21 July-15 August 2014
Arts & Culture , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Park in Progress11

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2014

Σχετικά με το Park in Progress

To Park in Progress είναι ένα νομαδικό πρόγραμμα κινητικότητας το οποίο ξεκίνησε από το Pépinières européennes pour jeunes artistes, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Πολιτιστικών Προγραμμάτων), το οποίο συγκεντρώνει νέους καλλιτέχνες και επαγγελματίες από το χώρο της δημιουργίας και του πολιτισμού οι οποίοι καταπιάνονται με τα διάφορα στάδια της δημιουργίας, παραγωγής, διάδοσης ενός έργου στο οποίο αναπτύσσεται η διεπιστημονική εμπειρία.

To Park in Progress ενώνει 8 διαφορετικά μέρη σε 7 διαφορετικές χώρες (Saint-Cloud και Montreuil στη Γαλλία, Pannonhalma στην Ουγγαρία, Nottingham στο Ηνωμένο Βασίλειο, Mons στο Βέλγιο, Huesca στην Ισπανία και Λευκωσία στην Κύπρο). Σε κάθε βήμα, καλλιτέχνες και επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα πάρκο ή ένα αστικό χώρο πρασίνου ούτως ώστε να δημιουργήσουν μέσα σε αυτό μια διαδρομή η οποία θα αποτελείται από εικαστικές προτάσεις τις οποίες θα μοιραστούν με το κοινό. Η δημιουργία αυτή τρέφεται μέσα από νέες προτάσεις που προκύπτουν από τη συνάντηση των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών στη χώρα διεξαγωγής.

Κάθε βήμα αποτελείται από δύο στάδια: ένα σύντομο Artist Residency μιας εβδομάδας ή περισσότερο, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να αναπτύξουν κοινές και διεπιστημονικές προτάσεις βασισμένες στη θεματική έννοια του προγράμματος, «συνάντηση και από κοινού δημιουργία», και την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Νεανικής Δημιουργίας» η οποία θα λάβει χώρα στο τέλος του Artist Residency, με τους συμμετέχοντες να μοιράζονται τις προτάσεις τους με το ευρύ κοινό μέσα από την μορφή μιας περιδιάβασης.

To Park in Progress έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της δημιουργίας μιας κοινότητας καλλιτεχνών και πολιτιστικών φορέων όπου θα βρίσκονται σε θέση να εργαστούν από κοινού σε διεπιστημονικά έργα Ευρωπαϊκής και διεθνής κλίμακας.

Στην Κύπρο, το Σεπτέμβριο του 2014, το Ίδρυμα ΆΡTος θα φιλοξενήσει την επόμενη έκδοση του Park in Progress στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, στην καρδιά της πόλης, με περίπου 20 διεθνείς και Κύπριους καλλιτέχνες οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυτό το μέρος μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση, βασισμένη στον περιβάλλοντα χώρο. Για αυτό το συγκεκριμένο στάδιο του προγράμματος, ένας υπαινιγμός από άρωμα τσίρκου θα χρωματίσει το διεπιστημονικό τοπίο των καλλιτεχνικών προτάσεων, συνδέοντας τις μέσω ενός διαδραστικού και ζωντανού τρόπου.

www.parkinprogress.eu

 

Σχετικά με το Ίδρυμα ΆΡTος.

Το Ίδρυμα ΆΡTος είναι ένα σύγχρονο κέντρο τέχνης και επιστήμης αφιερωμένο στην έρευνα και τη δημιουργία, δυο κόσμους μαγικούς, γεμάτους περιπέτεια και ανακαλύψεις, με ταξίδια στη γνώση, στο χάος και στη φαντασία. Ο χώρος του, πνευματικός και φυσικός, μπορεί να εμπνέει τoν σύγχρονο καλλιτέχνη/δημιουργό αλλά και τον επιστήμονα/δημιουργό, προσφέροντας και στους δυο βήμα και προβάλλοντάς τους σε τοπικό αλλά ταυτόχρονα και σε διεθνές επίπεδο, με βασικό γνώμονα την ποιότητα και την κοινωνική προσφορά. Λειτουργεί σαν πολυδιάστατος χώρος, διοργανώνοντας και αναλαμβάνοντας την παραγωγή πολύμορφων εκδηλώσεων στους τομείς του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου, των εικαστικών τεχνών, των γραμμάτων και της επιστήμης. 

www.artosfoundation.org

 

Σχετικά με τη Λευκωσία και το Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας - δίπλα από το κοινοβούλιο.

Η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου, η οποία βρίσκετε στο Νότιο-Ανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην καρδιά της Μεσογείου, είναι μια τραυματισμένη γη. Έπιτα από την Τουρκική εισβολή του 1974 η πόλη παραμένει χωρισμένη στα δύο και διατηρεί μια περιοχή νεκρής ζώνης η οποία ελέγχεται από τα Ηνωμένα Έθνη, και ένα τοίχος-μάρτυρα αυτού του ασταθές καθεστώτος.

Η Κυπριακή έκδοση του Park in Progress, θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας ο οποίος περιβάλλει το Κοινοβούλιο και το Δημοτικό Θέατρο, πολύ κοντά στη νεκρή ζώνη, όπου καλλιτέχνες από την Κύπρο και από όλη την Ευρώπη θα συγκεντρωθούν για να αποδείξουν την καθολικότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας ως φορέας της ιδέας του να μοιράζεσαι και της ειλικρίνειας.

