Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

25 ταβερνάκια για το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στη Λεμεσό

Ετοιμάσου για μεγάλο γλέντι

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2022

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και φέτος πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου, δηλαδή την προσεχή Πέμπτη και η μέρα αυτή αποτελεί την αφετηρία του καρναβαλιού, άρα τέτοια μέρα δεν απολαμβάνουμε μόνο κρέας και τσίκνα, αλλά και μπόλικη διασκέδαση. Ειδικά για τη Λεμεσό, η Τσικνοπέμπτη σηματοδοτεί την έναρξη ενός ξέφρενου 10ήμερου -διαφορετικού και φέτος λόγω πανδημίας.

Πάμε λοιπόν να ανεβάσουμε όρεξη και κέφι με όλα εκείνα τα μέρη που μπορούμε να διασκεδάσουμε στην Κύπρο.

ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ
Άγιος Επίκτητος

Το μενού του γενικά είναι πλουσιοπάροχο, πόσω μάλλον την Τσικνοπέμπτη, οπότε θα φτάσουν στο τραπέζι σου από τα κλασικά μέχρι τα πιο νόστιμα εποχικά πιάτα, με σκοπό να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό. Οι μουσικοί του δε θα φροντίισουν να σε διασκεδάσουν με αλιό, καλό, λαϊκό τραγούδι. Το μαγαζί θα λειτουργεί και μεσημέρι και βράδυ την Τσικνοπέμπτη! 
(99346529) Αρμενοχώρι.

Η Φωλιά του Δράκου
Στο υπέροχο μεζεδοπωλείο, θα σε σερβίρουν αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, πλάι στην αναμμένη ξυλόσομπα! Από ολόφρεσκες σαλάτες, ορεκτικά και το λαχταριστό κλέφτικο, μέχρι τα κολοκυθάκια με αυγά, τους κολοκυθοκεφτέδες και το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο, τα εποχιακά όπως οι καροάλοι, θα βρεις πολλά μεζεδάκια για να συνοδεύσεις με ντόπιο κρασί, μπύρα ή ζιβανία. Οι δε λαχταριστοί κρεατομεζέδες της «Φωλιάς του Δράκου» που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου, προέρχονται από γνήσιο ντόπιο κρέας που μαγειρεύεται με  σεβασμό και ακόμα περισσότερο μεράκι! Αλλά και τα εύγευστα συνοδευτικά και χορτοφαγικά πιάτα, είναι φτιαγμένα με αγνές και ολόφρεσκες πρώτες ύλες, που διαλέγονται με πολλή προσοχή και αγάπη προς το καλό φαγητό… 
(99820641 & 99265292) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού.

Σκουρουβίννος
Εδώ θα καεί το πελεκούδι. Η πίσω αυλή της ταβέρνας θα μυρίζει τσίκνα από νωρίς, με τους μάστορες να παίρνουν θέση πίσω από τη "φουκού" από νωρίς, για να ετοιμάσουν σουβλάκια, λουκάνικα και όλα τα "παρελκόμενα" της ημέρας. Εννοείται πως παίζει και live μουσική, όπως άλλωστε κάθε βράδυ!
(99608178, 25720692) Φειδία & Πολυξένης Διαμαντή 2, Άγιος Αθανάσιος.

Φόρσος
Ταβέρνα πολύ ξακουστή για το ποιοτικό της κρέας, που ειδικά τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης θα έχει καρναβαλίστικη διάθεση και νόστιμο φαγητό. Καλύτερες επιλογές από το μεζέ οι κεφτέδες, το χοιρινό σουβλάκι, τα σπιτικά λουκάνικα και η ζαλατίνα που φτιάχνουν οι ίδιοι με μεράκι.
(25329490) Πλατεία Μουταγιάκας.

