Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2014
Πολύ πρόσφατα λειτούργησε ξανά στην ίδια τοποθεσία το εστιατόριο το οποίο εντυπωσίασε αρκετούς για τα γαστρονομικά και ψαγμένα πιάτα του. Το "Viva La Vida", λοιπόν, επανήλθε, με νέους ιδιοκτήτες, πολύ καλό σέρβις και αρκετά ψαγμένη και πλούσια κουζίνα. Μία κουζίνα που προσφέρει πλούσιας επιλογής μεσογειακά πιάτα, αλλά και 100% ρωσική κουζίνα, λόγω και της -ρωσικής- καταγωγής των ιδιοκτητών του, καθώς και πιάτα με ρίζες από το Ουζμπεκιστάν (εντυπωσιακό!). Ο χώρος του εστιατορίου είναι αρκετά μεγάλος και καλαίσθητος. Αποτελείται από το εσωτερικό μέρος, το οποίο στηρίζεται σ' ένα πιο κλασάτο concept, την εξωτερική του αυλή, που τα καλοκαίρια σου προσφέρει τη δυνατότητα να τρως χαζεύοντας ταυτόχρονα τους μάγειρες, τους οποίους καλύπτει ένα μεγάλο γυαλί, εν δράσει, και, τέλος, το πίσω μέρος το οποίο επίσης είναι κλειστό, και προορίζεται για πιο χαλαρές στιγμές έχοντας τραπεζάκια και καναπέδες σε πιο Oriental style, όπου μπορείς να απολαύσεις και ναργιλέ! Στο δε -ατέλειωτο και ψαγμένο- μενού τού Viva La Vida θα βρεις μια μεγάλη επιλογή κρύων και ζεστών ορεκτικών, σούπες, δροσερές σαλατούλες, νοστιμότατες πάστες και ριζότο, μέχρι ποικιλία ψαρικών και οστρακοειδών για τους seafood lovers. Για τους κρεατολάτρεις, θα βρεις πιάτα από κυνήγι όπως για παράδειγμα λαγό ψητό, πάπια και φρέσκα βοδινά στέικ. Όταν το επισκεφθήκαμε εμείς μας προσέφεραν για το καλωσόρισμα ένα μικρό δωράκι από το chef. Ένα νοστιμότατο όμορφο καναπεδάκι το οποίο ήταν μους από μελιτζάνα και κολοκυθάκια και τρεις μεγάλες μπαλίτσες χαβιάρι πάνω σε λυγισμένο κουτάλι. Τότε καταλάβαμε τι μας περιμένει! Δοκιμάσαμε για αρχή μια mixed seafood salad η οποία ήταν εξαιρετική, με σος από βινεγκρέτ και μέλι. Στη συνέχεια απολαύσαμε ένα πολύ εύγευστο κοτόπουλο με σος από μέλι (το οποίο η αλήθεια θα το προτιμούσα λίγο πιο γλυκό) συνοδευμένο από φρέσκο πουρέ πατάτας και λαχανικά σχάρας και το δεύτερο κυρίως πιάτο που προερχόταν από τη ρωσική κουζίνα και ήταν ένα ρολό βοδινό κύμα με κρούστα από φρυγανιά αλεσμένη, τελειωμένο στο φούρνο, και σος από βούτυρο. Το "Viva La Vida" διαθέτει και ζωντανή ρομαντική μουσική τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, ενώ πληροφορηθήκαμε επίσης πως από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή τα μεσημέρια σερβίρει το "homemade lunch offer", δηλαδή σούπα για πρώτο, κυρίως φαγητό και γλυκό μόνο με 8 ευρώ! Τα βράδια της Τρίτης, καινοτομεί, δίνοντάς σου την ευκαιρία να πας με την παρέα σου και να πάρεις τα ποτά μαζί σου, όπως για παράδειγμα ένα κρασί το οποίο το είχες παλαιώσει και θέλεις να το συνοδεύσεις με το φαγητό σου!
Σχετικά

Πατέρας και γιος έκαναν ένα χωριό της Λεμεσού προορισμό για πίτσα
Ένα μοναδικό στο είδος του food truck, που λέγεται ab ovo, φέρνει στον χώρο σου την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού

Δημοφιλές ταβερνάκι της Λευκωσίας "πύρωσε" ξανά τους φούρνους του για το πρώτο οφτό της σεζόν
Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού

Ταβερνείο Το Ιστορικόν: To success story ενός δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας (Podcast)
O Κύπρος Πολυκάρπου μοιράζεται στο 6ο επεισόδιο των "The Tasty Stories" όλα εκείνα τα μυστικά της δικής του επιτυχημένης πορείας μέσα από το δημοφιλές ταβερνείο του Αγίου Δομετίου

Η παγωταρία Pahit Ice στην Αγία Νάπα μετακομίζει σε νέα, ανανεωμένη τοποθεσία
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

Πρωινός καφές πλάι στο κύμα σε αγαπημένα στέκια της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
20 επιλογές που είναι must αυτό το καλοκαίρι

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί παγκόσμια έλλειψη φυστικιών
Οι παγκόσμιες τιμές των πυρήνων εκτοξεύονται κατά ένα τρίτο

20 νόστιμα εστιατόρια για μεσημέρι Κυριακής στο βουνό
Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ στο Παρίσι
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, διάσημο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρειο προάστιο του Παρισιού

Το La Petite Maison υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μοναδικό πάρτι
Το πολυβραβευμένο LPM γιορτάζει την άφιξη της νέας σεζόν με το επίσημο opening του μαγευτικού εξωτερικού χώρου του και με ένα εντυπωσιακό πάρτι στις 26 Απριλίου!

Επιστροφή στις πιο όμορφες αυλές της πόλης
Βγαίνουμε στις δροσερές αυλές για καλό φαγητό με την παρέα

Pelican restaurant: Μία ψαροταβέρνα, μία ιστορία... κι ένας πελεκάνος που την έκανε θρύλο!
Με γεύσεις που κρατούν την παράδοση δεκαετιών