Eating News , Εστιατόρια

5 συνταγές για υγιεινό και πεντανόστιμο brunch στο σπίτι

Νόστιμές προτάσεις από την κλινική διαιτολόγο και διατροφολόγοΝάσια Αποστόλου!

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2022

Το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και όχι τυχαία. Είναι η κινητήριος δύναμη για την έναρξη μιας παραγωγικής ημέρας.

Η πιο αγαπημένη μέρα δε για να πειραματιστείς σε κάτι καινούργιο και διαφορετικό είναι η Κυριακή.

Επίλεξε ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό πλούσιο σε μακροθρεπτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες ώστε να σου προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά, για να σε κρατήσει χορτάτο και να σου παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι στη διάρκεια της ημέρας.

Οι αλλαγές στο πρωινό μας προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία θρεπτικών συστατικών άρα και οφέλη στον οργανισμό μας. Και όπως λέει και η παροιμία ¨Το πρωί φάε σαν βασιλιάς..¨.

Η κλινική διαιτολόγος και διατροφολόγος Νάσια Αποστόλου μάς δίνει κάποιες από τις αγαπημένες της υγιεινές και πεντανόστιμες συνταγές για brunch στο σπίτι, ώστε να εμπνευστείς, να δοκιμάσεις και να λατρέψεις και εσύ με τη σειρά σου!
 

Avocado Lover
Άπλωσε μια φρυγανισμένη φέτα ψωμιού ολικής, μαζί με  ½  αβοκάντο με λίγο αλατοπίπερο και συνδύασε το με ένα αυγό στο αντικολλητικό. Απαρατίτητα τα φρέσκα λαχανικά για να ενισχύσουν τις φυτικές ίνες του γεύματος, αλλά και να προσφέρουν μια δροσερή νότα στον ουρανίσκο. Απλό, αλλά μαγικό! 


Υψηλό πρωτεϊνικό
Αν σε ενδιαφέρει το πρωινό σου να είναι εμπλουτισμένο σε πρωτεΐνη και πολύ χορταστικό δοκίμασε το cottage cheese. Ένα γαλακτοκομικό προϊόν χαμηλό σε λιπαρά και υψηλό σε πρωτεϊνική σύσταση. Συνδύασε το με μια φέτα ψωμί με chia seeds, ψητή γαλοπούλα, αβοκάντο, λαχανικά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είναι απλά υπέροχο.


Baked oatmeal
Αν θέλεις να δώσεις μια άλλη διάσταση στην βρώμη τότε πρέπει να δοκιμάσεις το baked oatmeal. Μια πανδαισία γεύσεων από αναμιγμένη βρώμη με μπανάνα, φυτικό γάλα, αλάτι και βανίλια και συνδυασμένο με φυστικοβούτυρο, μαύρη σοκολάτα, μέλι  ή σιρόπι αγαύης για τους vegan. Ψήνεται για 10- 12 λεπτά στους 180°C και είναι έτοιμο και απολαυστικό.


Healthy pancakes
To must have στο brunch. H τάση που έγινε λατρεία και δεν μπορεί να λείπει από το πρωινό μας. Μπορείς να τους αλλάξεις την σύσταση χρησιμοποιώντας αλεύρι βρώμης ή ολικής, φυτικό ρόφημα ή γάλα χαμηλό σε λιπαρά, κάνοντας το γεύμα σου πιο υγιεινό και με μεγαλύτερη θρεπτική αξία.  Είναι μια βάση που μπορεί να συνδυαστεί με πολλές και διαφορετικές επιλογές, όπως φυστικοβούτυρο, ταχίνι με κακάο, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, νιφάδες καρύδας κ.ά.


Γιαούρτι με γκρανόλα
Last but not least. To γιαούρτι είναι υψηλό σε πρωτεΐνες και πολύ χορταστικό. Συνδύασε γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με χειροποίητη  γκρανόλα, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα, μέλι  και κανέλα και απλά έχεις ένα δροσιστικό και διαφορετικό πρωινό. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close