Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2019
Λίγο έξω από τη Λευκωσία, στο χωριό Πολιτικό, θα συναντήσεις ένα πολύ ιδιαίτερο χώρο που κάθε σαββατοκύριακο σου σερβίρει ένα μοναδικό κυπριακό πρωινό.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μαγαζί που η αρχικά προοριζόταν ως σημείο πώλησης κυπριακών αλλαντικών με την επωνυμία ‘Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις’. Μία τέχνη που πέρασε από τον παππού στο γιο και στη συνέχεια σήμερα ανέλαβε ο εγγονός Μνάσωνας Φιλήμωνος ο οποίος εις μνήμην του παππού έδωσε αυτό το όνομα στην επιχείρησή του.

Πατέρας και υιός διατηρούν σήμερα μία μικρή μονάδα παρασκευής παραδοσιακών κυπριακών αλλαντικών τα οποία διατίθενται σε επιλεγμένες υπεραγορές και χώρους εστίασης. Μαζί με το νέο μαγαζί γεννήθηκε και η ιδέα του σερβιρίσματος κυπριακού προγεύματος στον ιδιαίτερο χώρο που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ως μέρος της επιχείρησής τους.

Ο Μνάσωνας ανέλαβε την πρωτοβουλία και μεταμόρφωσε αυτό το παλιό κτήριο ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα σε ένα μοντέρνο μαγαζί με παραδοσιακές πινελιές με σκοπό να προσφέρει στον κόσμο τα αλλαντικά του μέσα από ένα κυπριακό πρόγευμα. Ο χώρος αυτός υπήρξε κάποτε το συνεργατικό του χωριού γι’ αυτό μπαίνοντας στον χώρο θα δεις το παλιό χρηματοκιβώτιο που υπήρχε τότε να δεσπόζει του μαγαζιού και να προσδίδει μία σύνδεση με το παρελθόν.

Κάθε σαββατοκύριακο ο Μνάσωνας με τους συνεργάτες του από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 φτιάχνουν πιατέλες όπου σερβίρουν ένα ξεχωριστό brunch. To γεύμα περιλαμβάνει φρυγανισμένο κυπριακό χωριάτικο ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη και μία πιατέλα που περιλαμβάνει βιολογικά αβγά και ντοματίνια, αγγουράκι, χαλλούμι χωριάτικο, αναρή με χαρουπόμελο, ελιές τσακιστές ή μαύρες, σπιτική μαρμελάδα σύκο, λουκάνικα κρασάτα, μπέικον και γνήσια λούντζα δικής τους παραγωγής.
Μαζί με όλα αυτά μπορείς να απολαύσεις και μία κυπριακή και πολύ χορταστική ομελέτα μαζί με τον καφέ σου. Και όλα αυτά με μόνο 7 ευρώ το άτομο.
Ο χώρος διαθέτει και εξωτερική βεράντα που σύντομα θα αναδιαμορφωθεί για να προσφέρει ζεστασιά τον χειμώνα που πλησιάζει. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη του Μνάσωνα είναι τα κύρια συστατικά που θα σε κάνουν να αγαπήσεις αυτόν τον χώρο και βέβαια τα εκλεκτά και δικής τους παραγωγής προϊόντα.


Σχετικά
Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
Η κ. Αντωνία κλείνει τη (διάσημη) ταβέρνα της στο χωριό και μετακομίζει
Τελευταία μέρα λειτουργίας για το γνωστό εστιατόριο Άγιος Θεράπων είναι η Τρίτη, 28 Οκτωβρίου
Orangery: Το νέο place-to-be στο The Landmark Nicosia!
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, επαναφέρει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης των movers and shakers της πόλης μας, καθώς το Orangery ξεκινά τη νέα του εποχή.
Αυτός ο σεφ θα βρίσκεται στο fine dining εστιατόριο της Λεμεσού, για τους επόμενους δύο μήνες
Ο βραβευμένος με ένα αστέρι MICHELIN σεφ Michael Nørtoft έρχεται στο Cloud9 στη Λεμεσό!
Μια γαστρονομική βραδιά Wine & Dine, με μενού διά χειρός του βραβευμένου σεφ David Goodridge
Το δείπνο που πραγματοποείται για τη στήριξη του Enavsma Foundation, θα πλαισιώσουν μουσικά οι αγαπημένοι Τεύκρος Νεοκλέους και Ευθύβουλος Θεοχάρους
Το διάσημο μεξικάνικο της Αγίας Νάπας, κλείνει για τη σεζόν
Το τελευταίο βράδυ του... το γιορτάζει με tacos, margaritas και tequilas
Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα πάρκα της Λευκωσίας... με άρωμα καφέ
Δύο πάρκα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση, χαλάρωση και καφέ
Ο Όμιλος Chimonides Bros επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εστίασης με 3 μοναδικά concepts
Από το fine dining έως το αυθεντικό κυπριακό σουβλάκι — ένας όμιλος που ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.
Αγαπημένη αλυσίδα street food pasta γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με φοβερή προσφορά!
Και προσκαλεί τους απανταχού μακαρονάδες σε ένα από τα σποτ του
Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
Και όχι δεν είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.
Δύο βραδιές στην Κύπρο φωτισμένες με αστέρια Michelin
Ο Chef Θάνος Φέσκος, κάτοχος δύο αστεριών Michelin, συναντά τον επίσης βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Chef Παύλο Κυριάκη