Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024
Το «Peloponnesian wine festival», όχι μόνο έχει καταστεί θεσμός στη χώρα μας, αλλά και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα οινικά γεγονότα στο νησί μας.
Φέτος για 6η χρονιά, στο Wine Festival μας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό, περισσότεροι από ποτέ, επαγγελματίες αλλά και απλοί λάτρεις του κρασιού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδας, με τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία.
Ανακάλυψαν κρασιά από αυθεντικά αμπελοτόπια και από γηγενείς γνωστές ή και λιγότερο γνωστές ποικιλίες, όπως το Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβριτινό, Σιδερίτη, Λαγόρθι, αλλά και από διεθνείς ποικιλίες όπως Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier και Gewurtzraminer.
Γνώρισαν από κοντά και συνομίλησαν με τους παραγωγούς, αντήλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, ενώ εξίσου πολύτιμο είναι το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία για ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών.
Σε ό,τι αφορά τους μη επαγγελματίες, η εμπειρία της δοκιμής πέραν των 300 κρασιών, παραδοσιακών ή και πρωτοποριακών, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας και προσθέτει στις γνώσεις και εμπειρίες των κυπρίων οινοχόων.
Κλείνοντας το 6ο «Peloponnisian WineFestival», οι διοργανωτές κατέθεσαν την υπόσχεση για ένα νέο ραντεβού στην Κύπρο ξανά τον επόμενο χρόνο. Για ακόμη περισσότερες εμπειρίες και εμπλουτισμό γνώσεων και επαφών.
Σχετικά


Αν είσαι αυθεντικός φίλος του κρέατος, πρέπει να δοκιμάσεις την μπριζόλα του γνωστού μαγαζιού της Σταυρού
Ιδανική για τους πραγματικούς λάτρεις του κρέατος, ψήνεται με μαεστρία στο grill, δημιουργώντας μια καλοκαπνισμένη κρούστα

Εσύ έχεις δοκιμάσει το εξαιρετικό burger του Σταυρή Γεωργίου;
Μία γευστική εμπειρία που πρέπει να βιώσεις στο εστιατόριό του στη Λάρνακα

20+1 πολύ καλά εστιατόρια και ταβέρνες στο βουνό για νόστιμο μεσημεριανό
Εξόρμηση και καλό φαγητό

Ανακαλύψαμε ένα πανέμορφο rooftop bar για θεματικές βραδιές, live μουσική και υπέροχα ηλιοβασιλέματα
Μία πολύ καλή πρόταση για μία ξεχωριστή καλοκαιρινή έξοδο

Το ιστορικό μαγαζί της Λευκωσίας που σερβίρει, ίσως, την πιο νόστιμη μπριζόλα της πόλης
Ξεχωριστή θέση στο μενού κατέχει η χοιρινή μπριζόλα, καλοψημένη και χορταστική, από επιλεγμένο ντόπιο κρέας

Εκεί που τα burgers γίνονται εμπειρία!
Στην καρδιά της Έγκωμης, το απόλυτο στέκι για φίλους, μπύρες και αυθεντική αμερικανική pub ατμόσφαιρα

12 χωριά της Κύπρου που έγιναν διάσημα για την ταβέρνα τους
Γαστρονομικοί προορισμοί: Χωριά της Κύπρου που ξεχωρίζουν για τις φημισμένες ταβέρνες τους

Ένα εντυπωσιακό μπεργκεράδικο με έντονο πορτοκαλί χρώμα, έρχεται για να μας φτιάξει απίθανα smash burger
Μία νέα άφιξη στην πρωτεύουσα που θα συζητηθεί

Έκλεισε για ανακαίνιση γνωστή μπιραρία στην Λευκωσία
Ανοίγει σύντομα με νέα διεύθυνση και ταυτότητα

Έρχεται το τέλος του «all you can eat» στα πρωινά των ξενοδοχείων;
Άγνωστο παραμένει κατά πόσον τα ξενοδοχεία στην Κύπρο θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια την πιο πάνω συνταγή.

Εξόρμηση, brunch και καλή ταβέρνα στα πανέμορφα χωριουδάκια της Μαραθάσας
Εξερευνούμε μία από τις ωραίτερες περιοχές στην καρδιά της Κύπρου, την κοιλάδα Μαραθάσας