Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2024
Το Ksoporti Art Weekend είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη του παρουσία στην Πάφο.
Από τις 31 Μαΐου, Παρασκευή, έως τις 2 Ιουνίου, Κυριακή, το Ksoporti Art Weekend προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει και να αλληλεπιδράσει με το δυναμικό σύγχρονο καλλιτεχνικό σκηνικό αυτής της ιστορικής πόλης.
Το Ksoporti Art Weekend είναι ένα ετήσιο νομαδικό φεστιβάλ, με σκοπό την ανάδειξη των καλλιτεχνών που διαμένουν στην Κύπρο, και με αφοσίωση στην προώθηση του καλλιτεχνικού διαλόγου και της αλληλεπίδρασης με το κοινό. Από την ίδρυσή του, το Ksoporti Art Weekend έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προβολή της καλλιτεχνικής κοινότητας της κάθε πόλης.

Τι αναμένεται
Το Ksoporti Art Weekend 2024 θα συγκαταλέγει διάφορες τοποθεσίες στην Πάφο και την γύρω περιφέρεια και θα περιλαμβάνει εργαστήρια καλλιτεχνών, κέντρα τέχνης, εκθεσιακούς χώρους και την Δημοτική Πινακοθήκη. Έπειτα από μια προσεκτική αξιολόγηση και επιλογή των συμμετεχόντων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις ποικίλες καλλιτεχνικές εκφράσεις που συνεισφέρουν και δομούν την πολιτιστική ταυτότητα της Πάφου.

Αλληλεπίδραση με Καλλιτέχνες και Φορείς
Είκοσι πέντε συμμετέχοντες θα ανοίξουν τις πόρτες τους, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την καλλιτεχνική σκηνή της πόλης, και να μάθουν περισσότερα για την έμπνευση και την δημιουργία κάθε καλλιτέχνη.
Οι επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν καλλιτεχνικούς φορείς όπως το Κέντρο Τέχνης Κίμωνος, το M.A.M.A Contemporary, το The Makers Space, το Κολλέγιο Καλών Τεχνών στην Λέμπα και την Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι η Ραφαέλλα Κωνσταντίνου, η Φωτεινή Μιχαηλίδη, ο Γιώργος Κοτσώνης, η Κατερίνα Φουκαρά, ο Αρσέντι Λισένκοβ, η Μαριάμ Σουχάνοβα Φουκαρά, ο Χρήστος Φουκαράς, ο Γιάννος Οικονόμου, ο Ρήνος Στεφανή, η Σούζαν Βάργκας Στεφανή, η Γιώτα Ιωαννίδου, ο Αριστοτέλης Δημητρίου, η Βίκυ Αχιλλίδου, η Κατερίνα Δημητρίου, η Έλλη Κοντού, ο Γιάννης Σακέλλης, ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης, η Ιρίνα Μανουκόφσκα, η Αναστασία Κριβένκο, ο Βλαντίμιρ Πονομάρεφ, ο Εμίλιο Κουτσοφτίδης, και η Μαργαρίτα Παρασκού.

Το Ksoporti Art Weekend 2024 θα λάβει χώρα σύμφωνα με τον ακόλουθο πρόγραμμα:
- Παρασκευή, 31 Μαΐου: Κέντρο Πάφου: 17:00 - 22:00; Τάλα, Λέμπα, Κισσόνέργα: 17:00 - 21:00
- Σάββατο, 1 Ιουνίου: Κέντρο Πάφου: 17:00 - 22:00; Τάλα, Λέμπα, Κισσόνέργα: 17:00 - 21:00
- Κυριακή, 2 Ιουνίου: Κέντρο Πάφου, Τάλα, Λέμπα, Κισσόνέργα: 11:00 - 17:00
Η ομάδα του Ksoporti εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Δήμο Πάφου και το Πετρίδειο Ίδρυμα, καθώς φέτος το Ksoporti Art Weekend βρίσκεται υπό την αιγίδα του Πετριδείου Ίδρυματος, το οποίο γιορτάζει 30 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς. Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.ksoporti.com ή επικοινωνήστε στο info@ksoporti.com.
Σχετικά
Παναγιώτης Πασάντας & Γιώργος Γεροντίδης ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις
Μια συνάντηση δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών στην γκαλερύ Αποκάλυψη
«Αγροποιητική: χώματα/ σώματα»: 50 καλλιτέχνες εξετάζουν τον όρο «τοπίο» στη μεγάλη έκθεση της Κυπριακής Προεδρίας
Σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Έλενας Πάρπα
Το NYX Hotel Limassol παρουσιάζει: «The Diverse Self: Becoming» Ατομική εικαστική έκθεση της Φωτεινής Μιχαηλίδη
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αυτή την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου
Η Εξέλιξη της Χαρακτικής στην Ευρώπη από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα μέσα από έργα της συλλογής του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή
Άνοιξε στις 21 Ιανουαρίου για το κοινό η νέα έκθεση χαρακτικής στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής στη Λευκωσία σε επιμέλεια Helene Reeb.
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση του Χριστόφορου Σάββα στη Λέβέντειο Πινακοθήκη
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του καλλιτέχνη
«Ανοιχτοί Ορίζοντες»: Έκθεση εικαστικών και λογοτεχνίας στη Λάρνακα
Εικαστική έκθεση σε διάλογο με τη λογοτεχνία, στην οποία συμμετέχουν 12 εικαστικοί και 14 λογοτέχνες
Ο Άντρος Ρόπαλης παρουσιάζει την νέα του δουλεία με τίτλο "Στον αστερισμό του ιχθύ"
Ο αρχιτέκτονας, εικαστικός και σκηνογράφος Άντρος Ρόπαλης, εμπνέεται για ακόμα μια φορά από τους ιχθείς, που βλέπει με μια αντικομφορμιστική διάθεση
«Ground Matter»: Η νέα δουλειά της Μελίτας Κούτα φιλοξενείται στη Λευκωσία
Στην έκθεση η καλλιτέχνης μελετά μια σειρά οικιακών γεωλογικών στρωμάτων
Το Κυπριακό Μουσείο ακυρώνει τις εκδηλώσεις του
Ακυρώνεται η εκδήλωση "Γιορτάζοντας το Μουσείο"
Το Κυπριακό Μουσείο υποδέχεται την Προεδρία με ανανεωμένη έκθεση
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Το Κυπριακό Μουσείο βάζει τα γιορτινά του και υποδέχεται την Προεδρία
Όλα όσα θα συμβούν το προσεχές Σάββατο, 17 Ιανουαρίου
Το Diatopos Art Centre παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Πάρη Σεργίου
Το πρόσφατο έργο του Paris Sergiou αναπτύσσεται μέσω μιας συνειδητής επιστροφής στην ιστορία της εικόνας