Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2025
Στο νέο επεισόδιο του The Tasty Stories by Check In Cyprus, κάνουμε βουτιά σε μια πραγματική καλοκαιρινή ιστορία — αυτή του εμβληματικού Serena Beach Bar, του μαγαζιού που έχει γράψει τη δική του παράδοση στην καρδιά του Πρωταρά.
Καλεσμένος μας ο Γιώργος Ττόφας, πρώην ποδοσφαιριστής και ένας εκ των νέων ιδιοκτητών του χώρου, που μας μεταφέρει με τον πιο γήινο και ανθρώπινο τρόπο το ταξίδι μιας Σειρήνας που δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδά.
Όλα ξεκίνησαν το 1969, όταν ένας γιατρός ερωτεύτηκε την απλότητα και την ελευθερία του σημείου – και αποφάσισε να στήσει ένα χίππικο beach bar, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν περάσει δεκαετίες, γενιές και αμέτρητα καλοκαίρια, αλλά το πνεύμα του Serena παρέμεινε ζωντανό.
Σήμερα, το Serena έχει εξελιχθεί σε έναν μοντέρνο, εντυπωσιακό και γουστόζικο χώρο, με υψηλού επιπέδου γαστρονομία, signature cocktails, εκλεκτές μουσικές και μια αισθητική που παντρεύει το μποέμ με το premium.
Σε μια παραμυθένια τοποθεσία του νησιού, εκεί όπου το γαλάζιο συναντά το χρυσό της άμμου, το Serena προσφέρει όλα όσα ονειρεύεσαι σε ένα καλοκαιρινό απόγευμα — και κάτι παραπάνω.
Κάθε Σαββατοκύριακο, τα πάρτι του Serena γράφουν ιστορία. Μουσική, χορός, αυθεντική ενέργεια και παγωμένα ποτά κάτω από τα αστέρια. Ένα hot spot που δεν χρειάζεται να φωνάξει για να σε κερδίσει — απλώς σε μαγεύει.
Ο Γιώργος μάς μιλά για την ευθύνη του να συνεχίσεις ένα θρύλο, για τις προκλήσεις του σήμερα, για τα όνειρα που φτιάχνονται από αλμύρα και ήλιο. Και, φυσικά, για τη Σειρήνα — που όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο αγαπιέται.
Σχετικά

Μία επιτυχημένη μπιραρία, πρέπει να αρέσει πρώτα στις γυναίκες (Podcast)
Πώς η αγάπη για τη συλλογή έγινε η ψυχή μιας από τις πιο αγαπημένες pubs της Κύπρου

Από ξενύχτικο των 90s σε γαστρονομικό προορισμό του σήμερα – Η απίθανη πορεία της Ταβέρνας Καμασιάς (Podcast)
Τι κρατάει ζωντανή μια ταβέρνα για μισό αιώνα; Ρωτήσαμε τον άνθρωπο που τη ζει

Ένας Βρετανός σεφ γράφει τον δικό του “Amyth” στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα ταξίδι γεύσης και πολιτισμού στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας, μέσα από τα μάτια (και τα πιάτα) του σεφ Andrew Michael Smith

Κρις Θεοφάνους: «Στα 30 μου άφησα τα πάντα για τη μαγειρική» (Podcast)
Ο Κρις Θεοφάνους διηγείται πώς η αγάπη για τη γεύση τον οδήγησε από τη ζωή στο marketing στη δημιουργία ενός από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της Κύπρου

Περικλής Χριστοφορίδης: "Στο εστιατόριο δυστυχώς δεν υπάρχει undo" (Podcast)
Στο νέο επεισόδιο της σειράς The Tasty Stories by Check In Cyprus, υποδεχόμαστε τον Περικλή Χριστοφορίδη, τον άνθρωπο πίσω από το εμβληματικό εστιατόριο της Λευκωσίας "Το Παντοπωλείο Καλή Όρεξη"

Ο Γιάννης Κυριακίδης δεν μπορεί να ζήσει χωρίς κρασί και αμπελώνες (Podcast)
Μια βαθιά, προσωπική συζήτηση με έναν από τους πρωτοπόρους του κυπριακού κρασιού για τη γη, τις γηγενείς ποικιλίες και το Οινοποιείο Βασιλικό στον Κάθηκα

Το απάχικο που έγινε upscale εστιατόριο για ψάρι (Podcast)
Ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου συνεχίζει το οικογενειακό όραμα, μεταμορφώνοντας την ιστορική ψαροταβέρνα του Πεντάσχοινου σε μια σύγχρονη γαστρονομική εμπειρία

Σοφοκλής Βλασίδης: Ένας γκουρού του κυπριακού αμπελώνα
Ένα ταξίδι γεύσης και ιστορίας στην καρδιά του Κοιλανιού με τον οραματιστή οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη, εκεί όπου η κυπριακή γη γεννά κρασιά με ψυχή

Σταύρης Γεωργίου: Από τα ντραμς στην κουζίνα των ονείρων του (Podcast)
Ο αγαπημένος σεφ αποκαλύπτει την "νόστιμη" διαδρομή του, από τα όνειρα της παιδικής ηλικίας μέχρι την καταξίωση στον χώρο της γαστρονομίας

85 Χρόνια Μηλίτζιης: Η κληρονομιά ενός θρυλικού εστιατορίου
Στο 12ο επεισόδιο των The Tasty Stories by Check In Cyprus μαθαίνουμε την ιστορία του θρυλικού εστιατορίου της Λάρνακας "Μηλίτζιης"

Τριαντάφυλλος Σουλιώτης: Ο σεφ της νέας εποχής
Με θητεία σε εστιατόρια Michelin και βλέμμα στραμμένο στη δημιουργία, ο Τριαντάφυλλος Σουλιώτης αφηγείται τη γευστική του πορεία στο νέο επεισόδιο των The Tasty Stories by Check In Cyprus

Παναγιώτης Μέλισσoς: Ένας παλιός, καλός μάστρος του οφτού (Podcast)
Στο 9ο επεισόδιο των The Tasty Stories by Check In Cyprus βρεθήκαμε στη συνοικία του Αγίου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο και συναντήσαμε ένα παλιό και σοφό μάστορα του οφτού στη Λευκωσία, τον κύριο Παναγιώτη Μέλισσο