Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2026
Το έργο γράφτηκε το 2020 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο. Το 2023 ξαναπαρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο ως μέρος μιας ποιητικής τριλογίας του συγγραφέα, η οποία ταξίδεψε στη συνέχεια στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή. Άλλοτε ελλειπτικά, άλλοτε αποσπασματικά, συνειρμικά και επαναληπτικά, η σκέψη- ανάμνηση που μετατρέπεται σε λόγο, αποτυπώνει με χιούμορ, αμηχανία, ειλικρίνεια, ευθύτητα και τρυφερότητα το ταξίδι μιας ανώνυμης γυναίκας από τη γέννηση μέχρι τη στιγμή του οριστικού αποχωρισμού.
Επιτυγχάνεται έτσι μια χαρτογράφηση της πορείας της χαρακτήρα μέσα από όλα τα στάδια της ανθρώπινης ζωής: τη βρεφική και παιδική ηλικία, την εφηβεία και την ενηλικίωση, με ό,τι αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν – την περιέργεια, την αβεβαιότητα, τις επαναστάσεις, την έμμηνο ρύση, τη σεξουαλικότητα, τον γάμο, τη μητρότητα, το διαζύγιο, τη ρουτίνα της καθημερινότητας, την απώλεια και τον θάνατο.
Η πειραματική φόρμα του έργου, που φωτίζει τον χείμαρρο του ασυνείδητου της χαρακτήρα και την ανακατασκευή της ανάμνησης, οδηγεί τους θεατές σε μια διαρκή επαγρύπνηση και λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι η ζωή κινείται με μεγάλες ταχύτητες και χάνεται από τα χέρια μας σαν κόκκος άμμου.
Πρεμιέρα: Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:00
Παραστάσεις:
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, 20:00
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 20:00
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, 20:00
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, 20:00
Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, 20:00
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 20:00
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, 20:00
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, 20:00
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, 20:00
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, 20:00
Πληροφορίες: 70001384
Εισιτήρια: more.com
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Μετάφραση / Δραματουργία / Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου
Σκηνικά / Κοστούμια: Μαρία Γεωργίου
Μουσική / Σχεδιασμός Ήχου: Χριστίνα Γεωργίου
Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Γιώργος Αλεξάνδρου
Φωτογραφίες: Νικόλας Λουκά
Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλιος Θεοχάρους
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ
Επί σκηνής: Αντωνία Χαραλάμπους
Η παράσταση ανεβαίνει με τη χορηγία του Υφυπουργείου Πολιτισμού – Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού.
Συστήνεται για άτομα άνω των 16 ετών.
-
Κτήριον 53
23 Σεπτεμβρίου 2026
27 Σεπτεμβρίου - 28 Σεπτεμβρίου 2026
30 Σεπτεμβρίου 2026
05 Οκτωβρίου 2026
07 Οκτωβρίου 2026
12 Οκτωβρίου 2026
14 Οκτωβρίου 2026
Σχετικά
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς» επιστρέφουν για τα 10χρονα του Θεάτρου ΑντίΛογος
Το κυπριακό λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, για έξι κυριακάτικα ραντεβού με μικρούς και μεγάλους.
«Το Εσωτερικό»: Μια ανείπωτη αλήθεια στη σκηνή του Σατιρικού
Η ομάδα Teatro Angelico παρουσιάζει το έργο του Maurice Maeterlinck σε σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη, καλώντας το κοινό να πάρει θέση απέναντι στη σιωπή και την ευθύνη.
«Πλούτωνος 71»: Δύο υπερπλήρεις παραστάσεις, μια γειτονιά γεμάτη μνήμες και συγκίνηση!
Φεστιβάλ Μαχαλάρτ, Λάρνακα 2030 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς»: H πρώτη παραγωγή της παιδικής σκηνής του Θεάτρου ΑντίΛογος
Ένα παραδοσιακό παραμύθι σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου
«Το Ψέμα»: Ένα δείπνο, δύο ζευγάρια και ένα μυστικό στο Σατιρικό Θέατρο
Η κωμωδία του Φλοριάν Ζελέρ κάνει πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, με τους Μάρα Κωνσταντίνου, Ανδρέα Τσέλεπο, Σίμο Τσιάκκα και Ιωάννα Λαμπροπούλου.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο στο Παττίχειο Λεμεσού
«Ξέρω για τον έρωτα τα λίγα που με έμαθαν τα μάτια που με αγάπησαν.»
Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ανακοινώνει το Third Space Project
Μια σύμπραξη για εφήβους και νέους που φέρνει το θέατρο, τις τέχνες και την πόλη σε δημιουργικό διάλογο