Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2024
Μπορεί το καλοκαίρι να μην ήρθε ακόμη, αλλά εμείς ήδη τσεκάραμε το ταβερνάκι Στα Ούζα μας στην Πλατεία Ηρώων το οποίο επέστρεψε ξανά... και φάγαμε όλα όσα πρέπει κι εσύ να δοκιμάσεις!
Ακριβώς, λοιπόν, πάνω στην πλατεία Ηρώων, ανάμεσα στον Άρη και το Μαντάμ, βρίσκεται το ελληνικό μεζεδοπωλείο, ονόματι Στα Ούζα μας!
Το μαγαζί που ξεκίνησε μια σταλιά και σιγά σιγά, λόγω δημοφιλίας, μεγάλωσε, και άπλωσε τα ξύλινα τραπέζια του μέχρι τη μέση της πλατείας, "τρέχει" από τα γεννοφάσκιά του ο Παύλος, ο οποίος φροντίζει για όλα! Από την προμήθεια των πρώτων υλών, την υποδοχή, την επίβλεψη της κουζίνας, μέχρι ακόμα και το σέρβις αν χρειαστεί!

Τα "Ούζα" μας λοιπόν επέστρεψαν για τη σεζόν μόλις την περασμένη Παρασκευή 1η Μαρτίου κι εμείς δεν χάσαμε χρόνο. Επισκεφθήκαμε το μικρό μαγαζί με τα ξύλινα τραπέζια και τη ρετρό διάθεση... και σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Τόσο για την ατμόσφαιρά του, τη φιλική εξυπηρέτηση, τις τιμές, την εμπειρία, αλλά κυρίως για τα πιάτα του! Όλα δοκιμασμένα και εκλεκτά.
Ακολουθώντας λοιπόν τη φιλοσοφία των μεζεδοπωλείων, όπως αυτά καθιερώθηκαν στην Ελλάδα, ο χώρος αυτός είναι το απόλυτο στέκι για να συναντηθείς με φίλους, σε ένα χαλαρό παρεΐστικο περιβάλλον, απολαμβάνοντας μεζεδάκια, κρασάκι, ουζάκι και τον παλμό της περιοχής!
Το μενού του, που δεν διαφοροποιήθηκε πολύ, περιλαμβάνει τις κλασικές ποικιλίες κρεατικών αλλά και θαλασσινών που μπορούν να συνοδεύσουν ευχάριστα ούζο, τσίπουρο ή μπίρα αναλόγως με τα γούστα του καθενός.

Εμείς επιλέξαμε τους κρεατομεζέδες και παραγγείλαμε για αρχή μία σαλάτα ντάκο, που πραγματικά ήταν από τις καλύτερες που έχουμε φάει τελευταία, αλλά και χωριάτικη, με ντομάτα, αγγούρι, μαύρες ελιές, φέτα και φυσικά αλοιφές όπως μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή (καυτερή τόσο όσο έπρεπε) και τζατζίκι.
Ακολούθως στο τραπέζι μας έφτασαν τυροκροκέτες αλλά και πεντανόστιμοι σπανακοκεφτέδες, κατσικίσιο τυρί σε φύλλο κρούστας με μέλι, που είναι πάντα στις επιλογές μας, και θεϊκό σπετζοφάι!
Τσιμπολογάμε λοιπόν από όλα, μαζί και ταγανές τηγανητές πατατούλες, και περιμένουμε τα κρεατικά, τα οποία κατέφθασαν σε άριστο χρόνο και ήταν πεντανόστιμα! Σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σε σμίλες, καλοψημένα, ζουμερά και μαλακά, που συνοδεύονταν από ζεστές πιτούλες, γιαούρτι και μία υπέροχη σαλάτα με αγγουράκι, κρεμμύδι και αρωματικά.
Για το τέλος, μας έφεραν σπιτική πορτοκαλόπιτα, από τα χέρια μαμάς!

Προς το παρόν, τα τραπεζάκια περιορίζονται μπροστά από το μαγαζί, σε μία "προφυλαγμένη" θα λέγαμε αυλή. Το καλοκαίρι η δράση μεταφέρεται απέναντι, στην ξακουστή πλατεία!
Εμείς πάντως μέχρι τότε, σίγουρα θα ξαναπάμε!
(99345195) Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.
Ανοιχτά κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο!
Σχετικά
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το νέο luxury café που μόλις άνοιξε είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις του specialty coffee
Χρυσές λεπτομέρειες, royal blue αισθητική και premium καφές σε έναν χώρο που ετοιμάζεται να γίνει το νέο Instagram hotspot της πόλης
30 γευστικές προτάσεις για γιορτινές εξόδους την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στη Λευκωσία
Εστιατόρια, ταβέρνες και all-day στέκια για να υποδεχτείς το νέο έτος με καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και διάθεση για γιορτή
Πού θα φας έναν από τους πιο νόστιμους κυπριακούς μπουφέδες στο νησί
Φάγαμε παραδοσιακή κουζίνα στο σπιτικό της κ. Γιώτας και έχουμε να πούμε τα καλύτερα
Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια
Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι