Βρήκαμε μία ταβέρνα που φτιάχνει το δικό της γιαούρτι και οφτό μούρλια

Τους μύλους του Δαλιού τους ξέρεις. Ή έστω τους έχεις ακούσει. Σε συζητήσεις για οφτό, για καλό σουβλάκι... και πρόσφατα σε συζητήσεις για τραπεζάκια στην αυλή! 

Εξάλλου, πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο και ένα χώρο που μετρά μία ιστορία χρόνων που άρχισε το 1987, όταν οι αλευρόμυλοι μετατράπηκαν σε ένα φιλόξενο ταβερνάκι. Από τότε άλλαξαν πολλά... μόνο προς το καλό.

Ο χώρος πέρασε σε νέα χέρια, σ' αυτά του κ. Τάκη και της οικογένειάς του, που τον ανακαίνισαν, τον φρέσκαραν, έφτιαξαν την αυλή του, αλλά και το μενού του, στο οποίο έβαλαν όλη την αγάπη, την αυθεντικότητα και τη γεύση της παράδοσής μας, με κύριο πάντοτε γνώμονα και μέλημά τους την ικανοποίηση των πελατών τους.

Εδώ λοιπόν, θα πας, θα καθίσεις στην πλακόστρωτη αυλή και θα παραγγείλεις οφτό κλέφτικο μούρλια, το οποίο θα φτάσει στο τραπέζι σου σερβιρισμένο με πιλάφι πλιγούρι και ολόφρεσκο, σπιτικό γιαούρτι που φτιάχνουν οι ίδιοι. Σαλάτα και κάππαρη θα πλαισιώσουν επίσης το φαγητό σου. 

Εναλλακτικά, μπορείς να παραγγείλεις το βαρύ πυροβολικό του μεζέ (€17), ο οποίος περιλαμβάνει από όλα τα καλά, εποχιακά και κρεατικά, που θα ψηθούν όπως πρέπει και θα σερβιριστούν με τα απαραίτητα συνοδευτικά. Θα ξεχωρίσεις ωστόσο το ολόφρεσκο χαλλούμι, επίσης δικής τους παραγωγής, το οποίο θα φτάσει βραστό ή στη σχάρα, τα λουκάνικα, το μπέικον και τη λούντζα που φτιάχνουν και καπνίζουν οι ίδιοι, ακόμα και τη σπιτική ζαλατίνα.

Επιπλέον, σου δίνουν τη δυνατότητα να τα παραγγείλεις και για το σπίτι (από τις 19:0022:00, αυτό είναι το ωράριο του take away) και ισχύει τόσο για οφτο κλέφτικο όσο και για σουβλάκια.

Οι Μύλοι του Δαλιού είναι μία αξιοπρεπής και αυθεντική ταβέρνα, γι' αυτό και θα προτείναμε να την βάλεις στη λίστα σου!  

Αρ. Μακαρίου Γ΄41Α, Δάλι, επ. Λευκωσίας. Για κρατήσεις 96741900.
Ανοιχτά καθημερινά (εκτός Δευτέρα).

Μύλοι του Δαλιού title
Χρήσιμες πληροφορίες:
Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 41Α, Δάλι, , Λευκωσία
Τρ-Κ 19.00-23.00 και μεσημέρι Κυριακής

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30