Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017
Το στέικ δεν είναι απλά ένα πιάτο, αλλά μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Από την κοπή του κρέατος, το κομμάτι που θα επιλεγεί, τον τρόπο που θα ψηθεί, ακόμη και τον τρόπο που θα σερβιριστεί.
Αναζητήσαμε τα πιο αγαπημένα μέρη, στη Λεμεσό, για να απολαύσεις ζουμερά στέικ!
Columbia Steak House
Αυτός είναι ο απόλυτος ναός του steak στη συμπρωτεύουσα, αφού φημίζεται για την ποικιλία που προσφέρει και τα USDA steak που διαθέτει, αλλά και την όλη αισθητική του χώρου.
Τo steak: Η γκάμα περιλαμβάνει αμερικάνικα και αυστραλέζικα φιλέτα, όπως Black Angus, prime fillet, rib eye, petite fillet, T-bone, chateaubriand και New York Strip, καθώς και USDA επιλογές.
Δοκίμασε: Το Αμερικάνικο Prime New York Strip στη σχάρα, το οποίο κρατά όλη την ένταση της γεύσης κι έτσι δεν χρειάζεται καμία σάλτσα (από €32.00).
(25278000) Αγίου Ανδρέου, Columbia Plaza. Δ-Σ 19.00-23.00, Κ 12.30-15.00 & 19.00-23.00.
Pier One
Στο πανέμορφο και ξεχωριστό Pier One, στο Παλιό Λιμάνι, με πανοραμική θέα προς τον παραλιακό, θα απολαύσεις, ανάμεσα σε άλλα, νόστιμα πιάτα με βοδινό φιλέτο.
Τo steak: Στο μενού θα βρεις ταρτάρ από φιλέτο Black Angus για ορεκτικό, ενώ όσον αφορά τα κυρίως, δοκίμασε τα πιάτα με Onglet fillet και Black Angus fillet, όπου και τα δύο σερβίρονται με ιδιαίτερες σάλτσες.
Δοκίμασε: Μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με σάλτσα κουμανταρίας, πουρέ σπαστής πατάτας με παρμεζάνα και λάδι τρούφας και λαχανικά (€30.00).
(25022375) Παλαιό Λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 9.00-23.00 (η κουζίνα).
Ryan’ s Bar & Grill
Η ρουστίκ cozy ατμόσφαιρά του και οι παλιές διαφημίσεις στη διακόσμηση σε κάνουν να ταξιδεύεις σε εκείνα τα αμερικάνικα dine-in, που βλέπεις στις ταινίες.
Τo steak: Τα φιλέτα του προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία και την Αμερική, ενώ διαθέτει όλα τα περίφημα κομμάτια, όπως prime steer tenderloin, prime fillet, Βlack Αngus sirloin, Τ-bone και rib eye. Όλα ψήνονται στη σχάρα, όπως εσύ προτιμάς.
Δοκίμασε: Το Ryan's steak από prime steer beef, φλαμπέ με brandy, το οποίο στη συνέχεια ψήνεται σε κόκκινο κρασί μαζί με μανιτάρια, κρέμα, τυρί τσένταρ και σκόρδο (€23.50).
(25952562) Ακρωτήρι. Δ-Σ 17.00-23.00 Κ 12.00-22.00.
Steak House by Michael
Την καινούρια άφιξη στον κόσμο του steak θα τη βρεις στο Πισσούρι σε έναν καλαίσθητο μοντέρνο χώρο.
Τo Steak: Prime cut από USDA φιλέτα, καθώς επιλογές από rib eye ωρίμανσης, Black Angus, tenderloin, New York Strip και άλλα. Συνοδεύονται αν επιθυμείς από κάποια σάλτσα, όπως Barnaise, μανιταριών, κόκκινου κρασιού, Chimichurri και άλλες.
Δοκίμασε: Το Aged Rib Eye Steak (350 γρ./ €26.00) και αν θες, συνόδεψέ το με την σάλτσα blue cheese, που του ταιριάζει απόλυτα!
(25221766, 99185717) 28ης Οκτωβρίου, Πισσούρι. Δ-Σ 18.00-23.00.
The Grill Room
Εντός του ξενοδοχείου Amathus, μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία του steak σε έναν χώρο γεμάτο πολυτέλεια, με θέα προς τη θάλασσα.
Τo steak: Το βοδινό προέρχεται από Αυστραλία, Σκωτία, Αμερική και Γαλλία, σε διάφορα κομμάτια και μεγέθη. Υπάρχει επίσης Wagyu, καθώς και ξηρής ωρίμανσης από τη Γαλλία. Όλα ψήνονται σε ειδικό ξυλόφουρνο.
Δοκίμασε: Ξηρής ωρίμανσης rib eye της φυλής Charolais, από τη Γαλλία (€38.00) σερβιρισμένο χωρίς σάλτσα, με φρέσκα λαχανικά και πατάτες πουρέ με λάδι τρούφας.
(25832000) Λεωφόρος Αμαθούντος, Ξενοδοχείο Amathus. Δ-Κ 19.00-22.30.
The Steak House
Όπως λέει και όνομά του, εξειδικεύεται στα steak. Θα τα απολαύσεις σε ένα καλαίσθητο χώρο, στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα.
Τo steak: Θα βρεις αμερικάνικα steak Black Angus, steak Νέας Ζηλανδίας και τα περίφημα Wagyu (€89.00). Ψημένα στη σχάρα ή στο τηγάνι στην ένταση που προτιμάς, εκτός από κάποια κομμάτια, που δεν πρέπει να ξεπερνούν το medium.
Δοκίμασε: Επέλεξε The Steak House Special (€30.50). Τρυφερό βοδινό φιλέτο, σβησμένο με μπράντι και σερβιρισμένο με σάλτσα από μανιτάρια, φρέσκια κρέμα, κρεμ- μύδι και τυρί.
(70000577) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 12.00-23.30.
>> Ανακάλυψε ακόμα περισσότερα στέκια για καλό στέικ, στο Check In Cyprus Νοεμβρίου που κυκλοφορεί!
Σχετικά

Ζήσε τις τελευταίες μέρες δίπλα στη θάλασσα του Serena Bay
Πρόλαβε να απολαύσετε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα λίγο πριν το τέλος

Εκεί όπου η γεύση συναντά την ιστορία: Ταβέρνα Καμασιάς
Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, η οικογενειακή ταβέρνα στο Παραλίμνι προσφέρει πιάτα που έγιναν αναμνήσεις, μένοντας πιστή στην ουσία της φιλοξενίας

Το τελευταίο οφτό της σεζόν θα το απολαύσεις στου Θεοδόση
Τρεις τελευταίες βραδιές για συρτό κλέφτικο, πατάτες και πιλάφι στον ξυλόφουρνο

Η κυπριακή σεφταλιά ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα του κόσμου
Στη δεύτερη θέση της λίστας του TasteAtlas βρέθηκε το παραδοσιακό κυπριακό έδεσμα, με την Ελλάδα να κατακτά την πρωτιά χάρη στο σπετσοφάι

Το νέο, συναρπαστικά μοναδικό στο είδος του cafe λίγο έξω από τη Λευκωσία
Το νέο coffee bar σου σερβίρει καφέ σε χρωματιστά container

25 στάσεις για φθινοπωρινές εκδρομές και καλό φαγητό στην κυπριακή ύπαιθρο
Ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για να αφήσεις την πόλη και να ανηφορίσεις στα ορεινά χωριά για μεσημεριανό με σούβλες, μεζέδες και κυπριακό κρασάκι.
Το Jamie Oliver Kitchen Λεμεσού παρουσιάζει: Wine Tasting Gathering με το Οινοποιείο Zambartas
Η εκδήλωση αναδεικνύει το πάθος και την ανθεκτικότητα των τοπικών οινοποιείων

Ένα υπέροχο ταβερνάκι στη Λευκωσία, θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Πάμε να αποχαιρετήσουμε την φετινή οφτό-σεζόν

Η νέα ταβέρνα που βάζει ένα σχεδόν άγνωστο χωριό στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού
Μια παραδοσιακή ταβέρνα με "σπιθκιάσιμα" μεζεδάκια.... που φέρνει τη γεύση του τόπου μας, στο πιάτο μας

Tα Coffee Berry γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ στηρίζοντας το περιβάλλον
Έκπτωση αξίας €0.50 σε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ σε επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι

Το Οινοποιείο Ζαμπάρτας γιορτάζει με Μιχάλη Ττερλικκά, Fuzz Bus, καλό κρασί και χορό κάτω από το κλήμα
Μια αξέχαστη βραδιά με φθινοπωρινό αεράκι, εκλεκτό κρασί και εξαιρετική ζωντανή μουσική, για τη λήξη του τρύγου

Eπισκεφθήκαμε το γαστρονομικό «σπίτι» του Ηλία Λέκα στην Έγκωμη
Πήγαμε στο Maestro Place, δοκιμάσαμε τα πιάτα του και καταγράψαμε εικόνες κι εντυπώσεις