Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2018
Οι ‘επεμβάσεις ομορφιάς’ και οι αναζωογονητικές κινήσεις, που πραγματοποιούνται τον τελευταίο χρόνο στο πολυβραβευμένο ξενοδοχείο της Λεμεσού, Four Seasons, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν απείρακτο και το λατρεμένο από ντόπιους και ξένους ‘εραστές’ της ασιατικής κουζίνας, Seasons Oriental. To αισθητικό αποτέλεσμα, για ακόμη μια φόρα, μας εντυπωσίασε, αλλά και μας ώθησε να ενεργοποιήσουμε τις φωτογραφικές μας μηχανές, για να αποτυπώσουμε ένα χώρο που σε τίποτα δεν θύμιζε το αρχιτεκτονικό-διακοσμητικό πρόσφατο παρελθόν του.
Ένας χώρος με μινιμαλιστική διάθεση, απαλλαγμένος από ethnic στοιχεία, ο οποίος εντυπωσιάζει με την πρωτοκαθεδρία της καστανόχρωμης ξυλείας, των τραπεζιών που διανθίζονται με χρυσούς ομόκεντρους κύκλους και του φωτισμού που βάφει όμορφα τις επιτοίχιες, ραβδοειδείς ξυλοκατασκευές.
Το τραπέζι πλάι στο ένα εκ των δύο φαντασμαγορικών, ηλεκτρικών τζακιών, έγραφε το όνομά μας και δεν άργησε διόλου να γεμίσει με τα πρώτα ορεκτικά πιάτα του πραγματικά ταλαντούχου chef Guan Rui Jiong. Καλή αρχή με τα ζυμωμένα με χυμό από κοκκινογούλια La hon gow dumplings (€10.50), γεμιστά με τραγανά λαχανικά και άγρια μανιτάρια και τα αρωματισμένα με μαύρη τρούφα ομόλογά τους με γέμιση κιμά γαρίδας (€6/τεμάχιο). Η απίστευτα αρωματική Μωροκανέλλα (2017) του οινοποιείου Aes Ambelis (€35), μίλησε υπέροχα στο στόμα.
Το ορθότατα ψημένο halibut, πλασαρισμένο με κύβους από χτένια και θεϊκό unagi sauce (€30) συνδυάστηκε όμορφα με το απόλυτο vegetarian dish, τα μπρεζέ μανιτάρια enoki, μαζί με σοταρισμένο σπανάκι και abalone sauce (€11). Δίνουμε για ακόμη μια φορά τα θερμότατα συγχαρητήριά μας, τόσο στη διευθύντρια και καταξιωμένη σομελιέρ Στάλω Αραμπαντζή, όσο και στο λοιπό προσωπικό για την υποδειγματική εξυπηρέτηση και απολαμβάνουμε το τρυφερό, κομμένο σε κύβους βοδινό φιλέτο (€23), που αναπαυόταν ιδανικά σε κεκάκι από γαρίδες και αμύγδαλα, αγγιγμένο κι αυτό με sweet soya brown sauce.
Ένα πιάτο που συνδυάστηκε ιδανικά με ένα συνονθύλευμα από διάφανα noodles, ποταμίσιες γαρίδες και λαχανικά (€11.50), δεμένα γευστικά όλα τους, με τη σπιτική XO sauce του Seasons Oriental. O γλυκός επίλογος γράφτηκε κι αυτός με κεφαλαία γράμματα, με ονειρική strawberry meringue (€8) και με τάρτα σοκολάτας και τζίντζερ (€8).
(25858000) Λεωφόρος Αμαθούντος 67-69, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός. Τετ-Δ 19.00-23.00.
Σχετικά

Η Κύπρος στο ποτήρι: Εργαστήρι γευσιγνωσίας κυπριακού κρασιού στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Mε οδηγό τη συγγραφέα και εκπαιδεύτρια Φλωρεντία Κυθραιώτου

Πατέρας και γιος έκαναν ένα χωριό της Λεμεσού προορισμό για πίτσα
Ένα μοναδικό στο είδος του food truck, που λέγεται ab ovo, φέρνει στον χώρο σου την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού

Δημοφιλές ταβερνάκι της Λευκωσίας "πύρωσε" ξανά τους φούρνους του για το πρώτο οφτό της σεζόν
Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού

Ταβερνείο Το Ιστορικόν: To success story ενός δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας (Podcast)
O Κύπρος Πολυκάρπου μοιράζεται στο 6ο επεισόδιο των "The Tasty Stories" όλα εκείνα τα μυστικά της δικής του επιτυχημένης πορείας μέσα από το δημοφιλές ταβερνείο του Αγίου Δομετίου

Η παγωταρία Pahit Ice στην Αγία Νάπα μετακομίζει σε νέα, ανανεωμένη τοποθεσία
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

Πρωινός καφές πλάι στο κύμα σε αγαπημένα στέκια της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
20 επιλογές που είναι must αυτό το καλοκαίρι

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί παγκόσμια έλλειψη φυστικιών
Οι παγκόσμιες τιμές των πυρήνων εκτοξεύονται κατά ένα τρίτο

20 νόστιμα εστιατόρια για μεσημέρι Κυριακής στο βουνό
Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ στο Παρίσι
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, διάσημο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρειο προάστιο του Παρισιού

Το La Petite Maison υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτι
Το πολυβραβευμένο LPM γιορτάζει την άφιξη της νέας σεζόν με το επίσημο opening του μαγευτικού εξωτερικού χώρου του και με ένα εντυπωσιακό πάρτι στις 26 Απριλίου!

Επιστροφή στις πιο όμορφες αυλές της πόλης
Βγαίνουμε στις δροσερές αυλές για καλό φαγητό με την παρέα