Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2024
Της Μαρίας Φάντη
Μάθαμε ότι άνοιξε κάτι νέο στα γραφικά σοκάκια του παλιού Καϊμακλίου, κι έτσι αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε. Αν και δεν γνωρίζαμε ακριβώς την τοποθεσία, την βρήκαμε εύκολα. Μόλις μπήκαμε, το προσωπικό μας υποδέχτηκε θερμά και μας οδήγησε στο τραπέζι μας. Η αυλή ήταν σχεδόν γεμάτη, όμορφα διακοσμημένη, με φωτάκια και αρκετό πράσινο, δημιουργώντας μια ευχάριστη και λιτή ατμόσφαιρα ταβέρνας.

Με το που καθίσαμε, παραγγείλαμε τα ποτά μας και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το φαγητό. Το μενού προσφέρει συγκεκριμένο μεζέ και πιατέλα για δύο, με πιάτα της κυπριακής κουζίνας, εμπλουτισμένα με μοντέρνες πινελιές. Ο σερβιτόρος που μας εξυπηρέτησε όλη τη βραδιά, μας καλωσόρισε με ένα πιάτο-δώρο: παξιμάδι τύπου ντακάκι με φέτα και ντομάτα.



Αμέσως μετά άρχισαν να φτάνουν τα ορεκτικά: αλοιφές όπως τζατζίκι της γιαγιάς, τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης και καραμελωμένο σύκο, νόστιμο ταχίνι με κουκουνάρι και σουμάκ, ελιές και παντζάρι, συνοδευόμενα από ζεστά, χειροποίητα κουλούρια της Παπαρούνας, μαζί με χωριάτικη σαλάτα. Στη συνέχεια, στο τραπέζι μας έφτασαν νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με μους γιαούρτι, χειροποίητα πουρέκια με μαρμελάδα ντομάτα (που, αν και επίσης νόστιμα, μας φάνηκαν λίγο βαριά), πομηλοροτηγανιά, πίτα στα κάρβουνα με χαλλούμι και ντομάτα, και κριθαρότο με μασκαρπόνε και σταφίδες σε ρούμι.



Προχωρώντας στο κυρίως πιάτο, έφτασε μπροστά μας μια μεγάλη πιατέλα με σμίλες γεμάτες κρεατικά. Πάνω σ’ αυτές υπήρχαν κοτόπουλο κοντοσούβλι, χοιρινά σουβλάκια, κρασάτα λουκάνικα, σεφταλιές και τηγανητές πατάτες, ενώ σε ξεχωριστό πιάτο ήρθαν τα αρνίσια παϊδάκια. Η βραδιά έκλεισε με πορτοκαλόπιτα και παγωτό για επιδόρπιο.

Σε γενικές γραμμές, η Παπαρούνα είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη με εξίσου ενδιαφέροντα πιάτα και ωραία ατμόσφαιρα. Ούσα νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη, μας δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ενώ οι ιδέες υπάρχουν, θα μπορούσαν οι γεύσεις σε συγκεκριμένα πιάτα (πομηλοροτηγανιά, σεφταλιές) να είχαν περισσότερη ένταση. Στα θετικά, το ευγενικό προσωπικό που ήταν πάντα πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει. Ο λογαριασμός ανήλθε στα 88 ευρώ για 4 άτομα.
(22435982) Αρρεναγωγείου 34, Καϊμακλί, Λευκωσία.
Σχετικά

Οφτό κλέφτικο Πέμπτη βράδυ και Κυριακή μεσημέρι στο Φουρνιστό στην Κοφίνου
Παραδοσιακές γεύσεις, χαλαρή ατμόσφαιρα και καλό φαγητό... όπως παλιά!
Καλοκαιρινό πάρτι με… γεύση Starbucks στις Φοινικούδες!
Με φόντο τη θάλασσα, την καλή ενέργεια και τη γνήσια φιλοξενία

The World’s 50 Best Restaurants 2025: Aυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο
Η φετινή λίστα περιλαμβάνει εστιατόρια από 22 χώρες, με αρκετές νέες αφίξεις και πολλές ενδιαφέρουσες μετακινήσεις.

O Συμεών και ο Σπύρος μιλούν για το νέο, μικρό οινοποιείο του νησιού και τα συναρπαστικά κρασιά που συνδημιούργησαν
Το νέο Οινοποιείο Συμεών στην Οδού της ορεινής Λάρνακας αφηγείται την ιστορία του

Ελιά Restaurant: Elegant ατμόσφαιρα, υπέροχη θέα κι ένα γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο
Το εστιατόριο που πρέπει να βάλεις στην καλοκαιρινή σου λίστα

Το Παντοπωλείο Καλή Όρεξη μάς σερβίρει καλοκαίρι στη βεράντα της Μετοχίου
Με ανανεωμένο μενού γεμάτο έμπνευση, το βραβευμένο εστιατόριο της Λευκωσίας συνδυάζει τη δημιουργική κυπριακή κουζίνα με τη δροσιά των καλοκαιρινών νυχτών

Cocktails, ποτά και sushi με θέα θάλασσα: Αυτή είναι η ταράτσα του καλοκαιριού!
Η καλύτερη ώρα της ημέρας.... θα σε βρει στον Πρωταρά

Ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα, με ηχηρές υπογραφές και μεσογειακή φιλοσοφία
Από το Epsilon (Resto Bar)... στο Δέλτα, με μενού διά χειρός σεφ Ανδρέα Ανδρέου

Πράσινη απόδραση: 8 hot spots για καφέ και φαγητό μέσα σε κήπους και πάρκα
Ανακάλυψε γαστρονομικούς προορισμούς που συνδυάζουν καλή κουζίνα με καταπράσινα τοπία, δίπλα σε λίμνες, παιδικές χαρές και περιπατητικά μονοπάτια

13 υπέροχα στέκια για κυπριακή κουζίνα κάτω από συκαμινιές και κληματαριές
Ανακαλύψτε παραδοσιακά κυπριακά στέκια με καταπράσινες αυλές ιδανικά για δροσερές καλοκαιρινές νύχτες με οφτό κλέφτικο και σπιτικές σπεσιαλιτέ

Decanter World Wine Awards 2025: Τα κυπριακά κρασιά που βρίσκονται στη "χρυσή" λίστα
Αυτά είναι τα κυπριακά κρασιά που ξεχώρισαν στο διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Decanter World Wine Awards 2025

Ένας ινσταγκραμικός κήπος στο χωριό για brunch, καλό φαγητό και γλυκό
Μία μυστική αυλή για brunch, φαγητό και γλυκό