Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2026
Στις Δύμες, την πανέμορφη ορεινή κοινότητα της Πιτσιλιάς, από τον περασμένο Αύγουστο η Ελένη μάς υποδέχεται σε έναν ιδιαίτερα όμορφο χώρο, μέσα σε ένα εντυπωσιακό πετρόκτιστο κτήριο ηλικίας περίπου 100 χρόνων.
Πρόκειται για το Casa De Δυμών, ένα καφεστιατόριο που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, σε ένα κτήριο φτιαγμένο με τη χαρακτηριστική πέτρα της Μαδαρής και με θέα στο καταπράσινο τοπίο της περιοχής.

Η Ελένη και η ομάδα της, που ανέλαβαν τον χώρο, σε υποδέχονται προς το παρόν τα Παρασκευοσαββατοκύριακα, προσφέροντας φαγητά της ώρας (είδη σχάρας), σάντουιτς, κρέπες, παγωτά, ποτά, καφέδες, smoothies και milkshakes. Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου (10:00–13:00) σερβίρεται και brunch, μέσα από ένα μενού που συνδυάζει παραδοσιακές επιλογές με ένα τουίστ, ανάμεσά τους αβγά μπένεντικτ, χαβόκ τοστ, σακσουκα α λα κυπριακά, ομελέτα, κυπριακό σάντουιτς και κυπριακό μπούκωμα "Το δυμιώτικο". Όσον αφορά στις γλυκές επιλογές, στο μενού θα βρεις praline pancakes, bourekia pancakes, panna cotta mahalepi, oι οποίες θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό!

Στόχος της ομάδας εξάλλου, είναι να αναδείξει το μαγαζί σε ένα νέο hot spot της Πιτσιλιάς, ενώ όσο ανοίγει ο καιρός, το μικρό ταβερνάκι θα σε σερβίρει στη μαγευτική βεράντα που απολαμβάνει την καταπράσινη θέα της περιοχής!
(99322032/casadedymonkafestiatorio) Δύμες, επ. Λεμεσού. Παρασκευή 18:00 - 22:00, Σ&Κ 10:00-13:00 (brunch) - 18:00 - 22:00 (σχάρα).
Σχετικά
Season Opening στο Olio
Με ανανεωμένη διάθεση, το δημοφιλές hot spot της πρωτεύουσας συνεχίζει να συνδυάζει τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με την ποιοτική διασκέδαση, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου.
Captain’s Cabin: Ένας ξεχωριστός παραθαλάσσιος προορισμός για κάθε εποχή
Tο ιδανικό σκηνικό για όμορφες στιγμές
Το Akakiko μάς συστήνει τον κόσμο της ιαπωνικής fusion κουζίνας
Εστιατόρια ΑΚΑΚΙΚΟ Κύπρου: Τώρα ακόμη πιο κοντά σου!
Νοέμβριος στο Ιστορικόν: Η εποχή για ένα καλό κυπριακό τραπέζι
Με κυπριακό μεζέ, πιάτα ημέρας και κυριακάτικα μεσημέρια για την παρέα, το ταβερνείο του Αγίου Δομετίου μάς υποδέχεται το φθινόπωρο, υποψήφιο για ακόμη μία φορά στην κατηγορία Ταβέρνα των Cyprus Eating Awards 2026
Brunch με νέο μενού στο Enso Vegan Lifestyle Bar!
Ένα μενού βασισμένο σε τροφές που προσφέρουν ευεξία, συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Πάμε στο χωριό για γαλακτομπούρεκο: 5 γλυκές στάσεις εκτός πόλης
Το γαλακτομπούρεκο της κυρίας Σκεύης στην Κακοπετριά, τα παραδοσιακά γλυκά της Θεοπίστης στο Παλαιχώρι και μικροί φούρνοι που δίνουν γλυκό προορισμό στην επόμενη εκδρομή μας.
Μάθαμε ποιοι χώροι εστίασης θα ανοίξουν στο παλιό ΓΣΠ
Νέα εποχή για το Παλιό ΓΣΠ – Έπεσαν οι τελικές υπογραφές!
Μάθαμε πότε ανοίγει το ΦΛΕΡΤ στη Λεμεσό - Δέχεται ήδη κρατήσεις!
To σύγχρονο bar & restaurant που θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς της πόλης
Υπέροχο σουβλάκι με μεράκι σε ένα οικογενειακό καφενείο
Ένα μέρος όπου μπορείς να έρθεις με την οικογένεια ή την παρέα σου, να παραγγείλεις τα κλασικά αγαπημένα και να μοιραστείς ένα τραπέζι γεμάτο γεύσεις.
Η κυπριακή σεφταλιά στη 2η θέση του TasteAtlas – Πρώτο το ελληνικό σπετσοφάι
Με βαθμολογία 4,3 στα 5, η σεφταλιά ξεχωρίζει στην κατάταξη με τα καλύτερα πιάτα με λουκάνικο, ενώ ο γαστρονομικός χάρτης της πλατφόρμας αποκαλύπτει τις διαφορετικές εκδοχές τους ανά τον κόσμο.
Ψάχνεις all-day στέκι; Το ανανεωμένο La Veranda σε προκαλεί, με πολυτέλεια που δεν κοστίζει όσο νομίζεις
Νέα ιδιοκτησία, νέος σεφ, νέο μενού και ένας χώρος που δεν θα αναγνωρίσεις, απέναντι από τον Δημοτικό Κήπο της Λεμεσού
Παναγιώτης Βασιλείου: «Ένα πιάτο δεν χρειάζεται περιττές υπερβολές για να ξεχωρίσει»
Ο σεφ του Glasshouse Lounge Restaurant στο Adams Beach Hotel της Αγίας Νάπας μιλά για τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα του, τα κυπριακά υλικά, τη σημασία της συνέπειας και τις γιορτινές βραδιές που ετοιμάζει το εστιατόριο.