Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020
Στα Πλατανίσκια της Επαρχίας Λεμεσού, εδρεύει μία πολύ ενδιαφέρουσα σχολή που ακούει στο όνομα «Σχολή Χαρακτικής Χαμπή». Αφορούν σε εργαστήρια χαρακτικής τα οποία ξεκίνησαν από το 1995, όταν ο Χαμπής άνοιξε τη Σχολή Χαρακτικής στο χωριό Πλατανίσκια, εις μνήμην του χαράκτη Α. Τάσσου.
Από το 2008, η «Σχολή Χαρακτικής Χαμπή» προσφέρει εξειδικευμένα εργαστήρια σε καλλιτέχνες, φοιτητές Καλών Τεχνών και όλους όσοι, επιθυμούν να μάθουν άλλες τεχνικές και μεθόδους. Αυτά τα εργαστήρια, διοργανώνονται τώρα και στη Λευκωσία.
Λίγο πριν γυρίσει αυτός ο χρόνος, η συγκεκριμένη σχολή «άνοιξε» την πόρτα μιας πολύ ενδιαφέρουσας και πλούσιας έκθεσης διαφόρων τεχνικών και μεθόδων της χαρακτικής μέσα από έργα που προέκυψαν στα εργαστήρια της.
Η έκθεση άνοιξε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 21η Φεβρουαρίου 2021. Θα είναι ανοικτή τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου, ενώ θα είναι κλειστή, όπως γενικά το μουσείο, την Πρωτοχρονιά και την ημέρα των Θεοφανίων.
Στην έκθεση μπορούν να μπουν άτομα με μάσκα, και μόνο 3 άτομα ταυτόχρονα. Γίνεται και ξενάγηση. Αν είναι περισσότεροι οι επισκέπτες (μέχρι 6 άτομα), γίνονται 2 διαδοχικές ομάδες, ενώ δεν θα γίνουν δεκτές μεγαλύτερες ομάδες.
Οι δημιουργοί των έργων που εκτίθενται, είναι: Καίτη Αγιομαμίτη, Ντάγκλας Άντερσον, Φρόσω Ανδρέου, Γκλόρια Έρραστη, Άννη Ερωτοκρίτου, Κωνσταντίνος Ζανέττος, Κυριάκος Θεοφάνους, Άντρη Κεδαρίτη, Μαρία Κκεσέ, Μαρία Κονναρή, Φρειδερίκη Κουδουνάρη, Λύδια Κυπριανού, Χρίστος Κυπριανού, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Μίλτος Λακκοτρύπης, Χριστιάνα Μεγαλέμου, Άρτεμις Νεοφύτου, Παναγιώτα Νικολάου, Ρεβέκκα Παπαγιώργη, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρυσή Παρασκευοπούλου, Κατερίνα Πεππελή, Αναστασία Πήττα, Χρυστάλλα Πιστόλα-Μακρή, Κάτια Σαββίδου, Κέιτι Σάμπρι, Πάρης Σιβακάς, Ζωή Σταυρινάκη, Στέλιος Στυλιανού, Γιώργος Τσαγγάρης, Μαριάννα Τσάγγαρου, Νικόλας Χασαπόπουλος, Λένα Χατζηνεοφύτου.
Πηγή: city.sigmalive.com
Σχετικά
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Η XeniArtSpace παρουσιάζει τον νέο της εκθεσιακό χώρο και αποκαλύπτει την εικαστική εμπειρία Dreamscapes
Μνημειώδης πίνακας του Anselm Kiefer για πρώτη φορά στην Κύπρ
NYX Hotel Limassol × Παγκύπριος Σύνδεσμος Καλλιτεχνών «Τέχνη Δίχως Σύνορα»
Ομαδική Έκθεση με τίτλο Light and Shadows
Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERsHOUSE 2025 αναδεικνύει για 5η χρονιά την δημιουργία, την καινοτομία και την έμπνευση
Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται με τους δημιουργούς να παρουσιάζουν τα τελικά τους έργα σε μια μοναδική έκθεση στο Youth Makerspace Larnaka, στις 7 Δεκεμβρίου
December: Ομαδική έκθεση με 29 καλλιτέχνες στην γκαλερί Stand in Line – Art Space
Η γκαλερί Stand in Line – Art Space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “December” σε επιμέλεια του Canopy Studio, με 29 συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Πίνακας του Ρούμπενς πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2.3 εκατ. ευρώ
Το έργο ήταν κρυμμένο για περισσότερους από τέσσερις αιώνες σε μια παριζιάνικη έπαυλη
“Spinning a tale” από Margo της Μάρθας Χριστοδουλίδου
Mια συλλογή από υφαντά, κεντημένα και κροσέ κομμάτια
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani
Συνεχίζονται οι προβολές της σειράς "Art in the City" του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Οι προβολές μεταφέρουν το κοινό στον κόσμο των Κυπρίων εικαστικών καλλιτεχνών