 

Ποιός μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει σε ανερχόμενους καλλιτέχνες (συγγραφείς, διερμηνείς, performers...) από διάφορους τομείς έκφρασης (εικαστικές τέχνες, sound art, τσίρκο, performing arts, διεπιστημονικής δημιουργίας γενικότερα) καθώς και σε επαγγελματίες από το δημιουργικό και πολιτιστικό κόσμο (τεχνικούς φωτός/ήχου/multimedia), οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στα διάφορα στάδια της δημιουργίας ενός έργου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοικοι των χωρών που βρίσκονται στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πολιτισμού 2007-2013.

Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι ανερχόμενοι καλλιτέχνες των οποίων η δουλειά βασίζετε στις τρέχουσες εξελίξεις της σύγχρονης δημιουργίας, και οι οποίοι συμβάλλουν στη δημιουργία νέων μορφών έκφρασης. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε καλλιτέχνες που έχουν ένα φυσικό ενδιαφέρον στην συνεύρεση, οι οποίοι είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες στα πλαίσια διεπιστημονικών συμπαραγωγών.

Για αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση του Park in Progress, έργα με άμεση ή έμμεση σχέση με το τσίρκο θα είναι η προτιμώμενα, χρωματίζοντας το διεπιστημονικό τοπίο των καλλιτεχνικών προτάσεων, και συνδέοντας τα μέσα από ένα διαδραστικό και ζωντανό τρόπο.

Για την υποβολή αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας e.mobility (www.emobility.pro, δείτε "Υποβολή Αιτήσεων" παρακάτω), οι υποψήφιοι καλούνται να περιγράψουν το έργου τους. Απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται η απόδειξη του κατά πόσο η πρόταση τους είναι εφικτή, υποδεικνύοντας τις ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις και την δέσμευση τους να συνεργαστούν με άλλους επιλεγόμενους καλλιτέχνες για την πραγματοποίηση της.

 

Προϋποθέσεις για το Artist Residency και την εκδήλωση:

To Park in Progress προσφέρει τα εξής:

- Οι επιτυχόντες υποψήφιοι συμμετέχουν σε ένα επταήμερο Artist Residency μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου 2014 και κατά τη διάρκεια της «Ευρωπαϊκής Νύχτας Νεανικής Δημιουργίας», στις 5 Οκτωβρίου, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό, (για περίπου 12 λεπτά ο καθένας) ο ένας μετά τον άλλο. Οι υποψήφιοι αναμένεται να είναι παρόντες για όλη τη διάρκεια του Artist Residency.

- Το Park in progress εγγυάται πληρωμή 450 ευρώ ανά έργο έναντι ενός τιμολογίου.

- Το Park in progress καλύπτει τα έξοδα ταξιδίου και μεταφοράς, εξασφαλίζει τη διαμονή και τα γεύματα κατά τη διάρκεια του Artist Residency, παρέχει μια πλειάδα υλικών τα οποία θα μοιράζονται μεταξύ των καλλιτεχνών και επιδότηση παραγωγής.

 

Υποβολή Αιτήσεων

Υποβάλετε την αίτησή σας (βιογραφικό σημείωμα, περιγραφή έργου, visuals και τεκμηρίωση κ.λπ.) στην πλατφόρμα e.mobility: www.emobility.pro. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την συμπλήρωση των ηλεκτρονικών έντυπων είναι διαθέσιμες στο e.mobility.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο μέσω του emobility.pro. Πρόσθετα έγγραφα ενδέχεται να ζητηθούν μετά το τέλος της προθεσμίας υποβολής.

Προθεσμία: 15 Αυγούστου 2014 (μεσάνυχτα, ώρα Κύπρου)

 

Επικοινωνία και σύνδεσμοι:

Ίδρυμα ΆΡΤος:

Demetra Kallitsi

demetra@artosfoundation.org

tel: +357 22445455

Pépinières européennes pour jeunes artistes:

Cyprien Vallette

cvallette@art4eu.net

tel: +33 155860880

www.parkinprogress.eu

www.art4eu.netwww.artosfoundation.org

 

Σε συνεργασία:

Το Park in Progress πραγματοποιείτε σε συνεργασία με 7 οργανισμούς:

Pépinières européennes pour jeunes artistes (Montreuil, France) – project coordinator

Transcultures (Mons, Belgium)

Moving House Foundation (Budapest, Hungary)

UK Young Artists (Nottingham, United Kingdom)

AgenceLuxembourgeoised’ActionCulturelle (Luxembourg, Luxembourg)

ARTos Cultural and Research Foundation (Nicosia, Cyprus)

Ayuntamiento de Huesca (Huesca, Spain)

 

Με την υποστήριξη:

The European Commission’s Culture Programme (2007-2013)

French Ministry of Culture and Communication

French Ministry of Sports, Youth, Popular education and Associative life

Cypriot Ministry of Education and Culture

City of Nicosia

Île-de-France region

FondationHippocrène

ResArt

ARTE Creative

Radio Nova

Avant-Garde

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close