Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2023
Καρό τραπεζομάντιλα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, μεζεδάκια ελληνικής κουζίνας και διάφορα στη σχάρα, σε ένα ταβερνάκι στην πλατεία, που τα έχει όλα!
Κάπως έτσι θα περιγράφαμε τη "φάση" στου Τζόγια. Το ταβερνάκι που έκανε την εμφάνισή του μόλις πριν από ένα χρόνο σε μία όμορφη γειτονιά στο κέντρο της Πάφου, δίνοντας μας μία καλή αφορμή να πάμε ως εκεί.

Τα καλοκαίρια μάλιστα ο Τζόγιας βγάζει τα τραπεζάκια εκτός, στήνοντας το τέλειο σκηνικό για ωραιότατα φαγοπότια, με φόντο την πλατεία Λωζάνης και το μεγάλο γκράφιτι στον τοίχο! Τον χειμώνα δε, το σκηνικό μεταφέρεται εντός, στο ζεστό εσωτερικό, με τη μοντέρνα και πολύ γουστόζικη διακόσμηση, που ξεχωρίζει τόσο για το φωτισμό όσο και για την αρμονία που αποπνέει.

Από νωρίς το βράδυ τα τραπέζια του τίμιου μεζεδοπωλείου στο κέντρο γεμίζουν με κόσμο. Παρέες και ζευγαράκια αράζουν στις καρέκλες στο πεζοδρόμιο, και απολαμβάνουν νόστιμα πιάτα, που σε ταξιδεύουν σε ελληνικό νησί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι άπαξ και πας σίγουρα θα ξαναπάς.

Εδώ λοιπόν η παρέα θα τσιμπολογήσει κεφαλοτύρι σαγανάκι, πολίτικη σαλάτα, φάβα και γαύρο μαρινάτο, κολοκυθοκεφτέδες, γνήσιο και παραδοσιακό σπετσοφάι πηλιορείτικο, στραπατσάδα και μπεκρή μεζέ! Ακόμα θα μοιραστεί κοντοσούβλι, κοκορέτσι, οβελία και κεφαλάκι.

Στη σχάρα θα μπουν μπριζόλες (μοσχαρίσια, χοιρινή), παϊδάκια, πανσέτα, μπιφτέκι, λουκάνικο, φτερούγες κοτόπουλου αλλά και τσιπούρα. Αν όμως χρειάζεσαι συστάσεις, προτείνουμε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το ελληνικό κεμπάπ (γιαουρτλού) και το μαλακό σουβλάκι (χοιρινό και από κοτόπουλο, τα οποία σερβίρονται στο ξυλάκι).

Από τα μαγειρευτά, μη χάσεις τον κόκορα παστιτσάδα και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά! Ρώτησε όμως και για τη σούπα της ημέρας, μπορεί να πετύχεις τον θεϊκό τραχανά!
Οι ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι. Στα συν και το κερασμένο μπουκάλι νερό που έρχεται σε κάθε τραπέζι, καθώς επίσης και οι επιλογές σε κρασιά και οινοπνευματώση (τσίπουρο, ούζο, ζιβανία, ρακί).

(26220922) Κώστα Γεωργίου 28, Πλατεία Μάρκου Δράκου Λοζάνης), Πάφος.
Facebook: Τζόγιας - Όλα στη σχάρα
Instagram: Τζόγιας - Όλα στη σχάρα
Σχετικά
Το νέο street food που μόλις έκανε την εμφάνισή του, μας έρχεται από τρεις ηθοποιούς που αγαπούν το burger όσο εμείς
Ο Μιχάλης Αναγιωτός, ο Χάρης Αριστείδου και ο Νικόλας Κουρουζίδης μάς συστήνουν το μπεργκεράδικό τους!
Ποιες γαστρονομικές τάσεις θα μας απασχολήσουν το 2026;
Από την εμφάνιση των τροφών που προέρχονται από τα εργαστήρια, μέχρι την ανάγκη για τα πιο «λειτουργικά τρόφιμα» και τις συσκευές κουζίνας με AI
Η Πράσινη Πάπια του Νικόλα Ιωαννίδη είναι η νέα, ντιζαϊνάτη καφετέρια της πόλης
Ένας νέος, καλαίσθητος χώρος στο Δάλι που συνδυάζει design, ποιότητα και προσωπικό όραμα, υπογράφοντας ένα διαφορετικό concept καφετέριας με την υπογραφή του Νικόλα Ιωαννίδη
Nammos Limassol & The Retail Village: Αποκαλύπτουν τη festive chalet διακόσμηση με ένα λαμπερό Apres Ski Party
Ζήστε πρώτοι την ατμόσφαιρα, απολαύστε το party και μπείτε στο απόλυτο γιορτινό mood.
Το Sunday Lunch επιστρέφει στο NYX Hotel Limassol με μια ανανεωμένη εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας
Μια εκλεπτυσμένη κυριακάτικη εμπειρία γεύσης και μουσικής στο κέντρο της Λεμεσού
Τα 4 ελληνικά εστιατόρια που μπήκαν στη λίστα με τα 1.000 καλύτερα του κόσμου
Τα δύο στην Αθήνα, ποια είναι
Οι 9 πιο νόστιμες διευθύνσεις για απολαυστικό brunch στην Κύπρο
Από παραθαλάσσια cafés μέχρι αστικά bistro, συγκεντρώσαμε τις πιο γευστικές στάσεις για ένα πραγματικά απολαυστικό brunch
Φέτος, απολαύστε το τραπέζι, όχι το μαγείρεμα!
Μια νέα υπηρεσία που θα σας λύσει τα χέρια στις γιορτές
Pinolo: Brunch με άρωμα Ιταλίας, κάθε Σάββατο και Κυριακή
Το Pinolo δίνει ακόμη έναν λόγο, να μετράμε αντίστροφα για το Σαββατοκύριακο!
Ξέρουμε πού βγαίνει όλη η Πάφος
To wine bar-restaurant που θα σε κερδίσει από την πρώτη ματιά και γουλιά
7 ημέρες, 7 διαφορετικά μαραθεύτικα
Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μαραθεύτικου στο καφενείο