Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2026
Το εστιατόριο Ρους και το οινοποιείο Ζαμπάρτας οργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο κυπριακό κρασί, σε νέες κυκλοφορίες και τις γεύσεις του καλοκαιριού. Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026, οι δύο δυνάμεις ενώνονται, τιμώντας μια συνεργασία που μετρά πλέον είκοσι χρόνια.
Η ιστορία αυτή ξεκίνησε το 2006, όταν ο Ανδρέας Κυπριανού μόλις είχε επιστρέψει από την Αμερική και ο Μάρκος Ζαμπάρτας από την Αυστραλία. Τότε, το οινοποιείο έκανε τα πρώτα του βήματα και το Vino Cultura ξεκινούσε μία από τις πρώτες συνεργασίες του με το νεοσύστατο οινοποιείο. Μια κοινή πορεία που ξεκίνησε ουσιαστικά από την αρχή, συνεχίζεται σταθερά μέχρι σήμερα και τώρα γιορτάζεται με τον καλύτερο τρόπο: μέσα από τα ποτήρια και τα πιάτα μιας ξεχωριστής βραδιάς.
Τρεις νέες ετικέτες – Νέα φιλοσοφία
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πρώτο τις τρεις ολοκαίνουργιες ετικέτες του οινοποιείου, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην κυπριακή ταυτότητα, το terroir και τη σύγχρονη εξέλιξη του κυπριακού αμπελώνα.
Ένα αφρώδες κρασί παραδοσιακής μεθόδου (méthode traditionnelle)
Ένα νέο λευκό ΠΟΠ από τα Κρασοχώρια Λεμεσού
Ένα νέο ερυθρό ΠΟΠ από τα Κρασοχώρια Λεμεσού
Τη βραδιά θα παρουσιάσουν οι ίδιοι ο Μάρκος Ζαμπάρτας και ο Ανδρέας Κυπριανού, καθοδηγώντας τους καλεσμένους μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο wine pairing menu. Το νέο καλοκαιρινό μενού του Rous κινείται γύρω από ζωντανές, ανάλαφρες και προσιτές γεύσεις, διατηρώντας την έμφαση στην πρώτη ύλη, την τεχνική και την εποχικότητα. Οι καλεσμένοι θα απολαύσουν πιάτα όπως φρέσκους αχινους, ντολμά θαλασσινών, τάκο σεφταλιάς, ραβιόλι κουνελιού κ.α.
Η βραδιά αποτελεί έτσι μια συνάντηση δύο παράλληλων εξελίξεων: της νέας εποχής του οινοποιείου Ζαμπάρτας και της νέας καλοκαιρινής έκφρασης του Ρους.
Wine Pairing Dinner
Εστιατόριο Ρους / Μπουμπουλίνας 15
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026
€60 ανά άτομο
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Για κρατήσεις και πληροφορίες: 22.760720
Σχετικά
Φθινόπωρο στο χωριό: 25 ταβέρνες για εκδρομές που καταλήγουν σε καλό τραπέζι
Μεζέδες, σπιτικά μαγειρευτά και κυριακάτικες σούβλες μάς δίνουν την αφορμή να αφήσουμε την πόλη και να πάρουμε τον δρόμο για την κυπριακή ύπαιθρο.
Ραφαήλ Χαίλλου: "Η Gen Z πίνει διαφορετικά και ο κόσμος του κρασιού καλείται να αλλάξει"
Ο 20χρονος που ανάλαβε τα ηνία του Wine & More μιλά στο Check In Cyprus για τη σχέση της Gen Z με το αλκοόλ, την είσοδό του στην οικογενειακή επιχείρηση στα 17 και τη σκέψη πίσω από ένα προσεγμένο εταιρικό δώρο
Αυτό το ιταλικό εστιατόριο στην Αγία Νάπα μάς δίνει έναν ακόμη λόγο να παραγγείλουμε γλυκό
Μια όμορφη πρωτοβουλία, για ένα πολύ σημαντικό σκοπό
Τα πιο ωραία κλασικά (μαγειρευτά) τα φάγαμε στης Δήμητρας
Το μαγειρείο της Λεμεσού όπου τρώμε σαν στο σπίτι μας
Chica: Η νέα άφιξη βάζει το κοτόπουλο στη σχάρα και σε αφήνει να φτιάξεις το πιάτο σου
Μαρινάδες με μεσογειακές και πικάντικες επιρροές, λαχανικά, σαλάτες και επιλογές για όλη την παρέα
Σε ποια εταιρεία περνά το γνωστό στέκι «Θαλασσάκι» της Λεμεσού;
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το παραλιακό σνακ μπαρ στην Ακτή Ολυμπίων - Η συμφωνία των €796.260 και οι όροι της πενταετούς παραχώρησης.
TasteAtlas: Τα μελομακάρονα 2α στη λίστα με τα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο
Ποια άλλα ελληνικά γλυκά ξεχώρισαν
warmth that lasts: το νέο χειμερινό μενού των wagamama ζεσταίνει τις πιο γευστικές στιγμές του χειμώνα
Αυτόν τον χειμώνα, τα wagamama σε προσκαλούν να ανακαλύψεις τη ζεστασιά που διαρκεί πέρα από την τελευταία μπουκιά.
Ο «Beefboy» επιστρέφει στο Beefbar Cyprus για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο ιδρυτής του Beefbar, Riccardo Giraudi, επιστρέφει στo AMARA για μια ξεχωριστή βραδιά, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου
Η πίττα της Σάτζιης αλλιώς: Το Katerina Bakery παρουσιάζει δύο νέες γεύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Το Katerina Bakery δίνει ένα απολαυστικό twist στην αγαπημένη πίττα της Σάτζιης με δύο νέες γευστικές προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσεις!
Το Vino Cultura γιόρτασε 20 χρόνια ιστορίας, κρασιού και φιλοξενίας
Από μια μικρή κάβα το 2006 σε έναν ξεχωριστό προορισμό για το κρασί και τη γαστρονομία στη Λευκωσία.
KUZUBA: Μια διαφορετική ματιά στη μεσογειακή κουζίνα
Για ακόμη μία χρονιά, το KUZUBA είναι υποψήφιο στα Cyprus Eating Awards, στην κατηγορία Μεσογειακή Κουζίνα