Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2013
Το καινούργιο μεζεδοπωλείο στην Αραδίππου έχει στυλ! Του το χαρίζουν απλόχερα άλλωστε τα διάφορα αντικείμενα από άλλες εποχές που είναι κρεμασμένα στους τοίχους, η ψάθινη οροφή με τα βολίτζια και τα καρό τραπεζομάντιλα που ολοκληρώνουν αυτό το υπέροχο σκηνικό. Το επισκεφθήκαμε μια Παρασκευή βράδυ, οπότε επικρατούσε γενικά ένα νταβαντούρι, λόγω και της ζωντανής μουσικής. Όλα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι τα live τα βράδια της Παρασκευής είναι πλέον καθιερωμένα στο ‘Καζάνι’, μια και δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε άδεια θέση. Καθίσαμε τελικά σε ένα ωραίο σημείο, απέναντι από την μπάντα.
Ο χώρος αυτού του καινούργιου fun μεζεδοπωλείου είναι σχετικά λιτός, με νοσταλγικές νότες -θυμήθηκα τις γούφες (χώρος αποθήκευσης σιτηρών) που είχε η γιαγιά μου στο χωριό όταν ήμουν μικρός. Η γαστρονομική μου περιδιάβαση ξεκίνησε πολύ ‘δυναμικά’ με τα ορεκτικά και όλα έδειχναν ότι θα εντυπωσιαζόμουν και από τα κυρίως. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας πιτσιρικάς, ο Τάσσος Φώκου, γιος του ιδιοκτήτη, με μια κιθάρα στο χέρι και ξεκίνησε να παίζει το ‘Φύλακα Άγγελο’. Έμεινα άναυδος από το ταλέντο του μικρού, ο οποίος όπως έμαθα ακολούθως έφτασε μέχρι και τον τελικό τού ρεάλιτι ταλέντων ‘Ελλάδα έχεις ταλέντο’. Έτσι ακούγοντας μουσική, ξεκίνησα να γεύομαι τα πιάτα που έφταναν, από τα παϊδάκια μέχρι το κρασάτο χοιρινό και τα μανιτάρια της αναθρήκας. Όλα εύγευστα και ζουμερά, εκτός από το χοιρινό σουβλάκι, το οποίο θέλει περισσότερη δουλειά. Θα συνιστούσα, όταν το επισκεφθείτε, πριν φτάσεις στο… ‘ψητό’, να δοκίμασε σπιτική ζαλατίνα, πράσα με τα αβγά, ελιές οφτές, μυαλό ψητό στα κάρβουνα, χαλούμι αιγινό και άλλα διάφορα.
Δεν θα το υπεραναλύσω. Απλά κι ‘εύκολα’, τα καμιά δεκαπενταριά σε αριθμό πιατάκια κοστίζουν €27 το άτομο με μεζέδες και ζιβανία. Το σέρβις ‘φρεσκότατο’, με την εμπειρία να φαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο λειτουργίας του μαγαζιού, καθώς λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια ενώ όλο το προσωπικό είναι τα έξι αδέλφια Φώκου. Η κάβα του επίσης minimal με ετικέτες από Κύπριους και Έλληνες παραγωγούς. Συμπερασματικά, το ‘Καζάνι’ προτείνει ανεπιφύλακτα καλό φαγητό σε ένα περιβάλλον που θυμίζει άλλες εποχές. Και αυτό το κάνει με απόλυτη εντιμότητα και κυρίως σε τιμές που, παρά το είδος της πρότασης, είναι απόλυτα βατές. Όσοι πιστοί γαστροτουρίστες, προσέλθετε.
Σχετικά

Πατέρας και γιος έκαναν ένα χωριό της Λεμεσού προορισμό για πίτσα
Ένα μοναδικό στο είδος του food truck, που λέγεται ab ovo, φέρνει στον χώρο σου την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού

Δημοφιλές ταβερνάκι της Λευκωσίας "πύρωσε" ξανά τους φούρνους του για το πρώτο οφτό της σεζόν
Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού

Ταβερνείο Το Ιστορικόν: To success story ενός δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας (Podcast)
O Κύπρος Πολυκάρπου μοιράζεται στο 6ο επεισόδιο των "The Tasty Stories" όλα εκείνα τα μυστικά της δικής του επιτυχημένης πορείας μέσα από το δημοφιλές ταβερνείο του Αγίου Δομετίου

Η παγωταρία Pahit Ice στην Αγία Νάπα μετακομίζει σε νέα, ανανεωμένη τοποθεσία
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

Πρωινός καφές πλάι στο κύμα σε αγαπημένα στέκια της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
20 επιλογές που είναι must αυτό το καλοκαίρι

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί παγκόσμια έλλειψη φυστικιών
Οι παγκόσμιες τιμές των πυρήνων εκτοξεύονται κατά ένα τρίτο

20 νόστιμα εστιατόρια για μεσημέρι Κυριακής στο βουνό
Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ στο Παρίσι
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, διάσημο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρειο προάστιο του Παρισιού

Το La Petite Maison υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτι
Το πολυβραβευμένο LPM γιορτάζει την άφιξη της νέας σεζόν με το επίσημο opening του μαγευτικού εξωτερικού χώρου του και με ένα εντυπωσιακό πάρτι στις 26 Απριλίου!

Επιστροφή στις πιο όμορφες αυλές της πόλης
Βγαίνουμε στις δροσερές αυλές για καλό φαγητό με την παρέα

Pelican restaurant: Μία ψαροταβέρνα, μία ιστορία... κι ένας πελεκάνος που την έκανε θρύλο!
Με γεύσεις που κρατούν την παράδοση δεκαετιών