Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2024
Αυτό το απάχικο ταβερνάκι, θα το βρεις σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού, την οδό Αγίας Φυλάξεως! Και αποκλείεται να μην έχεις ακούσει γι' αυτό.
Πρόκειται για ένα χαλαρό και συνάμα καθαρό μαγαζί, που την ημέρα λειτουργεί ως καφενείο και αθλητικός σύλλογος, ενώ τα βράδια μετατρέπεται σε ένα απάχικο ταβερνάκι που βάζει τα καρό τραπεζομάντηλα, και υποδέχεται το κοινό του σε ένα λιτό και παραδοσιακό ντεκόρ. Βλέπεις η ΑΜΕΚ Καψάλου ή Μακάριος, όπως είναι γνωστό στους ντόπιους, επιμένει να σερβίρει γευστικούς παραδοσιακούς μεζέδες σχάρας σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον εδώ και πολλά χρόνια.
Εμείς το επισκεφθήκαμε ένα βράδυ Παρασκευής, λίγο μετά τις 20.00. Τα τραπέζια του ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κάθε λογής παρέες -νεαρόκοσμο, ζευγάρια, οικογένειες- που απολάμβαναν πραγματικά το φαγητό τους.
Και μπορεί η ΑΜΕΚ να είναι γνωστή για το εύγευστο σουβλάκι της, αλλά και τα παραδοσιακά μεζεδάκια της είναι εξίσου νόστιμα και απολαυστικά και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσεις! Σημείωσε ότι δεν υπάρχει σταθερός μεζές αλλά επιλέγεις εσύ τα πιάτα που επιθυμείς φτιάχνοντας τον δικό σου μεζέ!

Αρχή λοιπόν κάναμε με φρεσκοκομμένη σαλάτα, με φέτα και κάππαρη, ζεστή πιτούλα, ενώ για τη συνέχεια επιλέξαμε γιαούρτι και τυροκαυτερή, που ήταν τόσο καυτερή όσο έπρεπε, χωριάτικο χαλούμι στη σχάρα, λουκάνικο και παστουρμά.

Στη συνέχεια έφτασαν μακαρονάκι χωριάτικο, συκωτάκι βοδινό και αρνίσιο που ήταν πεντανόστιμα και τα δύο και φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές που εξαφανίστηκαν όλες πολύ γρήγορα!
Εντυπωσιακό, ακούραστο και γρήγορο, ήταν και το σέρβις, το οποίο παρά την ασφυκτικά γεμάτη σάλα δεν φάνηκε να εγκαταλείπει ούτε λεπτό.
Ακολούθως ήρθε το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών... καλοψημένο και εύγευστο σουβλάκι χοιρινό, μαλακό σουβλάκι κοτόπουλο, πεντανόστιμες σεφταλιές και παϊδάκια αρνίσια που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό!
Και για το τέλος, φρεσκοκομμένα φρούτα εποχής!
Ανυπομονούμε να βγάλει τραπεζάκια και εκτός, για να το επισκεφθούμε ξανά!
(25382744) Αγίας Φυλάξεως 158, Λεμεσός 3083.

Σχετικά

Ένα all day στέκι με θέα που κόβει την ανάσα και καλοκαιρινή αύρα
Signature cocktails & summer sips με θέα τη θάλασσα


To παγωτό με γεύση «μητρικό γάλα» είναι το νέο trend της Νέας Υόρκης και ο λόγος για τις ουρές στο Μπρούκλιν
Το breast milk ice cream κέρδισε την περιέργεια των Νεοϋορκέζων

8 (ακόμα) ταβέρνες που σου στρώνουν το τραπέζι του Δεκαπεντάυγουστου
Last minute επιλογές για γιορτινά τραπεζώματα σε όμορφες και γραφικές ταβερνούλες

Τα 10 νέα μαγαζιά που άνοιξαν στο χωριό και σε περιμένουν για καφέ, brunch, φαγητό και κρασί
Άνοιξαν και σε περιμένουν με καλοκαιρινή διάθεση και πίστεψέ μας, αν τα επισκεφτείς θα τα λατρέψεις

Nubila Rooftop: Εκεί που το καλοκαίρι στον Πρωταρά φτάνει στο απόγειο!
Boho-chic διακόσμηση, ατμόσφαιρα που μυρίζει καλοκαίρι και θέα που σε μαγεύει.

Κυπριακές βραδιές κάθε Τετάρτη στην Αγία Νάπα με ελεύθερη είσοδο
Μουσική, χορό, φαγητό και παράδοση δίπλα στη θάλασσα

Hippocampus Rooftop: Η «μυστική» ταράτσα στην καρδιά του Πρωταρά
Εδώ σε περιμένει ένα σκηνικό όπου η γεύση, η θέα και η ατμόσφαιρα γίνονται ένα.

Δημοφιλές σουβλατζίδικο σε κερνάει κρασί για μία εβδομάδα
Μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε και να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα και άλλα κεράσματα, στο καθιερωμένο πλέον 6ο Wine Week

Αλώνια & Σαλόνια: Το εστιατόριο που έλειπε από τη γραφική Άλωνα, σερβίρει brunch και φαγητό!
Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, με όμορφη θέα στα καταπράσινα βουνά της Πιτσιλιάς και μία ακόμα πιο όμορφη βεράντα με θέα το χωριό!

5 μπεργκεράδικα για νόστιμα, ζουμερά και εθιστικά μπέργκερ
Αυτά τα burger spots σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πρωταρά πρέπει να μπουν (άμεσα) στη λίστα σου

Πρώτες εικόνες από το παγκοσμίου φήμης Novikov Restaurant που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο νησί μας
Το high-end εστιατόριο που ήρθε για να αλλάξει τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού