Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2026
Ένα νέο στέκι έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στη Λευκωσία και ήδη από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του φαίνεται να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των φίλων της πίτσας. Ο λόγος για το Spin, τη νέα άφιξη στην πόλη που έχει στρώσει τα τραπεζάκια του σε μια στοά κοντά στο κέντρο, δημιουργώντας ένα χαλαρό σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να απολαύσουν καλή πίτσα και ποτό.
Ο χώρος είναι απλός και cozy, με χαλαρή διάθεση που σε κάνει να νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή. Το επισκεφθήκαμε Παρασκευή νωρίς το βράδυ και μόλις φτάσαμε τα τραπεζάκια ήταν ήδη γεμάτα, κάτι που δείχνει ότι το νέο αυτό spot έχει αρχίσει να αποκτά το δικό του κοινό. Έτσι, αρκετοί (όπως κι εμείς) απολαύσαμε την πίτσα μας καθισμένοι στα σκαλάκια της στοάς, δίνοντας στο μέρος έναν ακόμη πιο χαλαρό και urban χαρακτήρα.
Η φιλοσοφία του μενού είναι απλή και στοχευμένη. Στο Spin δεν θα βρεις πολλές επιλογές, αλλά ένα μικρό και προσεγμένο μενού που επικεντρώνεται στην πίτσα. Συγκεκριμένα προσφέρονται έξι διαφορετικές πίτσες που καλύπτουν τα περισσότερα γούστα.
Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η προζυμένια ζύμη, η οποία κάνει τις πίτσες ιδιαίτερα νόστιμες, ελαφριές και απολαυστικά αφράτες.

Στο μενού θα βρεις τη Margharita, μια κλασική αλλά προσεγμένη επιλογή με σάλτσα San Marzano, φρέσκια μοτσαρέλα, βασιλικό, πεκορίνο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και την Pepperoni με παραδοσιακό πεπερόνι, μοτσαρέλα, βασιλικό και πεκορίνο, μια πιο comfort επιλογή που δύσκολα απογοητεύει. Ανάμεσα στις πιο ιδιαίτερες επιλογές ξεχωρίζει η Agrelli, με σπιτική ζυμωμένη crème fraîche, κολοκυθάκια, καπνιστή scamorza, σπαράγγια και Sichuan πιπέρι, μια πίτσα με πιο ντελικάτο και ισορροπημένο χαρακτήρα.
Από τις πίτσες που δοκιμάσαμε, η The Cure ήταν αυτή που ξεχώρισε περισσότερο. Ετοιμάζεται με ζυμωμένη κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, καπνιστή πανσέτα, scamorza affumicata, φρέσκια μοτσαρέλα και παρμιτζιάνο ρετζιάνο, προσφέροντας ένα πλούσιο και γεμάτο γευστικό αποτέλεσμα.
Στο μενού φιγουράρει επίσης η Chanterelle, με σπιτική ζυμωμένη crème fraîche, μαύρα μανιτάρια chanterelle, αγκινάρες Ιερουσαλήμ, scamorza affumicata, πεκορίνο, σουμάκ και σχοινόπρασο, καθώς και την Soil, μια vegan πρόταση με San Marzano ντομάτα, αγκινάρες Ιερουσαλήμ, μανιτάρια chanterelle, Sichuan πιπέρι και ελαιόλαδο.

Σε γενικές γραμμές οι πίτσες ήταν απολαυστικές, με τη The Cure να αποτελεί την προσωπική μας προτίμηση. Τις συνοδεύσαμε με κρασί και δροσερή μπίρα από τη λίστα του μαγαζιού, που ταίριαξαν ιδανικά με τις γεύσεις.
Στο ίδιο απλό και προσεγμένο ύφος κινείται και η λίστα ποτών, όπου θα βρει κανείς επιλεγμένες ετικέτες κυπριακών κρασιών, local craft μπίρες, cocktails αλλά και soft drinks.
Με τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, το μικρό αλλά προσεγμένο μενού και τις νόστιμες προζυμένιες πίτσες, το Spin φαίνεται πως έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ένα από τα νέα αγαπημένα pizza spots στο κέντρο της Λευκωσίας.
Ένα spot που δεν ακολουθεί τάσεις, αλλά τις δημιουργεί. Sourdough pizza. Local wine. Vinyl spinning.
(99010214) Κώστα Χατζόπουλου, Λευκωσία, 1066. Τετ-Σ 18:00–23:30.

Γράφει η Μαρία Φάντη
Σχετικά
Το εστιατόριο στο 10o όροφο, με τη συγκλονιστική θέα, κατεβάζει ρολά
Και ρίχνει αυλαία με ένα closing party που θα γράψει ιστορία στη Λεμεσό
Η κυπριακή ταβέρνα στο χωριό που ετοιμάζει ένα δυνατό steak night
Η έξοδος που αξίζει να κανονίσεις με την παρέα σου
Ένα νέο καλοκαιρινό μενού κλείνει μέσα του τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της Μεσογείου
Το “Παντοπωλείο – Καλή Όρεξη” υποδέχεται το καλοκαίρι με νέες προσθήκες στο Μενού
Νέο κατάστημα Kawacom’s στην Ορόκλινη – Το 29ο σημείο της αλυσίδας
Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του
Το Πατρικόν μάς καλεί σε τραπέζωμα στην παλιά Λευκωσία (για ένα βράδυ)
Κολοκάσι, λουβάνα, παστουρμάς, καραόλοι, κρασί κ.ά.
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια με ένα glamorous διήμερο στη Λεμεσό
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια παρουσίας στη Λεμεσό με ένα ξεχωριστό διήμερο event στις 16 & 17 Μαΐου στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Μια στάση στο Hurry Curry αρκεί για να σε βάλει στον κόσμο των αυθεντικών ασιατικών γεύσεων
Με αρωματικά curries, πλούσιο μενού, comfort πιάτα και γεύσεις που ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη ασιατική κουζίνα, το Hurry Curry έχει γίνει αγαπημένη επιλογή στη Λευκωσία.
Το στέκι που έμαθε την Κύπρο τι σημαίνει πραγματικό οφτό
Ο φούρνος του Κύκκου ξαναπαίρνει φωτιά και φέτος, με τη σκυτάλη να περνά στην επόμενη γενιά.
Το καφενείο του παππού και της γιαγιάς του Κωνσταντίνου (Ζάκου) έγινε ένα υπέροχο ταβερνάκι
Spring Sips: 5 σπουδαία κυπριακά οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους το σαββατοκύριακο
5 κυπριακά οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τους επισκέπτες σε μία εμπειρία γευσιγνωσίας και περιήγησης μέσα στην ανοιξιάτικη φύση.