Η ταβέρνα της Σαλώμης
Σε καρναβαλίστικο mood θα μπει και η ταβέρνα της Σαλώμης, η οποία θα βάλει τα αποκριάτικα της και θα σε περιμένει στον ζεστό χώρο της για νόστιμο φαγητό και διασκέδαση με ζωντανή μουσική, μεσημέρι και βράδυ.  
(25328880) Κυριάκου Μάτση 1, Άγιος Τύχωνας.

Shiambelos
Η ταβέρνα Shiambelos σε περιμένι το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης, με πρωταγωνιστές τους νόστιμους μεζέδες και υπέροχη θέα!
(99525298) Γιαλούσας 1, Πάνω Πολεμίδια. 

Ταβέρνα Επαρχιακή
Μία από τις πιο φημισμένες ταβέρνες της πόλης τόσο για το ποιοτικό φαγητό της όσο και για τη διασκέδαση που προσφέρει, σε περιμένει και την Τσικνοπέμπτη (βράδυ) με πλούσιο μεζέ και ζωντανή μουσική. 
(70074444) Αγίας Παρασκευής 27, Γερμασόγεια.

Ταβέρνα Αλέτρι
Στον πυρήνα του χωριού Γερμασόγεια και δίπλα στην εκκλησία, θα βρεις την ταβέρνα Αλέτρι, η οποία από το 1986 φροντίζει να σε φιλξενεί και να σε φιλεύει τα καλύτερα. Ο χώρος της είναι φιλόξενος και συνάμα ζεστός, κυρίως φτιαγμένος από ξύλο και πέτρα και θυμίζει κάτι από τα παλιά διανθισμένος με σύγχρονες πινελιές, προσφέροντας μια όμορφη ατμόσφαιρα για φαγητό και διασκέδαση. Για την Τσικνοπέμπτη, το πρόγραμμα έχει ζωντανή μουσική με τη Σάσα Γλυκή και τον Παναγιώτη Σόλωνος.
(25 325212) Αγίας Παρασκευής 35, Γερμασόγεια.

Ταβερνάκι του ΜΕΛΗ
Μια παραδοσιακή ταβέρνα -με τα όλα της- σε περιμένει με τις λιχουδιές που ετοιμάζει με αγάπη και μεράκι. Φημισμένο για το άριστης ποιότητας κρέας, που σου ψήνει, όπως το εξαιρετικό του σουβλάκι, τις νόστιμες σπιτικές σεφταλιές και το αρνίσιο κότσι στον φούρνο -που γίνεται ανάρπαστο, εγγυημένα θα φας καλά, αρκεί βέβαια να βρεις τραπέζι. Για την Τσικνοπέμπτη, πέρα από λαχταριστούς μεζέδες, θα έχει ανεβασμένη διάθεση και παρεΐστικο σκηνικό.
(25635253) Χριστ. Παπαγιάννη 1, Παρεκκλησιά. 

Η αυλή του μεζέ
Είστε λάτρης του καλού, παραδοσιακού φαγητού; Τότε ο ιδανικότερος προορισμός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την «Αυλή του Μεζέ», καθώς μπορεί να σας προσφέρει μία τεράστια γκάμα από παραδοσιακά, εκλεκτά εδέσματα! Πρόκειται εξάλλου για μία οικογενειακή ταβέρνα που φημίζεται για την αγάπη την καθαριότητα και τον πλούσιο μεζέ.
(25 632998 -99316690) Δρόμος Πύργου - Παρεκκλησιάς.

Η Μηλιά
Η ταβέρνα στην Φασούλα που προσφέρει παραδοσιακούς μεζέδες, σε έναν όμορφο χώρο, με ζεστή ατμόσφαιρα, τζάκι και γλυκύτατη εξυπηρέτηση, για την Τσικνοπέμπτη έφτιαξε πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και παρεΐστικη διάθεση.
(96551591) Ειρήνης 6, Φασούλα.

