Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2022
Με στόχο την έμπρακτη και διαχρονική στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου, το ξενοδοχείο Almyra σε συνεργασία με την isnotgallery, φιλοξενεί την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης “Island”, από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2022.
Η isnotgallery διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει τα έργα 18 σύγχρονων καλλιτεχνών, με φωτογραφικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά και σύγχρονα κεραμικά.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι καλλιτέχνες (Kris Betta, Σπύρος Αγαθού, Άντρος Ευσταθίου, Ελίνα Θεοδότου, Μάριος Θεοφιλίδης, Γιάννος Ιωάννου, Ελένη Κινδύνη, Μαριέλλα Μπιλίτσα, Βρασίδας Νεοφύτου, Χαρούλα Νικολαΐδου, Θέκλα Παπαδοπούλου, Έλενα Παρούτη, Δέσποινα Πετρίδου, Αντρέας Σκουφάρης, Βάνια Σεργίου – Σουρουλλά, Κωνσταντίνος Στεφάνου, Πανίκος Τεμπριώτης και Αντώνης Τζιαρίδης) αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν με τις δημιουργίες τους, τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, διεκδικώντας ένα προσωπικό χώρο έκφρασης. Χρησιμοποιώντας τα έργα ως μέσα επικοινωνίας, έκφρασης και αναζήτησης, καλλιτέχνες και επισκέπτες θα εμπνευστούν από τα ίδια ερεθίσματα, δημιουργώντας, ωστόσο, διαφορετικές εικόνες και αναμνήσεις, εμπλουτισμένες από τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας.
Η σύμπραξη του Almyra με την isnotgallery, επιβεβαιώνει, αφενός, τη συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη του ξενοδοχείου προς την καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου, και αφετέρου την επιθυμία των διοργανωτών να αναδείξουν τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν, δημιουργώντας έναν πιο ευρύ, εποικοδομητικό και άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με το κοινωνικό σύνολο. Σημειώνεται ότι διαχρονικά, το ξενοδοχείο μετατρέπει τις εγκαταστάσεις του σε χώρο φιλοξενίας καλλιτεχνών και έργων σύγχρονης τέχνης, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην πολιτιστική σκηνή της Πάφου, αφού εκτός από χώρος ανάπαυσης, λειτουργεί επίσης, ως κέντρο συνάντησης και επικοινωνίας για όλους τους φιλοξενούμενούς του.
Επιμέλεια Έκθεσης: Άντρος Ευσταθίου
Εγκαίνια: 23 Ιουλίου στις 20:00
Διάρκεια: 23 Ιουλίου - 31 Αυγούστου, 2022

Σχετικά

“Ίχνη Αναμνήσεων”: Έκθεση ζωγραφικής της Λάρας Βενιαμίν
Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν παρουσιάζει την 3η ατομική της έκθεση στην γκαλερύ Αποκάλυψη στη Λευκωσία

«Διάφανη Γλυπτική»: Μία ιδιαίτερη έκθεση με γλυπτά από χυτό γυαλί
Ο υαλουργός Σταύρος Κοφτερός στην τέταρτη ατομική του έκθεση συνεργάζεται με τον γιο του, Γιάννη Κοφτερό, καλλιτέχνη και σχεδιαστή!

Η 4η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 ανεβάζει αυλαία στη μεγαλύτερη διοργάνωσή της μέχρι σήμερα
Έξι εβδομάδες με εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια θα μεταμορφώσουν τη Λάρνακα σε πολιτιστικό κέντρο

«On the Island of Circe»: Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κυρτή, εκθέτει στην γκαλερί Stand In Line
Ο Κύπριος εικαστικός παρουσιάζει έργα εμπνεσυμένα από την Αίαια της Κίρκης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρη Οικονόμου εγκαινιάζει την ερευνητική έκθεση «1975-1989, Λευκωσία: ΓΚΑΛΕΡΙ, vol. II»
Η αναδρομή αυτή συγκεντρώνει αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο και προφορικές μαρτυρίες γκαλεριστριών

«The Modality and the Differences»: 7 Κύπριοι καλλιτέχνες εκθέτουν στην Isnotgallery
Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Pietro Vannucci στην Περούτζια της Ιταλίας - συγκεντρώθηκαν σε μια έκθεση

Η τέχνη συναντά την προσφορά: Οι Έφη Κκολού και Ανθέμιδα Μελιφρονίδου στηρίζουν το Telethon
Έκθεση Ζωγραφικής “Μέσα από τα δικά μου μάτια”

Διαπλεκόμενες Συνδέσεις: Έκθεση σε δύο διαφορετικούς χώρους
Συμμετέχουν οι Mathieu Devavry, Μαρία Τριλλίδου, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και η Δάφνη Νικήτα


"Ηλιακό Τοπίο": Η έκθεση ζωγραφικής της Μύριας Ευθυμίου στην Λάρνακα
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Αραδίππου

Siesta, η πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Hannah Lüneburg στη Κύπρο
Η Siesta αντλεί έμπνευση από την αγάπη της καλλιτέχνιδας με την χαλαρώτητα και φωτεινότητα που εμπνέουν τα μεσογειακά τοπία

H Περιπλανώμενη της Ανθούλας Σημαδιακού κάνει στάση στην Πάφο
Νέα έκθεση ζωγραφικής στην Πινακοθήκη Χάνι του Ιμπραήμ