Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 στέκια στο χωριό, ιδανικά για καλοφαγάδες

Ετοιμάσου για φαγητό στο χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2020

Αν δεν θα πας παραλία ετοιμάσου για τα ορεινά χωριά. Άραξε στη δροσιά σε γραφικές ταβερνούλες και καλά εστιατόρια, με υπέροχη θέα.

 

Ταβέρνα Τάκης, Βαβατσινιά
Ανακάλυψε την παραδοσιακή, κυπριακή κουζίνα, φτιαγμένη όπως της αρμόζει, στη γραφική ταβέρνα που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Βαβατσινιά. Εκεί θα σε υποδεχτεί εγκάρδια και φιλικά ο άρχοντας του μαγαζιού, ο κύριος Τάκης μαζί με τα παιδιά του. Ετοιμάσου να γευτείς όλα τα καλούδια που ετοιμάζουν, με φροντίδα και μεράκι, με τα καλύτερα υλικά και τις πιο αυθεντικές γεύσεις. Από το 2006 που πρωτοξεκίνησε, η δημοφιλής, αυτή, ταβέρνα, φροντίζει να σου προσφέρει κυπριακό, παραδοσιακό μεζέ που είναι και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Σημείωσε, ότι Κυριακή και Αργίες ο μεζές είναι διαφορετικός.
(24342780, 99342780) Βαβατσινιά, επ. Λάρνακας.

Εστιατόριο Πλαγιά
Το υπέροχο εστιατόριο του «Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι στη σύγχρονη τοπική κουζίνα, συνοδευμένη ιδανικά με τα εκλεκτά κρασιά του. Και όλα αυτά σε σε ένα ευχάριστο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον, με θέα τα καταπράσινα αμπέλια του Ομόδους.
(25446000) Δημήτρη Λιπέρτη, Όμοδος.

Μαύρες Χήνες
Εδώ θα περάσεις πολύ όμορφα ειδικά το σαββατόβραδο που υπάρχει ζωντανή μουσική. Η κοσμοπολίτικη φινέτσα της ταβέρνας έρχεται και περιπλέκεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού. Στην ταβέρνα οι περισσότερο απαιτητικοί και ‘κουλτουριάρηδες’ μπορούν να γευτούν στο κελάρι της μια μεγάλη συλλογή από επίλεκτα κρασιά. Όσο για τις γεύσεις, σερβίρει παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες, οι οποίοι είναι λες και φτιάχτηκαν από τα χέρια της γιαγιάς, με την ίδια ζεστασιά και φροντίδα. 
(70 005459) Όμοδος.

Ταβέρνα Μακρής
Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής, που μετράει πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της και πρόσφατα ανακαινίστηκε. Για την ταβέρνα Μακρής, μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να προσφέρει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Παραδοσιακά πιάτα, όπως κλέφτικο, σούβλα, γεμιστοί ανθοί, σεφταλιές, κολοκυθάκια με αυγά και πολλά άλλα, είναι γευστικοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την ταβέρνα Μακρής. 
(25421275, Facebook: Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού. 

Ταβέρνα Καλή Ευτυχία
Η περίφημη παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα του Αλέκου και της Ροδούλας, "Η Καλή Ευτυχία" φέρνει στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας κάθε λογής κόσμο από όλη την Κύπρο. Την ταβέρνα αυτή θα την βρεις στον πυρήνα του χωριού και θα την ξεχωρίσεις αμέσως, χάρη στα έντονα παραδοσιακά κυπριακά αρχιτεκτονικά στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν. Πρόκειται εξάλλου για ένα πανέμορφο πετρόκτιστο σπίτι με ζεστή ατμόσφαιρα, καμάρες στο εσωτερικό, αλλά και μία εσωτερική αυλή - χάρμα οφθαλμών. Όσο για τις γεύσεις της, η Καλή Ευτυχία προσφέρει υψηλού επιπέδου παραδοσιακό κυπριακό φαγητό με τους μεζέδες και κρεατομεζέδες. Ωστόσο, από εδώ δεν πρέπει να φύγεις αν δεν δοκιμάσεις, τι άλλο, πίττα με μέλι ιδιαίτερα διαδομένη στην περιοχή της ορεινής Λάρνακας. Θα την απολαύσεις ζεστή-ζεστή με μπόλικο μέλι. Μούρλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταβέρνα βραβεύτηκε με το Σύμφωνο Ανάδειξης της Κυπριακής Γαστρονομίας “Taste Cyprus – Delightful Journeys” από τo Υφυπουργείο Τουρισμού.
(24322690) Κ. Χατζηκουμή  2, Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας.

Τα 16 Σκαλοπάτια
Μια οικογενειακή ταβέρνα στο χωριό Απαισιά, που προσφέρει καλοψημένα κρέατα σχάρας και παραδοσιακές συνταγές, που θα σου θυμίσουν αυτές της γιαγιάς σου, όπως οι κεφτέδες, τα μακαρόνια του φούρνου και τα κουπέπια. Οπωσδήποτε δοκίμασε τον κυπριακό μεζέ.
(25542832) Ζωοδόχου Πηγής 1, Απαισιά.

 

Η Φωλιά του Δράκου
Τ ο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο Η φωλιά του Δράκου βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από τη Λεμεσό, στο όμορφο Πεντάκωμο, και περιμένει να σε υποδεχτεί στον φιλόξενο χώρο της. Ήταν ένα παλιό καφενείο της δεκαετίας του ’50 που μεταμορφώθηκε σε ένα ατμοσφαιρικό μεζεδοπωλείο. Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, μετατρέποντας το χαριτωμένο καφενεδάκι του παππού και της γιαγιάς τους σε ένα ρετρό μεζεδοπωλείο, όπου τα
στοιχεία του παλιού χώρου εναρμονίστηκαν με το σήμερα δίνοντας ένα υπέροχο και ντιζαϊνάτο αποτέλεσμα. Στον καλαίσθητο, παραδοσιακό του χώρο απολαμβάνεις γευστικούς μεζέδες, τους καλύτερους της πόλης. Το ξύλο, η παραδοσιακή πέτρα, η φωτιά στην ξυλόσομπα και η ζεστή ατμόσφαιρα που αποπνέει είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που θα σε κρατήσουν εκεί. Τα πιάτα που σου προσφέρει φτιάχνονται με αγάπη και πρώτης ποιότητας υλικά συνδυάζοντας την ελληνική με την κυπριακή κουζίνα. 
(25632535, 99820641) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού. 

Παγκράτιος
Η ταβέρνα Παγκράτιος, στην ολοπράσινη Μηλιού της επαρχίας Πάφου, είναι μια από τις καλύτερες του νησιού. Πήρε το όνομά της από τον προπάππου της οικογένειας. Η εγγονή του Παγκράτιου, Χρυσούλα, και ο σύζυγός της, Χαράλαμπος, έδωσαν το
κτίσμα στον γιο τους Νεόφυτο και τη σύζυγό του Κατερίνα, οι οποίοι το ανακαίνισαν και το λειτουργούν από τον Δεκέμβριο του 2010. Μέχρι σήμερα, όλη η οικογένεια συμμετέχει με αγάπη και αφοσίωση, ώστε να χαίρονται οι επισκέπτες άριστη κυπριακή φιλοξενία και γεύσεις που έγιναν ξακουστές σε ολόκληρο το νησί! Γι’ αυτό και η ταβέρνα έγινε συνώνυμη της γεύσης και της πατροπαράδοτης φιλοξενίας. Φημισμένο πιάτο είναι το κρασάτο κουνέλι μα και η εξαίρετη σπιτική του σούπα, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Και βεβαίως, όλοι έχουν να λένε και για τα καλοψημένα είδη σχάρας που σερβίρει και την ποικιλία à la carte που προσφέρει, ώστε να ικανοποιεί κάθε σου προσδοκία.
(70003757) Πλατεία Μηλιού, επ. Πάφου. 

Παλιομούχταρος
Είναι μια όμορφη, αυθεντική ταβέρνα, με σύγχρονα στοιχεία και διαχρονική αξία. Ο Παλιομούχταρος, στον γραφικό Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, είναι μια ταβέρνα με τα όλα της. Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, με μεγάλη χωρητικότητα και ευρύχωρη αυλή περικυκλωμένη από τεράστια καταπράσινα δέντρα και γρασίδι. Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες της υποδέχονται την πελατεία τους εδώ και 10 χρόνια με το πιο ζεστό χαμόγελο και όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα και την ποικιλία που προσφέρει. Οι μεζέδες είναι όλοι της ώρας και φτιαγμένοι από τον 'άρχοντα' της κουζίνας, τον ιδιοκτήτη Μενέλαο Μενελάου. Περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά, καθώς και όλων των ειδών τα κρεατικά. Στο τέλος θα καταφθάσει στο τραπέζι σου και το φημισμένο του γλυκό, το οποίο είναι κερασμένο, το 'σάμαλι' ή αλλιώς 'καλόν πράμα' που είναι η σπεσιαλιτέ του Παλιομούχταρου.
(24323323, Facebook: paliomouxtaros / Παραδοσιακη Ταβερνα Παλιομουχταρος, Ιnstagram: @paliomouxtaros) Φίλιου Τσιγαρίδη, 12, Άγιος Θεόδωρος, επ. Λάρνακας. 

Ταβέρνα Περικλής
Η ταβέρνα Περικλής διαθέτει όμορφη θέα αφού βρίσκεται σε ύψωμα και είναι περικυκλωμένη από ψηλά δέντρα. Ένας φιλόξενος, δροσερός χώρος ιδανικός για εξόρμηση. Μάλιστα, στον γιορτινό μπουφέ του κ. Περικλή θα βρεις μία ποικιλία από 25 διαφορετικές σαλάτες, κρεατικά, οκτώ είδη μαγειρευτών ανάμεσά τους χοιρινή, αρνίσια και σούβλα κοτόπουλο, γλυκά, φρούτα και καφέ (€18).
(26423344) Λεωφ. Δημοκρατίας, 1, Νατά, επ. Πάφου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close