Προαύλιο
Ξακουστή ταβέρνα, στο χωριό Παρεκκλησιά της επαρχίας Λεμεσού. Το ζεστό, πετρόκτιστο σπίτι του Προαύλιου σε περιμένει την Τσικνοπέμπτη από το μεσημέρι με ξεχωριστό, απεριόριστο μεζέ κρέατος σε μπουφέ. Ετοιμάσου να απολαύσεις χαλλούμι, λουκάνικο, παστουρμά, σουβλάκι χοιρινό, σεφταλιά, πανσετάκια, κ.ά., καθώς και ποτό και διασκέδαση με ζωντανή μουσική. Να σου πούμε ότι το Προαύλιο θα σε εξυπηρετήσει και το βράδυ της Πέμπτης με μπόλικο φαγητό, σε επιλογές πιάτων με κρεατικά και μεζέδες!
(25 222444) Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός.

Η φωλιά του Παππού
Εδώ θα πας για να διασκεδάσεις με την ψυχή σου και να φας με την καρδιά σου! Στη «Φωλιά του Παππού», το παραδοσιακό πετρόκτιστο ταβερνάκι στην Παρεκκλησιά, θα σε τσικνίσεις  με πλούσιο μεζέ (λουκάνικο, παστουρμά, κεφτέδες, συκώτι, ρέσι, ντοματα με χαλλούμι και αυγό, σουβλάκι χοιρνό και κοτόπουλο, σεφταλιά, κρασάτο, αρνίσια παϊδάκια κ.ά.), αλλά και τα παραδοσιακά του μπουρέκια με κιμά και με αναρή. Τη διασκέδασή σου θα αναλάβει το συγκρότημα TRIPLE L.A.V. 
(97 740613) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 82, 4520, Παρεκλησιά, Λεμεσός.

Περί της Ουσίας Μεζεδάκια
Το ξακουστό μαγαζάκι στα πέριξ της Λεμεσού για τη φετινή Τσικνοπέμπτη θα σου ετοιμάσει έναν από τους καλύτερους μεζέδες, με όλα όσα προστάζει η μέρα. Η μπύρα και το καλό κρασί θα ρέουν άφθονα, ενώ η ζωντανή μουσική το βράδυ, θα σου φτιάξει ακόμα περισσότερο το κέφι. 
(25397705) Παναγίας Ευαγγελίστριας, Πολεμίδια. 

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Άριστο...Τέλειον
Αν θες να κατηφορίσεις προς την πλατεία του Κάστρου, βάλε στη λίστα σου το Αριστο...Τέλειον. Την Τσικνοπέμπτη στη Δημητρίου Μητροπούλου, απόλαυσε ολοήμερο γλέντι σε ξέφρενους ρυθμούς με πλούσιο φαγητό και άφθονο ποτό και μουσική, τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ.
(25334444) Δημήτρη Μιτροπούλου.

Καρατέλλο
Αυτήν την Τσικνοπέμπτη το μεσημέρι (12.00-16.00) το Καρατέλλο γιορτάζει την έναρξη του καρναβαλιού με σπέσιαλ μεζέ γεμάτο νοστιμιές (παστουρμά, φλαματζέρι, σουβλάκια, κοντοσούβλι κ.λπ.) σε συνδυασμό με ζωντανή μουσική. Κλείσε το γεύμα σου απαραίτητα με τους διάσημους λουκουμάδες του αλλά και τα λαχταριστά μπουρέκια με την αναρή, που θα ετοιμάσουν ειδικά για την ημέρα!
(25820470) Μεσαιωνικό Κάστρο.

Μαγειρείο Ταβερνάκι
Το καλοφτιαγμένο μαγειρείο στην παλιά πόλη σε περιμένει και την αποκριάτικη περίοδο, με καρναβαλίστικο στολισμό από τις 12 το μεσημέρι και φυσικά με φαγητό, με την τιμητική τους να έχουν φυσικά οι κρεατομεζέδες, DJ αλλά και ζωντανή μουσική!   
(25368241) Ελευθερίας 121.

