Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2022
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 13 Μαΐου στις 19:00, ατομική έκθεση του ταλαντούχου Έλληνα καλλιτέχνη Σπύρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Below Average» στην γκαλερί Stand in Line Art Space. Η έκθεση στην οποία θα παρουσιαστούν πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη θα διαρκέσει από 13 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου.
Ο Σπύρος Αγγελόπουλος (γ. 1979) είναι Έλληνας εικαστικός, ηθοποιός και make-up artist. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στην Ακαδημία Τεχνών της Βενετίας και στο Studio4 στο Λος Άντζελες. Στη δουλειά του επηρεάζεται από την παράδοση του ελληνικού θεάτρου σκιών για να δημιουργήσει νέες μαριονέτες που απεικονίζουν χαρακτήρες από το σινεμά, τη λογοτεχνία, την πολιτική, την ιστορία της τέχνης και τον αθλητισμό. Τις μαριονέτες αυτές μετά τις χρησιμοποιεί για τις δικές του αυτοσχέδιες παραστάσεις θεάτρου σκιών στο πλαίσιο του πρότζεκτ του Amusementorium (Διασκεδαστήριον). Έχει συμμετάσχει στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας το 2018 και η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο Art Forum, τον Guardian και αλλού. Ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Λος Άντζελες.
Αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης για την έκθεση του:
«Below average ή κάτω από τη βάση:
Κάτω από τη βάση παίρνουν οι μαθητές του τελευταίου θρανίου. Κάτω από τη βάση παίρνουν αυτοί που δεν ξέρουν να παπαγαλίζουν. Δεν το έμαθαν ποτέ! Κάτω από τη βάση παίρνουν οι λαϊκοί καλλιτέχνες και οι γυρολόγοι. Δίνουν τις πρόχειρα στημένες παραστάσεις τους πάντα στο δρόμο, στο πόδι. Κάτω από τη βάση ακόμα, παίρνουν όσοι βανδαλίζουν τα βιβλία τους και όσοι κοιτάνε επίμονα έξω από το παράθυρο. Κάτω από τη βάση παίρνουν οι ερωτευμένοι και όλα τα παιδιά πριν ασπαστούν τη λογική και ξεχάσουν για πάντα τον κόσμο των θαυμάτων. Κάποια παιδιά ξεφεύγουν. Οι ποιητές παίρνουν κάτω από τη βάση (μόνο οι καλοί) και οι γάτες παίρνουν κάτω από τη βάση (μόνο οι μαύρες). Σίγουρα σήμερα κάτω από τη βάση παίρνει όποιος πιστεύει στον Θεό, πράγμα που είναι πολύ σωστό γιατί ο Θεός αγαπάει απύθμενα αυτούς που αποτυγχάνουν. Το έχει αποδείξει άλλωστε… Τους βάζει τον υψηλότερο βαθμό. Κάτω από τη βάση παίρνουν οι καταπιεσμένοι, οι πληγωμένοι, οι ταχυδακτυλουργοί, οι έφηβοι, οι λαϊκοί ήρωες, οι αναχωρητές, όσοι ακόμα χτενίζονται με τσατσάρα, όσοι είναι εκτός μόδας, όσοι κάνουν κόρτε από κοντά και όσοι λένε ιστορίες από καρδιάς. Η έκθεση αυτή είναι ένα εικονογραφημένο ψυχογράφημα ενός ονειροπόλου που μάχεται για όλους τους παραπάνω. Είναι το ταξίδι - ημερολόγιο ενός καραγκιόζη του τελευταίου θρανίου. «Και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι»!
STAND IN LINE ART SPACE: 26Α Μετοχίου, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία - τηλ. επικοινωνίας 99 412 000 www.standinlineartspace.com / standinlineartspace@gmail.com
Η έκθεση θα διαρκέσει από 13 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου 2022
Εγκαίνια: Παρασκευή, 13 Μαΐου στις 19:00
Σχετικά

Η Κύπρος φιλοξενεί έργα περισσότερων από 150 καλλιτεχνών από κάθε γωνιά του κόσμου
Μια πολύ σημαντική έκθεση, με θέμα "Τεχνικές Χαρακτικής"

"Unseen Gaze": Μια εικαστική αποκάλυψη που εντυπωσίασε τον επιστημονικό και καλλιτεχνικό κόσμο
Το Ινστιτούτο Κύπρου προσκαλεί το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και την τέχνη

«CUTS 2025»: Η έκθεση των τελειόφοιτων από το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ
Μία ομαδική έκθεση από νέα ταλέντα

Έκθεση φωτογραφίας «Ένας χρόνος στην Ινδία του 1960» μέσα από τον φακό της Nomi Rowe
Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, Λεμεσός
The Icons: 10 εικόνες από τα εγκαίνια της έκθεσης της Αντωνίας Ηρωίδου στη Λεμεσό
H έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις

Chroma: Η πρώτη ατομική έκθεση στην Κύπρο της Βρετανίδας εικαστικού Jessie Woodward
Έργα γεμάτα έντονα χρώματα και αφαιρετική διάθεση

Δημοπρασία Έργων Τέχνης από τον Οίκο Δημοπρασιών Καπόπουλος
Ο Οίκος Δημοπρασιών Καπόπουλος, διοργανώνει ζωντανή δημοπρασία Έργων Τέχνης στην γκαλερί Kapopoulos fine arts, στην Λευκωσία, την Τετάρτη 28 Μαΐου και ώρα 19.00 μ.μ.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Κύπρο έκθεση από τη διεθνή φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots
Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, στη Λεμεσό

Ατομική Έκθεση του Μιχάλη Παντελίδη στο Μουσείο Πιερίδη
Η έκθεση αναδεικνύει τη συνύπαρξη μόδας, πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης τέχνης

Ύδωρ και οίνος: Το καλλιτεχνικό residency που θα "στηθεί" στον Καλοπαναγιώτη
24 διεθνείς δημιουργοί, σε Μονή Λαμπαδιστή και Ενετικό Γεφύρι Καλοπαναγιώτης

Έφυγε από τη ζωή ο Aσσιώτης ναΐφ δημιουργός, Κυριάκος Κάσιαλος
O γιος του Πατέρα της Ναΐφ Ζωγραφικής Μιχαήλ Κκάσσιαλου.

Αντωνία Ηρωίδου, τι θα δούμε στην πρώτη σου έκθεση στην Κύπρο;
Η Illustration Artist Αντωνία Ηρωίδου σχεδίασε μία capsule συλλογή και την εκθέτει στο Maison Anemi, σε μία από τις πιο must see exhibition της σεζόν!