Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2021
Στις 27 Οκτωβρίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Λεμεσό θα φιλοξενηθεί η ατομική έκθεση ενός από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους της ζώσας γενιάς Κυπρίων.
Ο Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος δεν μπορεί να είναι η προέκταση του καταξιωμένου πατέρα του Πέτρου Πτωχόπουλου, καθώς η δική του ταυτότητα είναι πια αυτονομημένη και απόλυτα καταξιωμένη. Σαφώς και η καλλιτεχνική μόρφωση που πήρε, ίσως και το γονιδιακό ταλέντο, να είναι το σημείο έναρξης. Η συνέχεια όμως αυτού του ζωγράφου, είναι παραχθείσα τέχνη που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό.
Δεν είναι τυχαίες οι διεθνείς διακρίσεις του Κωνσταντίνου Πτωχόπουλου, δεν είναι επίσης τυχαίο ότι πολλοί από τους νεαρότερους καλλιτέχνες του τόπου που θεωρούνται πολιτιστική προοπτική, έχουν περάσει από τις αίθουσες ως μαθητές του. Για τους οποίους ο Πτωχόπουλος μιλά με θαυμασμό, καμάρι και χαρά για την πρόοδο και την πορεία τους.
Ο Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος είναι ένας εικαστικός παρακαταθήκη για την Κύπρο και καλλιτέχνης για τον οποίο πιστώνεται ο τόπος μεγάλη καλλιτεχνική αξία. Τα έργα του μπορούν να κοιτάξουν υπεροπτικά πολλά καταξιωμένα έργα ή να αφοπλίσουν ακόμα και τον πιο άσχετο από τέχνη. Η αισθητική στους πίνακες του Πτωχόπουλου έχει κλάση και λυρισμό και γράφουν ένα νέο κανόνα στο τι ονειρευόμαστε να έχουμε εκτεθειμένο στα σπίτια και τις γκαλερί μας.
Πηγή: limassol-today.com
Σχετικά


15 (ξεχωριστές) εικόνες από την έκθεση που πρέπει να δεις αυτό το καλοκαίρι
Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης "Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί”, που φιλοξενείται στο υπέροχο Almyra Hotel

«Το μήνυμα των χρυσαλλίδων»: Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Αρχαίο Κάστρο Κολοσσίου
Σε επιμέλεια της Στέλλας Χριστοφή


«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Κλείνει σήμερα η έκθεση με τις σπάνιες φωτογραφίες των Κυπρίων στην Αίγυπτο
«Το Ταξίδι για την Ιθάκη» – Φωτογραφική Έκθεση και Αναμνήσεις των Κυπρίων της Αιγύπτου (1920–1970)

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Η Cypria Auctions επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή δημοπρασία
Μια δημοπρασία που δεν αναδεικνύει απλώς έργα τέχνης, αλλά ανοίγει περάσματα σε κόσμους πνευματικούς, συμβολικούς και εσωτερικούς.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Η Κύπρος φιλοξενεί έργα περισσότερων από 150 καλλιτεχνών από κάθε γωνιά του κόσμου
Μια πολύ σημαντική έκθεση, με θέμα "Τεχνικές Χαρακτικής"

"Unseen Gaze": Μια εικαστική αποκάλυψη που εντυπωσίασε τον επιστημονικό και καλλιτεχνικό κόσμο
Το Ινστιτούτο Κύπρου προσκαλεί το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και την τέχνη

«CUTS 2025»: Η έκθεση των τελειόφοιτων από το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ
Μία ομαδική έκθεση από νέα ταλέντα