Γάστρα Μαγειρείο Ταβερνάκι
Στη Γάστρα ετοιμάζονται για τη μεγάλη της σχάρας γιορτή! Την τσικνοπέμπτη τα κάρβουνα θα ανάψουν από το πρωί για να σου προσφέρουν τρελές κρεατοκαταστάσεις, μεζέ και άφθονο κρασί.
(25108718) Παναγιώτη Συμεού 5-6, Kanika Center, Εναέριος. 

Η αυλή του βασιλέα
Με ζωντανή μουσική και λαχταριστούς μεζέδες, η όμορφη αυλή της παλιάς Λεμεσού θα σε περιμένει και το μεσημέρι και το βράδυ της Τσικνοπέμπτης για να σε χορτάσει και να σε διασκεδάσει! Απόλαυσε το ειδικά φτιαγμένο για την ημέρα μενού μεζέδων (€25), παρεΐστικο σκηνικό, χρώματα κι αρώματα και καλή διασκέδαση.
(25278000) Αγίου Ανδρέου 239. 

Συκαμινιά
Είναι ένα από τα πρώτα μαγειρεία του κέντρου της Λεμεσού, με πολύ καλή κουζίνα. Το μενού του περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία φαγητών κατσαρόλας για το μεσημέρι αλλά και μεζεδάκια που θα σε ξετρελάνουν. Για την Τσικνοπέμπη θα σε περιμένουν το μεσημέρι, με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό. 
(99404144) Ελευθερίας 26. 

Στα Ούζα μας
Την Τσικνοπέμπτη θα πάμε «Στα Ούζα μας», τη μικρή ουζερί στην ιστορική Πλατεία Ηρώων της Λεμεσού, η οποία επιστρέφει και σε υποδέχεται με μεζεδάκια, ανάμεσα σε άλλα αλοιφές, κολοκυθοκεφτέδες, μεγαλή ποικιλια από κρεατικά, όπως σουβλάκι, λουκάνικο, κεμπάπ κ.ά. και καλό κρασί. Από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία θα στηθεί πάρτι με πλούσιο φαγοπότι, που θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ!
(99 349295) Κώστα Κουζάρη 6, 3056, Λεμεσός.

Στου Φανή - Εδεσματοποτείον 
Στου Φανή το πάρτι της Τσικνοπέμπτης θα στηθεί από το μεσημέρι και θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ! Πέρα από ξέφρενους καρναβάλιστικους ρυθμούς, από την κουζίνα θα βγαίνουν πιατέλες με σουβλάκια χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιές, χαλούμι, λουκάνικο, φλαμαντζέρι, πατάτες και σαλάτα (€13) για να σε χορτάσουν ενώ οι μουσικοί θα αναλάβουν τη διασκέδασή σου.
(99323489) Ανδρέα Θεμιστοκλέους 1.

Οινέας Μεζεδοπωλείο Μουσικοθεραπευτήριο
Είναι ένα μεζεδοπωλείο φτιαγμένο με μεράκι, που θα το βρεις στην ιστορική Πλατεία Ηρώων. Οι σπιτικοί του μεζέδες, με σεβασμό στην παράδοση και με αρώματα μεσογειακά, σε συνδυασμό με τη φιλική εξυπηρέτηση των ανθρώπων του και το πλούσιο ρεπερτόριο των μουσικών του, έχουν κατατάξει τον Οινέα ανάμεσα στα αγαπημένα στέκια των καλοφαγάδων και γλεντζέδων Λεμεσιανών κι όχι μόνο. Την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζονται για μεγάλο γλέντι, με ζωντανή μουσική με λαϊκό και έντεχνο.
(96402323) Κώστα Κουζάρη, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.

Η Φωλιά του Κούκου
Στο γραφικό ταβερνάκι Η Φωλιά του Κούκου ετοιμάζουν Τσικνοπάρτι με DJ (από τις 12.00-18.00), παρεΐστικη ατμόσφαιρα και κεφάτη διάθεση, άφθονο κρασί, τσίπουρο, ούζο, παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά και μεζεδάκια στη σχάρα αλλά και στο τηγάνι! 
(97682003) Αγίου Ανδρέου 228.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close