Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2021
Κάτι καλό ψήνεται εδώ και μερικά χρόνια σε ένα στενό της Αγλαντζιάς.
Κρυμμένο καλά σε ένα δρομάκι στην πλακόστρωτη πλατεία Αγλαντζιάς στη Λευκωσία, το Στενορύμι μας πρωτοσυστήθηκε ως ένα απάχικο ταβερνάκι, με μία όμορφη αυλή, που εξελίχθηκε σε προορισμό για καλοφαγάδες!
Στην ταβέρνα Στενορύμι, οι δύο ιδιοκτήτες, τα αδέρφια Ανδρέας και Ηρόδοτος, παίρνουν πολύ σοβαρά το θέμα κρέας και ποιότητα και βγάζουν από τη σχάρα της ένα σωρό καλούδια, τα οποία τώρα τον χειμώνα τα απολαμβάνεις στον ζεστό τους εσωτερικό χώρο, με την ξυλόσομπα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να ζεσταίνει τις καρδιές!

Σαν μπεις λοιπόν στον ζεστό χώρο, κουλτουριάρικο και παραδοσιακά διακοσμημένο εσωτερικό χώρο τους και πάρεις θέση… φρόντισε να κάνεις αρχή με μια χωριάτικη σαλάτα γεμάτη φρεσκάδα και άφθονη φέτα, αλλά και φρυγανιές με λάδι και ρίγανη, τσακιστές ελιές, τζατζίκι δροσερό και σπιτικό ταχίνι, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και το άλειμμα με γιαούρτι και παντζάρι, τα οποία όλα είναι φτιαγμένα με αγάπη και άριστες πρώτες ύλες!

Η συνέχεια θα γίνει με κολοκυθάκια με αβγά και τσιγαριστό κρεμμύδι, λουκάνικο κρασάτο και κυπριακό χαλλούμι, σωστά ψημένα στη σχάρα!
Σαν φτάσει όμως το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών, πρέπει να είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις εύγευστα και κυρίως μαλακά χοιρινά και από κοτόπουλο σουβλάκια, μυρωδάτες σεφταλιές, ολόφρεσκες κυπριακές πατάτες, καθώς επίσης και συκωτάκια κοτόπουλου που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις βάλε και τη σπεσιαλιτέ τους που είναι τα κρασάτα παϊδάκια, τα οποία ετοιμάζονται με τη συνταγή που οι ιδιοκτήτες έμαθαν από τον παππού τους.
Προτού κατεβάσεις τα μαχαιροπίρουνα, ρώτησε και για το γλυκό και δεν θα χάσεις! Ο παραδοσιακός ‘χαλβάς της κατσαρόλας’ σε διάφορες παραλλαγές θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.
Και μουσική!
Η ζωντανή μουσική σου φτιάχνει ακόμα περισσότερο το κέφι κάθε Παρασκευή με λαϊκό πρόγραμμα, δίνοντας σου μία σοβαρή αιτία για να προτιμήσεις το Στενορύμι. Τα δε Σάββατα στο δημοφιλές ταβερνάκι παίζουν επίσης ζωντανά τα πιο αγαπημένα σου ρεμπέτικα τραγούδια, ταξιδεύοντάς σε σε άλλες εποχές!
Η φιλική διάθεση του προσωπικού, τέλος, είναι ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα.
(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Πλατεία Αγλαντζιάς, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-23.00 (Κ κλειστό).
Facebook: Το Στενορύμι

Σχετικά
Boho Night με sushi, cocktails και θέα θάλασσα στο νέο rooftop του νησιού
Το ΚΑΙ ετοιμάζει μια ξεχωριστή Mid Summer Boho Night το Σάββατο 15 Αυγούστου
Η κυρία Στέλλα ανέλαβε το "κέντρο της Σταυρούλας" στο χωριό και μαγειρεύει αυθεντικά κυπριακά όπως παλιά
Κυπριακές γεύσεις και παλιές αγαπημένες συνταγές στον "καφενέ" του Πολύστυπου που αναβιώνει μετά από 17 σχεδόν χρόνια
Δείπνο εν πλω στον κόλπο της Λάρνακας για την ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ
Μια ξεχωριστή βραδινή θαλάσσια διαδρομή με μουσική, φαγητό και ποτό, κάτω από τον έναστρο ουρανό.
H Παυλίνα ανέλαβε ένα αυθεντικό κυπριακό καφενείο στο χωριό και σε καλεί για καφέ, μπούκωμα, μπίρα και μουσική
Στην καρδιά της Λαόνας, στην πλατεία του χωριού και δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Καλανδίωνα, η αυλή με τις συκαμινιές και τη δροσιά των δέντρων έχει ξαναγίνει σημείο συνάντησης
"Τρυπώσαμε" στο Rubi, τη νέα εντυπωσιακή άφιξη της Λευκωσίας, που ανοίγει σήμερα τις πόρτες της
Εικόνες από το ολοκαίνουριο μαγαζί της πόλης
5+1 γοητευτικά στέκια-εμπειρία για να επισκεφτείς το καλοκαίρι στην Κύπρο
Εκεί που η γεύση, η νοστιμιά και η μαστοριά δεν βρίσκονται μόνο στο πιάτο
6 υπέροχα στέκια για να βγεις στην ανανεωμένη Πλατεία Ηρώων
Τα νέα μαγαζιά που άνοιξαν αλλά και τα κλασικά κι αγαπημένα που επέστρεψαν
Τα ελληνικά τηγανητά καλαμαράκια ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα με θαλασσινά στον κόσμο
Το αγαπημένο πιάτο της ελληνικής ταβέρνας κατέκτησε τη 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του TasteAtlas, αφήνοντας πίσω διάσημες δημιουργίες από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Μεξικό και το Περού.
Τι να κάνεις αν (ξε)μείνεις τον Αύγουστο στη Λευκωσία: Από φαγητό και ποτό, μέχρι θερινό σινεμά, βουτιές και bowling
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Οι τοπ 14 γευστικές στάσεις για καλό φαγητό στις δροσερές Πλάτρες
Το καταπράσινο χωριό του Τροόδους αποτελεί ένα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό με πολλές επιλογές για νόστιμα πιάτα, σούβλα, μεζέ και πέστροφα
Το πολυαναμενόμενο Rubi ανοίγει τις πόρτες του στη Λευκωσία - Και δέχεται ήδη κρατήσεις
Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο ολοκαίνουριο μαγαζί της πρωτεύουσας, ένα bistronomie με ευρωπαϊκές αναφορές που μας έρχεται από την ομάδα του Sentio
Το εστιατόριο που ανεβάζει τον πήχη της λατινοαμερικανικής κουζίνας στη νησί
Πήγαμε για δείπνο στο ACANE, καθίσαμε στην ατμοσφαιρική βεράντα του και δοκιμάσαμε ένα μενού που παντρεύει δημιουργικά τις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής με κυπριακές πινελιές