Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2022
Ο 13ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 02 έως τις 06 Μαΐου 2022, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Πολιτεία στον αμπελοοινικό τομέα και τη βούλησή της για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Τμήμα Γεωργίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).
Η επίσημη έναρξη του Διαγωνισμού και του διαδικαστικού μέρους του, θα γίνει με δημοσιογραφική διάσκεψη τη Δευτέρα,2 Μάϊου 2022, στις 09:00 στο ξενοδοχείο St Raphael Resort & Marina στη Λεμεσό, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης Περιβάλλοντος, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Δημάρχου Λεμεσού. Συνεργαζόμενοι φορείς με το Τμήμα Γεωργίας είναι ο Δήμος Λεμεσού, το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κύπρου, η Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων, ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου, Ομάδα ΟινοφίλωνΟίνοΑρτ και Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου «Βάκχος».
Στο διαδικαστικό μέρος του Διαγωνισμού θα συμμετέχει επταμελής Κριτική Επιτροπή διεθνούς κύρους, υπό το συντονισμό του Prof. Valeriu Cotea ο οποίος έχει καθοριστεί από το Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και επιτηρητής των διαδικασιών διεξαγωγής του διαγωνισμού. Η ρύθμιση των διαδικασιών του Διαγωνισμού βασίζεται στο διεθνές Πρότυπο του OIV με τίτλο: “Standard for International Wine and SpirituousBeverages of Vitivinicultural Origin Competitions”.
Την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, το Τμήμα Γεωργίας διοργανώνει σχετική Τεχνική Ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης” στη Λεμεσό, στις 18:00-22:00. Το πάνελ των ομιλητών, οι οποίοι θα είναι τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού, στοχεύει να μοιραστεί με το ακροατήριο τις δικές του εμπειρίες και εμπειρογνωμοσύνη στον αμπελοοινικό τομέα.
Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η «Τελετή Βράβευσης και το Επίσημο Δείπνο» που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο St Raphael Resort & Marina στη Λεμεσό.
Πληροφορίες και πώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο 25 877010.
Σχετικά

Ο διάσημος Ιταλός σεφ και κριτής του MasterChef Italia, Giorgio Locatelli, έρχεται Κύπρο για τη γιορτή της Λευκής Τρούφας
Μαζί του και ο προμηθευτής τρούφας του σεφ, Carlo Caporicci, που θα μοιραστεί τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού

25 χρόνια «Κυρά Γιωργένα»: Μια ιστορία γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και διασκέδαση
Η αγαπημένη ταβέρνα της Λάρνακας γιορτάζει ένα τέταρτο του αιώνα με αυθεντικές συνταγές, φιλοξενία και στιγμές που έγιναν αναμνήσεις

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις τραπέζι στους 7 Λινούς
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις κι εντυπώσεις από ένα χώρο που έχει καταφέρει να γίνει το πιο πολυσυζητημένο τραπέζι της επαρχίας Λεμεσου

25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καψής, ο άνθρωπος πίσω από τη «Στοά του Δημήτρη»
Η Λευκωσία αποχαιρετά έναν άνθρωπο που σφράγισε με το έργο του την τοπική γαστρονομική ιστορία

Οι πιο λαμπερές νέες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου
Fine dining εμπειρίες, casual concepts, αυθεντικές κουζίνες και δυνατά ονόματα αλλάζουν το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.

Η Νεφέλη, η Ελισάβετ, η Αθηνά και η Στέφανη έφτιαξαν ένα πολύ χαριτωμένο καφέ-ζαχαροπλαστείο μέσα στη φύση
O ιδανικός προορισμός για καφέ, γλυκό, αλμυρό ή ένα χαλαρό απόγευμα μέσα στη φύση

Πρώτες εικόνες από το Khora, το ολοκαίνουριο εστιατόριο της Λευκωσίας
Πότε αναμένεται το opening της νέας άφιξης

Cyprus Wine Expo - Oenognosia 2025: Η μεγάλη γιορτή του κρασιού έρχεται στη Λευκωσία
100+ οινοποιεία από Κύπρο, Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν εκατοντάδες ετικέτες κρασιού και θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις μας

Όλοι μιλούν γι’ αυτό: Η νέα άφιξη του νησιού, με υπογραφή σεφ Andrew Tzo
Πρώτες εικόνες από τη νέα, πολυαναμενόμενη άφιξη της Λεμεσού, που μόλις άνοιξε τις πόρτες της

Η Chocolate Week επιστρέφει στο Colors Café
Η τέχνη της σοκολάτας επιστρέφει με νέες δημιουργίες και γεύσεις

Η Λευκωσία απολαμβάνει τα διάσημα γλυκά σε σχήμα φρούτων στο νέο ζαχαροπλαστείο της πόλης
Μοιάζουν με φρούτα… αλλά δεν είναι! Kι όμως έγιναν viral!