Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2018
Οι γεύσεις και οι νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας στα πιάτα και το μενού πέντε εστιατορίων της Κύπου που φτιάχνουν γευστικά πιάτα από την πλούσια ελληνική γαστρονομία.
Καρατέλλο
Η ταβέρνα της Carob Mill Restaurant έχει θέα το μαγευτικό Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού, ατμόσφαιρα παλιομοδίτικης και φιλόξενης ταβέρνας.
Ο μεζές: Διαθέτει μία πλούσια επιλογή μεζέδων (€22) και à la carte πιάτων, από τα οποία πρέπει να δοκιμάσεις την πομυλοροτηγανιά με χαλλούμι, ντομάτα και δυόσμο και τα κεφτεδάκια με πλιγούρι.
(25820464) Βασιλίσσης, Χαρουπόμυλοι Λανίτη, Λεμεσός. Δ-Πεμ 19.00-23.00 & Παρ-Σ 19.00-23.30.
Το Άναμμα
Το μαγαζί αυτό θα σε ταξιδέψει στην ύπαιθρο με το σκηνικό του και την κρυμμένη του αυλή.
Ο μεζές: Σερβίρει ελληνικά μεζεδάκια αλλά και καλοφτιαγμένα πιάτα από την κυπριακή κουζίνα, ψημένα στη σχάρα και στον ξυλόφουρνο της αυλής. Αν επιλέξεις τον μεζέ (€14.50), θα φτάσουν στο τραπέζι σου σαλάτα, ορεκτικά (τζατζίκι, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια, χαλλούμι σχάρας κ.ά.) και καλοψημένα κρεατικά (πανσέτα, λουκάνικο, κεμπάπ, σεφταλιές, χοιρινό σουβλάκι και κοτόπουλο σουβλάκι).
(22210200) Λήδρας 89, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-24.00.
Καρβουνομαγειρέματα
Το δημοφιλές μαγαζί της Λήδρας ανακαινίστηκε και πρόσθεσε στο μενού νέα πιάτα και περισσότερη μουσική.
Ο μεζές: Τον μεζέ του (€17 - 20 πιάτα) πρέπει να τον δοκιμάσεις, καθώς αποτελεί ένα πάντρεμα κυπριακής και κρητικής κουζίνας. Όπως και τον μουσακά (€7.90) που θα σε χορτάσει και με το παραπάνω.
Tip: Ετοιμάσου για μεγάλα γλέντια. Κάθε Πέμπτη έχει φοιτητικές βραδιές και 15% έκπτωση σε κάθε φοιτητή, τις Παρασκευές θα πας στο Friday night Fever με τους Έλια Ιωαννίδου και Άλεξ Αλεξάνδρου, το Σάββατο έχει ρεμπέτικα και την Κυριακή ελαφρολαϊκά. Ετοιμάζουν όμως και κρητικά γλέντια όπως παλιά!
(22680067) Λήδρας 154, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-24.00.
Η Αυλή του Βασιλέα
Ένα πολύ όμορφο αρχοντικό στην ιστορική Αγίου Ανδρέου, με υπέροχη αυλή γεμάτη με χρώματα κι αρώματα, μετατράπηκε σε μια γραφική ταβέρνα, όπου θα απολαύσεις αυθεντικές συνταγές απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Ο μεζές: Μπορείς να επιλέξεις τον μεζέ (€19) για να δοκιμάσεις μεταξύ άλλων σουτζουκάκια, πολίτικο κεμπάπ, κολοκυθοκεφτέδες κ.ά. ή à la carte πιάτα, όπως το Κότσι της Αυλής (€13), ο παραδοσιακός μουσακάς (€9.50), το σουβλάκι χοιρινό (€7) κ.ά.
Tip: Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ έχει ζωντανή μουσική.
(25278000) Αγίου Ανδρέου 239, Λεμεσός. Τρ-Σ 19.00-23.00 & Κ 12.00-15.00 & 19.00-23.00.
Το Αρχοντικόν
Σε ένα πανέμορφο αρχοντικό σπίτι του 1850, το οποίο αναπαλαιώθηκε, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που παντρεύει το χθες με το σήμερα, θα δοκιμάσεις μια ποικιλία εδεσμάτων της κυπριακής και ελληνικής κουζίνας.
Ο μεζές: Στο μενού του θα βρεις πιάτα à la carte, με γνωστές συνταγές αλλά και αρκετές γαστρονομικές εκπλήξεις. Προτείνεται να δοκιμάσεις κόκορα αλανιάρη με χυλοπίτες (€11.50).
(24624141) Αθηνών 24, Φοινικούδες. Δ-Κ 12.00-23.00.
Σχετικά

Δημοφιλές σουβλατζίδικο σε κερνάει κρασί για μία εβδομάδα
Μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε και να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα και άλλα κεράσματα, στο καθιερωμένο πλέον 6ο Wine Week

Αλώνια & Σαλόνια: Το εστιατόριο που έλειπε από τη γραφική Άλωνα, σερβίρει brunch και φαγητό!
Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, με όμορφη θέα στα καταπράσινα βουνά της Πιτσιλιάς και μία ακόμα πιο όμορφη βεράντα με θέα το χωριό!

Mall Κύπρου: Τα καταστήματα που θα είναι ανοικτά τον Δεκαπενταύγουστο
Ποια θα κλείσουν για την αργία

5 μπεργκεράδικα για νόστιμα, ζουμερά και εθιστικά μπέργκερ
Αυτά τα burger spots σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πρωταρά πρέπει να μπουν (άμεσα) στη λίστα σου

Πρώτες εικόνες από το παγκοσμίου φήμης Novikov Restaurant που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο νησί μας
Το high-end εστιατόριο που ήρθε για να αλλάξει τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού

Το Bacan bar (που μόλις άνοιξε) θα γίνει το νέο σημείο συνάντησης
Ανακάλυψε την καινούργια άφιξη του νησιού που θα αλλάξει τα βράδια μας στην Αγία Νάπα

Κλείνει μετά από δυόμισι χρόνια ένα αγαπημένο στέκι της Λευκωσίας
Γευστικός σταθμός στην καρδιά της πρωτεύουσας ολοκληρώνει το ταξίδι του

30+1 εστιατόρια για τη σούβλα του Δεκαπενταύγουστου
Πάμε στο βουνό για νόστιμη σούβλα και μπίρα τσακρίν

Αυτό το καλοκαίρι αξίζει -σίγουρα- να κάνεις ένα πέρασμα από την Τίμη
Ιδανικό για μεζεδάκια ή ακόμα και για μία σύντομη στάση, το καφέ-εστιατόριο Londos Perasma είναι ένας προορισμός που αξίζει να συμπεριλάβετε στην εκδρομή σας στην Πάφο

Οι 7 νέες αφίξεις που προσγειώθηκαν σε Αγία Νάπα και Πρωταρά
Μαγαζιά που προσφέρουν από καλοκαιρινά ροφήματα και λαχταριστά γλυκά, μέχρι αυθεντική κυπριακή κουζίνα

Πάμε για καφέ στο πιο ψηλά σε υψόμετρο καφέ της Κύπρου
Εκεί που ο ουρανός συναντά τη γεύση

Η νέα, κομψή (παραλιακή) ταβέρνα για να απολαύσεις μεζεδάκια μετά τη βουτιά
Η απίθανη νέα άφιξη του Πρωταρά σερβίρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα