Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μόλις ανακαλύψαμε τον παράδεισο των ντόνατς!

ΤοDonuts Duck είναι ένα από αυτά τα food spots που έκανε ντόρο πριν καν ανοίξει!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2021

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης, εργάζεται στον κλάδο της εστίασης από πολύ νεαρή ηλικία, δουλεύοντας σε διάφορα μαγαζιά και κάνοντας αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, δηλαδή να εξυπηρετεί άψογα τον κόσμο. 

Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο στο μυαλό του. Όπως όλα τα αδιαπραγμάτευτα όμως, έτσι και η επιθυμία του να βγάλει τα προς το ζην, άλλαξε μετά από μια βόλτα στην παραλία της Λάρνακας, και μια ξαφνική ιδέα για πλανοδιοπώληση λουκουμάδων... ένα γλυκό που θα καθόριζε τη μετέπειτα εξέλιξη και την πορεία του. 

Εξάλλου, τους λουκουμάδες, τους έφτιαχνε ο ίδιος, και του θύμιζαν πολύ τα παιδικά του χρόνια... 

Πήρε λοιπόν τον δίσκο με τους λαχταριστούς λουκουμάδες, βγήκε στην παραλία, και άρχισε να διαλαλεί την πραμάτεια του. «Εδώ οι καλοί λουκουμάδες»... μόνο που λίγο παρακάτω, ένας από τους λουόμενους τον σταματά για να τον διορθώσει. "Εμείς στην Κύπρο, τον ελληνικό λουκουμά τον αποκαλούμε donut". Κι αυτό ήταν. Με το που ακούστηκε η λέξη ντόνατ πάνω στην παραλία, οι αγαπημένοι στρογγυλοί πειρασμοί έγιναν ξαφνικά ανάρπαστοι. 

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν κάθε φορά που έσκαγε μύτη στην παραλία, φορτωμένος με την πραμάτεια του. Στη διαδρομή (από την παραλία Καστέλα μέχρι και το αεροδρόμιο), τον σταματούσαν ντόπιοι και ξένοι, αγόραζαν donuts και τον έπιαναν στην κουβέντα. Μία κουβέντα που συνήθως κατέληγε πάντα στην ίδια ερώτηση "πού είναι το μαγαζί σου;".

Και κάπως έτσι, ο Γιώργος άφησε στην άκρη οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ιδέα και σχέδια είχε και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μαγαζί σχεδόν αφιερωμένο στους λουκουμάδες, οι οποίοι θα θύμιζαν μεν τους λουκουμάδες των παιδικών μας χρόνων, θα μας τους ξανασύστηνε όμως με έναν μοναδικό τρόπο μέσα από ευφάνταστα πιάτα και δημιουργίες! 

Βρήκε το χώρο, ένα μικρό μαγαζί στα Λιβάδια της Λάρνακας, το οποίο έπρεπε να στήσει απ' την αρχή. Έφτιαξε ένα μικρό εργαστήρι όπου εκεί παρασκευάζονται τα donuts, έναν πάγκο, όπου απλώνονται όλα τα γλυκά, φρούτα και αλμυρά που θα συνοδεύσουν τη δημιουργία σου και... τον Μάιο του 2020 μετά το lockdown, το Donuts Duck άνοιξε κι επίσημα τις πόρτες του, στήνοντας κυριολεκτικά στην ουρά όλους τους γλυκατζήδες της πόλης! 

Αρχικά στο μενού κύρια θέση είχαν τα λαχταριστά ντόνατς. Πολύ σύντομα ωστόσο προστέθηκαν και τα αλμμυρά donuts (ένας πειρασμός που μπορεί να παρασύρει και τον πιο αμετανόητο λάτρη των γλυκών), πλούσιες κρέπες, φτιαγμένες με τη δική τους μοναδική συνταγή, βάβλες, λαχταριστά τσουρέκια, γεμιστά και παραδοσιακά, που εδώ θα τα βρεις ολόχρονα, καθώς και η Donatsa. Πρόκειται για την "πειραγμένη" εκδοχή της μπουγάτσας, φτιαγμένη με κρέμα σιμιγδάλι, που σου αφήνει μία υπέροχη αίσθηση παγωτού! Όλα φτιαγμένα με τα αγνά και αρίστης ποιότητας υλικά, χωρίς καθόλου συντηρητικά, φρεσκοτηγανισμένα μπροστά στα μάτια σου!

Έχοντας ως βασική αρχή την ποιότητα της πρώτης ύλης, ο Γιώργος, δεν επαναπαύεται, βελτιώνει το προϊόν του και συνεχώς δημιουργεί μαζί με την ομάδα του νέες προτάσεις που κάνουν τις γεύσεις του Donuts Duck ακαταμάχητες. Αρκεί να σου πω ότι στα σκαριά βρίσκονται τα παραδοσιακά ντόντας σε γεύσεις όπως τρίγωνο Πανοράματος, ρυζόγαλο και πανακότα. 

Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις; 
Κράτα σημειώσεις: Εδώ θα βρεις μία τεράστια ποικιλία από εθιστικές αμαρτίες. Μοναδικές επιλογές από ντόνατς, τα οποία μπορείς να φτιάξεις ο ίδιος, σε απεριόριστους συνδυασμούς, επιλέγοντας ό,τι τραβάει η όρεξή σου: γεμιστά με κρέμα σιμιγδάλι, πραλίνα, σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, κρέμα bueno, κρέμα βανίλια, μαρμελάδα, με επικάλυψη με σοκολάτα, πραλίνα, κακάο, κανέλα ή άχνη και ολόκληρα κομμάτια φρούτων, ξηρούς καρπούς. 

Υπάρχουν όμως και 8 σταθερές επιλογές, που φημίζονται ιδιαίτερα για τη γεύση τους: Brazilian Donut, με φρέσκια μπανάνα και γέμιση πραλίνα σοκολάτας, Cy Strawberita, με φρέσκια φράουλα και λευκή σοκολάτα, Gr Dionysus, με φρέσκο σταφύλι και γέμιση πραλίνα σοκολάτα, Ferrero με τριμμένο φουντούκι και πραλίνα σοκολάτα, Μandorle με τριμμένο αμύγδαλο και πραλίνα σοκολάτα, Caribiana καρύδα με γέμιση πραλίνα σοκολάτα, Summer Passion φρούτα του δάσους με γέμιση λευκή σοκολάτα και το Petit μπισκότο petit beurre με γέμιση λευκή σοκολάτα.

Φυσικά, σου ετοιμάζουν και το κουτί της Πανdonuts (για 2, 4 ή 10 άτομα, κατόπιν παραγγελίας), ένα κουτί γεμάτο λιχουδιές: από ντόνατς και τσουρεκάκια μέχρι ντονομπαλάκια και τα απαραίτητα συνοδευτικά όπως πραλίνα, τρουφάκια, κρέμα bueno, λευκή σοκολάτα κ.ά. 

Διαθέσιμες κατόπιν παραγγελίας είναι και οι πύργοι donuts, ενώ αναλαμβάνουν και live cooking σε πάρτι, γάμους, δεξιώσεις κ.ά. 

Όλα αυτά θα τα βρεις στο Donuts Duck στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως 1, στα Λιβάδια Λάρνακας, ενώ μπορείς να παραγγείλεις online μέσω Foody και Wolt

Τηλέφωνο: 96 767798
Facebook: Donuts Duck Cy
Ιnstagramdonuts_duck_cy
Tik Τok: donuts duck cy 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close