Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2022
Στο πλαίσιο της έκθεσης ISLAND, οι Kris Betta, Σπύρος Αγαθού, Άντρος Ευσταθίου, Ελίνα Θεοδότου, Μάριος Θεοφιλίδης, Γιάννος Ιωάννου, Ελένη Κινδύνη, Μαριέλλα Μπιλίτσα, Βρασίδας Νεοφύτου, Χαρούλα Νικολαΐδου, Θέκλα Παπαδοπούλου, Έλενα Παρούτη, Δέσποινα Πετρίδου, Αντρέας Σκουφάρης, Βάνια Σεργίου – Σουρουλλά, Κωνσταντίνος Στεφάνου, Πανίκος Τεμπριώτης και Αντώνης Τζιαρίδης ανέλαβαν να μεταμορφώσουν τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, που έχει αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν το πόσο αγαπά και στηρίζει τις τέχνες.
Με την είσοδό σου στο ξενοδοχείο σε «υποδέχεται» το γαλανόλευκο χαλί με την επιγραφή «Welcome to my home, come on in & leave» του Γιάννου Ιωάννου και λίγα βήματα μετά, πριν την κεντρική σκάλα, η εναλλακτική φιγούρα του Πανίκου Τεμπριώτη.
Στα δεξιά ακολουθούν τα κεραμικά της Βάνιας Σεργίου Σουρουλλά, δημιουργώντας σαν ένα πέρασμα που σε καθοδηγεί προς την αίθουσα της έκθεσης αλλά πριν φτάσεις σ’ αυτή, θαυμάζεις όσα εκτίθενται στον κοινόχρηστο χώρο: τα επιβλητικά ομοιώματα μωρών του Status Theta (Ελίνα Θεοδότου και Μάριος Θεοφιλίδης) στο κέντρο της αίθουσας αλλά και τον καθρέφτη με τις μπάλες από σαπούνι που σε ελκύει, μαζί με δύο ακόμα installations του Τεμπριώτη και μια φωτογραφία που μαγνητίζει από τον φωτογράφο και επιμελητή της έκθεσης Άντρο Ευσταθίου.
Ο χώρος της έκθεσης ξεχειλίζει, ως είθισται, από τέχνη. Τι άλλο μπορούσε να περιμένει κανείς δηλαδή; Η τέχνη σε διάφορες μορφές της, από τα τόσο υπέροχα κεραμικά ανθοδοχεία του Κωνσταντίνου Στεφάνου σε σειρά στο κέντρο, τα κίτρινα και μπλε διάφανα κουτιά του Αντώνη Τζιαρίδη με στοιχεία που αφορούν στον ήλιο και τη θάλασσα, στην λάμψη του ήλιου και την ελευθερία της θάλασσας – εξ ου και τα δύο χρώματα - στοιχισμένα σε δυάδες στις τέσσερις πλευρές του δωματίου και γύρω – γύρω οι τοίχοι γεμάτοι πίνακες.
Από τα έντονα χρώματα των δύο πινάκων της Kris Betta, μέχρι τα λευκά «tile paintings» της Δέσποινας Πετρίδου, και από τις πιο σκούρες επιλογές χρωμάτων του Σπύρου Αγαθού μέχρι τους πίνακες της Χαρούλας Νικολαϊδου με έντονο το μπλε και το λευκό, η Isnotgallery καταφέρνει για ακόμα μια φορά να δένει διάφορες μορφές τέχνης από τις πιο μαξιμαλιστικές μέχρι τις πιο μίνιμαλ, με ασύγκριτο τρόπο, παρασύροντας τον παρατηρητή σε μια διαδρομή όπου τα πιο διαφορετικά είδη τέχνης δεν συγκρούονται, αντιθέτως δένουν με απόλυτη αρμονία και αναδεικνύουν το ένα το άλλο.
Η έκθεση θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Almyra μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Σχετικά
Το NYX Hotel Limassol παρουσιάζει την έκθεση «Windows of the Soul» της Μαρίας Λαδόμματου
Ένα ταξίδι έκφρασης, αντίληψης και εσωτερικής αναζήτησης.
EndoMarch Cyprus 2026: Όταν η τέχνη αποκαλύπτει το ορατό και το αόρατο πρόσωπο της ενδομητρίωσης
Μια συγκινητική καλλιτεχνική εμπειρία που φωτίζει τις αθέατες πτυχές της ενδομητρίωσης και φανερώνει τα δύο πρόσωπα μιας πάθησης που συχνά παραμένει αόρατη.
Στη Λεμεσό η έκθεση φωτογραφίας «Yes, I Can»
Οι ιστορίες που παρουσιάζονται, μας υπενθυμίζουν ότι ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο τον ανταγωνισμό, αλλά και το θάρρος
Οι Θαλασσοψυχισμοί της Ρένας Αρτεμίου στην Γκαλερί Αποκάλυψη
Η ζωγράφος αποδίδει το θέμα της μέσα από χρωματική και συνθετική αρτιότητα
Νέα εικαστική έκθεση με έργα από πενάκι εμπνευσμένα από το σινεμά
Η έκθεση προσκαλεί το κοινό να προσεγγίσει τα έργα ως χώρους συναισθημάτων και ιστοριών
«Ο Άνθρωπος που κουβαλά τρύπες»: Η γκαλερί Γκλόρια παρουσιάζει την έκθεση του Ρήνου Στεφανή
Την έκθεση του Ρήνου Στεφανή, που θα είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες: Διάτρητοι, Ρε Αλέξης, Τοπία, φιλοξενεί από τις 13 Μαρτίου η γκαλερί Γκλόρια
The Rise of the Sun, the Fall of Time: Η Δανάη Πάτσαλου, παρουσιάζει έργα της στην Edit Gallery στη Λεμεσό
Κάτω από τον τίτλο «The Rise of the Sun, the Fall of Time», η Δανάη Πάτσαλου, παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου, έργα της στην Edit Gallery στη Λεμεσό.
Δημοπρασία 149 έργων που αποτυπώνουν την εξέλιξη της κυπριακής δημιουργίας κατά τον 20ό αιώνα
Σημαντικά έργα καλλιτεχνών που έχουν καταγράψει ρεκόρ δημοπρασιών πρωταγωνιστούν στη δημοπρασία της Cypria Auctions
Μαρτυρίες ενός αθέατου χρόνου: Αναδρομική έκθεση Ανδρέα Παρασκευά
Η έκθεση λειτουργεί ως μια συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν του καλλιτέχνη
Η εικαστική εγκατάσταση «Πόλεμος με τα Μάτια της» ταξιδεύει στην Αθήνα
Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα έργο της Γεωργίας Μιχαήλ, απόφοιτης του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick
Midpoint: Έκθεση εικαστικών τεχνών στην Αιγαία
Με έργα ενηλίκων μαθητριών και μαθητών από τα προγράμματα της σχολής