Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για κρητικό ντάκο

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι σημαίνει “Κρητικός Ντάκος”, ας το εξηγήσουμε. Το Cretan Dakos είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα στην Ελλάδα. Είναι φτιαγμένο από συστατικά που παράγονται στην Ελλάδα και είναι βασικά στην ελληνική διατροφή. Λαχανικά, φέτα, ελληνικό γιαούρτι και φυσικά… ελαιόλαδο. Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο στο νησί της Κρήτης και είναι εξαιρετικά υγιεινό και νόστιμο. Μπορείς να το δοκιμάσεις σαν ορεκτικό, συνοδευτικό ή σαλάτα.

Είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο να φτιαχτεί, αλλά για όλες τις συνταγές στη μεσογειακή κουζίνα, το κλειδί είναι φρέσκα και ποιοτικά υλικά.

Ακόμα και το πιο εύκολο πιάτο, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο στο τέλος, αν δεν μπορείτε να βρείτε τα σωστά. Έτσι, το δύσκολο έργο αυτής της συνταγής Κρητικού Ντάκου, είναι να τα συλλέξουμε όλα. Αρκεί λοιπόν να μπεις στο madeincrete.store, να επιλέξεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη συνταγή, προϊόντα δηλαδή που παράγονται στην Κρήτη, από ντόπιους, μικρούς παραγωγούς, και φτάνουν στην πόρτα σου με ένα μόνο κλικ!

Μόλις το κάνετε αυτό, όλα είναι αρκετά απλά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ
4 κριθαροκούλουρα στρογγυλά ΣΑΜΑΡΙΑ, από την Κρήτη
600γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
300γρ. Πηχτόγαλο Χανίων ΜΠΑΛΑΝΤΙΙΝΟΣ
20 ελιές θρούμπες
εκλεκτό Βιολογικό ελαιόλαδο OLYSSOS
μπόλικη ρίγανη φρέσκια
κάππαρη (προαιρετικά)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τους τέσσερις ντάκους, τους ραντίζετε με λίγο νεράκι και τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Μοιράζετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζετε. Ό,τι περισσέψει το ρίχνετε γύρω από τους ντάκους. Πάνω από τις τριμμένες ντομάτες στον ντάκο μοιράζετε το Πηχτόγαλο Χανίων

Ρίχνετε μπόλικη φρέσκια ρίγανη, σκορπίζετε τις ελιές και περιχύνετε με λίγο ακόμη Βιολογικό ελαιόλαδο και την κάπαρη. Οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι και αποτελούν μια κορυφαία σαλάτα για το τραπέζι σας!

Καλή απόλαυση! 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31