Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2026
Ο Θανάσης Δρακόπουλος παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο «Ανάμεσα σε Δύο Ήλιους», ένα έργο βαθιά ποιητικό και εσωτερικό, που διερευνά τη μνήμη, την απώλεια, τη σιωπή, τη διαρκή παρουσία της απουσίας και τη δύναμη του φωτός ως υπαρξιακό και συμβολικό στοιχείο.
Με αφετηρία το θερινό ηλιοστάσιο — τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου — ένα παιδί επιστρέφει στη μνήμη του πατέρα, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Μέσα από λέξεις που δεν ειπώθηκαν και στιγμές που παραμένουν ζωντανές, το φως λειτουργεί ως σύμβολο μνήμης, συνέχειας και εσωτερικής αναζήτησης.
Με λιτότητα, συναισθηματική ακρίβεια και ερμηνευτική αμεσότητα, η παράσταση διερευνά τις εύθραυστες όψεις της ανθρώπινης εμπειρίας, δημιουργώντας έναν χώρο προσωπικού και συλλογικού αναστοχασμού.
«Πόσο φως αντέχει η απουσία; Και πόσο μπορεί να παραμένει κάποιος παρών, ακόμη και όταν έχει φύγει;»
Κείμενο & Ερμηνεία: Θανάσης Δρακόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σόσε Εσκιτζιάν
Κινησιολογία: Ήβη Χατζηβασιλείου
Πολιτιστικό και Ερευνητικό Ίδρυμα ARTos
Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 64, 1080 Λευκωσία
Κυριακή 21 Ιουνίου & Δευτέρα 22 Ιουνίου, 20:30
Διάρκεια: 40 λεπτά
Διάθεση εισιτηρίων μέσω SOLDOUTTICKETS

Σχετικά
«Φροστ/Νίξον»: Μια συνέντευξη που έγραψε ιστορία γίνεται θεατρική μονομαχία στον ΘΟΚ
Ο Βαρνάβας Κυριαζής και ο Γιώργος Αναγιωτός αναμετρώνται στο πολιτικό δράμα του Πήτερ Μόργκαν, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, από τις 7 Νοεμβρίου
Η «Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν έρχεται στο Θέατρο Ένα
Το ψυχολογικό δράμα για την ελευθερία, την επιθυμία και τις κοινωνικές προσδοκίες κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.
Τέσσερις ηθοποιοί, πάνω από 100 ρόλοι και ένα μυστήριο: Έρχονται τα «39 Steps»
Το Θέατρο Λέξη παρουσιάζει την κωμωδία μυστηρίου του Patrick Barlow, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, από τις 6 Νοεμβρίου στο Θέατρο Δέντρο.
Το «ALL OF IT» συνεχίζεται με 7 επιπλέον παραστάσεις μετά τα sold out στο Κτήριον 53
Ο μονόλογος που ακολουθεί τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννηση έως τον οριστικό αποχωρισμό επιστρέφει στο Κτήριον 53, με νέες ημερομηνίες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση - η θρυλική "Λωξάντρα" σε ηλικία 89 ετών
Τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια
The One MOM Show: Η μοναδική Κρίσταλ, ανεβαίνει στη σκηνή για ένα stand up comedy show αφερωμένο στις μαμάδες
Μια βραδιά γεμάτη γέλιο, αυτοσαρκασμό και αλήθειες που πονάνε — αλλά όταν τις ακούς από μικρόφωνο, γελάς!
Amalia melancholia: Μια γυναίκα στη γυάλινη προθήκη της Ιστορίας
Η Ζωή Χατζηαντωνίου μετατρέπει την ιστορία της βασίλισσας Αμαλίας σε μια συγκλονιστική σκηνική μελέτη για το γυναικείο σώμα, την επιβεβλημένη μητρότητα και την ανάγκη να ανήκεις κάπου. Με εξαιρετικές ερμηνείες από την Έμιλυ Κολιανδρή και τη Ρίτα Λυτού.
Το «Έλα στη θέση μου» επιστρέφει στο Artos House
Η ομάδα Teatro Angelico – Αόρατη Σκηνή παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση για τις σχέσεις, τις επιλογές και τη δύναμη της ενσυναίσθησης
«Μια Κύπρος Παραμύθκια»: Τρία κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη νέα παράσταση του Piccolo
Πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο Πάνθεον για μια οικογενειακή παράσταση με χιούμορ, μουσική και ιστορίες από την κυπριακή παράδοση.
Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου ζωντανεύει στη Μικρή Άρκτο
Η Αντωνία Χαραλάμπους και ο Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζουν το μουσικοποιητικό δρώμενο «Κατερίνα Γώγου – Με λένε Οδύσσεια»
Η παράσταση «Ανακουτρεύκω» της Άντρεας Μαύρου, επιστρέφει
Νέος κύκλος παραστάσεων για τον θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται στην Κύπρο με το «Εκτός Ύλης Reloaded»
Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία