Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2026
Βρίσκεται στην Αγορά του Αγίου Αντωνίου και από την πρώτη κιόλας στιγμή σε κερδίζει με τη ζεστή, αυθεντική του ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα μερακλίδικα ταβερνάκια της πρωτεύουσας που παραμένουν πιστά στην ποιότητα και στη φιλοσοφία του καλού, τίμιου φαγητού, διατηρώντας εδώ και δεκαετίες ψηλά τον πήχη τόσο στους μεζέδες όσο και στα καλομαγειρεμένα πιάτα ημέρας. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται πλέον μια σταθερή αξία στον χώρο της εστίασης και σημείο αναφοράς για τους καλοφαγάδες της πόλης. Τα μεσημέρια σε υποδέχεται με σπιτικά μαγειρευτά, όσπρια και παραδοσιακές γεύσεις που θυμίζουν οικογενειακό τραπέζι, αλλά και με επιλογές σχάρας φτιαγμένες με σεβασμό στην κυπριακή κουζίνα. Το βράδυ, η εμπειρία συνεχίζεται με πλούσιους μεζέδες ή μεμονωμένα πιάτα, όπως ζουμερά σουβλάκια, καλοψημένες μπριζόλες, αρνίσια παϊδάκια και πολλές ακόμη επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο. Όλα ετοιμάζονται με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και ψήνονται στα κάρβουνα, όπως προστάζει η παράδοση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως από το 1985 αποτελεί αγαπημένο στέκι για όσους ξέρουν να εκτιμούν το καλό φαγητό. Σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο στοιχείο, με το χαμόγελο και τη φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού να συμπληρώνουν ιδανικά την εμπειρία. Πάρε, λοιπόν, θέση μόνος ή με την παρέα σου και διάλεξε χωρίς περιορισμούς. Εδώ μπορείς να φας ακριβώς αυτό που έχεις όρεξη: όσπρια, πλούσιους μεζέδες ή αποκλειστικά είδη σχάρας. Είτε το επισκεφθείς μεσημέρι είτε για μια βραδινή έξοδο, θα απολαύσεις καλό φαγητό σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον, όπου τα τρία τζάκια δημιουργούν μια μοναδικά ζεστή ατμόσφαιρα και το προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να κάνει κάθε σου επιθυμία πραγματικότητα.
>> (22343030) Διγενή Ακρίτα 28 Ε, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-16.00 & 19.00-23.00 (κουζίνα).
Facebook: Η Στοά του Δημήτρη
Σχετικά
Μία μέρα, ένα στενό, πολλές μπύρες...
Στην Τρικούπη την Κυριακή θα στηθεί ένα μικρό street party
Ένα εκλεπτυσμένο στέκι για να απολαύσεις τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά όπως τον ονειρεύεσαι
Μια διαφορετική 25η Μαρτίου για όσους θέλουν κάτι παραπάνω
Στη Λευκωσία θα στηθεί μια 2ήμερη γιορτή κυπριακού κρασιού και γαστρονομίας
Μια γιορτή που αναδεικνύει το αυθεντικό κυπριακό terroir, με τη συμμετοχή 15 οινοποιών από όλο το νησί, masterclasses, gastromarket με τοπικά προϊόντα, φαγητό και μουσική
1+1 δωρεάν στα Starbucks (μόνο για σήμερα)
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας με τον πιο λαχταριστό τρόπο!
Το απόλυτο dinner guide: 10 κομψές επιλογές σε όλο το νησί
Επιλογές που συνδυάζουν ατμόσφαιρα, ποιότητα και εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να ζήσεις
Το 1ο οινοποιείο στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας
Οι πρακτικές του οινοποιείου συμβάλλουν δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μέλλοντος για το ελληνικό κρασί.
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για φαγητό στις όμορφες Πλάτρες, ετοιμάζεται να επιστρέψει
Πάμε ξανά για πέστροφα και σούβλα, κάτω από το ψηλό δέντρο των Πλατρών
Τα 10 πιο αυθεντικά απάχικα της Λευκωσίας
Εκεί που το παλιό στέκι συναντά το καλό μεζέ, την αυθεντική παρέα, μπίρα και κρασί
Πήγαμε στο Spin, το νέο pizza spot της Λευκωσίας
Πήγαμε μια βόλτα μέχρι το κέντρο και μπήκαμε στο νέο pizza & vinyl spot, για το οποίο θα ακούσεις να μιλάνε όλοι στην πόλη
Lunch, Βrunch και Swings: Μια διαφορετική έξοδος στη Λεμεσό
Το νέο all-day σημείο συνάντησης της πόλης, βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα το πράσινο
Μοναδικές παραδοσιακές πασχαλινές νοστιμιές από τα χέρια της κυρία Κίκας
Με αφορμή το Πάσχα ο παραδοσιακός ξυλόφουρος της γεμίζει τσουρέκια, ψωμιά κολοκύθας και άλλες νομστιμιές