ήσυχο χωριουδάκι λίγο έξω από τη Λευκωσία, αποτελώντας την πιο καλή πρόταση για αυθεντικό, παραδοσιακό φαγητό που το απολαμβάνεις σε ένα όμορφο σκηνικό, για πάνω από 10 χρόνια. Η ταβέρνα «Εν τη Πλατεία» είναι ήδη φημισμένη για τα νόστιμα πιάτα της, τη διασκέδαση και το περιβάλλον της. Έναν ζεστό χώρο της, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα, όπου οι παρέες απολαμβάνουν την άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού της και τον πλούσιο μεζέ της, που αποτελείται από 18 καλοφτιαγμένα πιάτα όπως σαλιγκάρια, αρνίσιο συκώτι κατσαρόλας με κρεμμύδια, χωριάτικα μακαρόνια, φρέσκες πατάτες με ρίγανη, μελιτζάνα με φέτα, αλλά και τα κρεατικά της, που αποτελούν και τη σπεσιαλιτέ τους, το χοιρινό σουβλάκι και η σεφταλιά. Μην παραλείψεις στο τέλος να γευτείς τα ολόφρεσκα μπουρέκια τους.
ΤΙP:  Για την Τσικνοπέμπτη, σου ετοιμάζει μία βραδιά με άφθονο φαγοπότι και καλή μουσική! 
(22634423, 99387524) Αγροκηπιά, επ. Λευκωσίας. Τετ-Σ 18.00-23.00 & Κ 12.00-15.00.

 

Ταβερνάκι Φίλιππος
Με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, το «Ταβερνάκι Φίλιππος» είναι μια καλά κρυμμένη ταβέρνα όπου μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακό κυπριακό φαγητό σε μεγάλες ποσότητες και σε πολύ προσιτές τιμές. Βρίσκεται κρυµµένο σε μία παλιά γειτονιά, στα στενά του γραφικού παλιού Στροβόλου, σε έναν πολύ ξεχωριστό χώρο, με φιλόξενο εσωτερικό όπου ξεχωρίζει η παραδοσιακή διακόσμηση και η ζεστή ξυλόσομπα που καίει τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά και μία υπέροχη αυλή, λιτή και φιλόξενη, στολισμένη με λουλούδια, η οποία τα καλοκαίρια γεμίζει τραπεζάκια και φωνές, προσφέροντας τις υπέροχες νοστιμιές του. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις πλούσιο μεζέ, αποτελούμενο από πολλά νόστιμα πιάτα, εποχιακά και κλασικά, και όλα φτιαγμένα με πολύ μεράκι, φρέσκες πρώτες ύλες και προϊόντα εποχής, τον οποίο θα συνοδεύσεις με παγωμένη μπιρίτσα ή φίνο κυπριακό κρασί σερβιρισμένο σε καράφα. Δοκίμασε από ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη και λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, μέχρι βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί, ζουμερή σούβλα αρνί και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, που τα σερβίρει με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ντομάτα και μαϊντανό.
ΤΙP: Για την ημέρα τηςΤσικνοπέμπτης, ο Φίλιππος θα σερβίρει μεσημέρι και βράδυ, και πέρα από ωραίο φαγητό, το μενού έχει και live μουσική. Επίσης, θα αναλαμβάνει και delivery & take away παραγγελίες.
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2ΑΒ, πάροδος Σταδίου, Στρόβολος, Λευκωσία. 

Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Κρυμμένο στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, μακριά από τη βαβούρα του κέντρου, ψήνει κρεατοφαγικές σπεσιαλιτέ που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο και τιμώνται δεόντως από τους λάτρεις του κρέατος! Ο λόγος για το Ταβερνείο Το Ιστορικόν, το οποίο σε περιμένει στο ζεστό και συνάμα χαλαρό του περιβάλλον, αποτελώντας τον ιδανικό προορισμό για να ζήσεις την Τσικνοπέμπτη όπως της αξίζει. Στο μενού του θα βρεις από σαλάτες και ορεκτικά, μέχρι νόστιμες πληθωρικές μερίδες, μαγειρευτά, κρεατικά στη σχάρα και διαλεκτό μεζέ αποτελούμενο από 18 διαφορετικά πιάτα (με μόνο €16). Παράγγειλε μεζέ και ετοιμάσου να απολαύσεις σαλάτα, αλοιφές όπως τζατζίκι, ταχίνι, παντζαροσαλάτα, ελιές, χαλλούμι, λουκάνικο, μανιτάρι, εξαιρετικές μελιτζάνες με φέτα, ρόκα με αβγά και συκωτάκι αρνίσιο με κρεμμύδια που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Από τα δυνατά χαρτιά του είναι και τα καλοψημένα σουβλάκια, η χοιρινή πανσέτα, η μυρωδάτη σεφταλιά, το σουβλάκι κοτόπουλο και τα λεπτοκομμένα αρνίσια παϊδάκια συνοδευμένα με φρέσκες τηγανητές πατάτες, που κόβονται στο χέρι.
ΤΙP: Για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, να είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τα σπέσιαλ πιάτα που θα ετοιμάζει η κουζίνα, καθώς και ζωντανή μουσική! 
(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.

 

Το Στενορύμι
Ζεστό, παρεΐστικο, με την αίσθηση περασμένων όμορφων δεκαετιών, το Στενορύμι σε περιμένει για να προσφέρει σπιτικές γεύσεις όπως παλιά. Πρόκειται για ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πρωτεύουσας, μιας και βρίσκεται σε ένα δρομάκι στην πλακόστρωτη πλατεία Αγλαντζιάς. Στην ταβέρνα Στενορύμι, οι δύο ιδιοκτήτες, τα αδέρφια Ανδρέας και Ηρόδοτος, παίρνουν πολύ σοβαρά το θέμα κρέας και ποιότητα και βγάζουν από τη σχάρα της ένα σωρό καλούδια, τα οποία έχουν την τιμητική τους την τσικνοπέμπτη και τα οποία θα απολαύσεις στον ζεστό τους εσωτερικό χώρο, με την ξυλόσομπα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να ζεσταίνει τις καρδιές! Λουκάνικο κρασάτο, κυπριακό χαλλούμι, συκωτάκια κοτόπουλου, παϊδάκια, μπριζολάκια, σουβλάκια, σεφταλιές, νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και καλό κρασί για να γιορτάσετε τη μέρα όπως πρέπει! Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις βάλε και τη σπεσιαλιτέ τους που είναι τα κρασάτα παϊδάκια, τα οποία ετοιμάζονται με τη συνταγή που οι ιδιοκτήτες έμαθαν από τον παππού τους. 
ΤΙP: Για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, δεν έχουν μόνο άφθονο φαγητό αλλά και την καλύτερη μουσική, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει! 
(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Πλατεία Αγλαντζιάς, Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Φουλ του Μεζέ
Το όνομά του μιλάει από μόνο του! Το Φουλ του Μεζέ είναι ένα παρεΐστικο στέκι όπου τα ποιοτικά μεζεδάκια, η ζεστή ατμόσφαιρα και οι άριστες υπηρεσίες είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, στις πιο φιλικές μάλιστα τιμές. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα φιλόξενο ταβερνάκι στην καρδιά του Αγίου Δομετίου, όπου το μενού του καταφέρνει με τον πιο νόστιμο και εντυπωσιακό τρόπο να παντρεύει την κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα με ελληνικά πιάτα και γλυκά που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Στο Φουλ του Μεζέ, εκτός από τον πλούσιο κυπριακό μεζέ, μπορεί κανείς να γευτεί και κρητικό αντικρυστό, που φτιάχνεται με περισσή μαεστρία, καθώς επίσης και το σπιτικό ψωμί αλλά και το γιαούρτι που φτιάχνει καθημερινά ο σεφ του μαγαζιού, Γιάννης Γιαγκουλής. Όσο δε για τις κρύες νύχτες που διανύουμε, οι λαχταριστές σούπες είναι ό,τι χρειάζεσαι, τις οποίες θα απολαύσεις καθισμένος δίπλα στο τζάκι! Την Τσικνοπέμπτη, στο Φουλ του Μεζέ θα στηθεί γλέντι με ζωντανή μουσική από το μεσημέρι, γι' αυτό κάνε έγκαιρα την κράτησή σου.
ΤIP: Κρατήστε σίγουρα χώρο για το κανταΐφι κρέμας!
(22777355) Αγίου Παύλου 87, Άγιος Παύλος 2361, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close