Κορωνοϊός: Κλείνουν εστιατόρια και κλαμπ στην Κύπρο

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στην Κύπρο, ανέρχεται συνεχώς και πλέον γίνεται όλο και πιο φανερός ο κίνδυνος ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις στο χώρο της διασκέδασης που αποφάσισαν να κλείσουν για προληπτικούς λόγους.

Ήδη καφετέριες και μπαράκια ετοιμάζονται να κλείσουν προσωρινά, ενώ και κάποια εστιατόρια ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους. Είναι βέβαια και αυτοί (ευτυχώς οι περισσότεροι) που πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμβιβάστηκαν απόλυτα με τις οδηγίες του Υπουργείο Υγείας και θα συνεχίσουν να μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους (ακόμα και με take away υπηρεσίες).

Η ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Συγκεκριμένα:

Στη Λευκωσία
Κλειστό θα παραμείνει και το Ταβερνάκι Το Σπήλαιο. Συγκεκριμένα η ανακοίνωσε ανέφερε ότι, μετά λύπης μας λόγω πανδημίας του κορωνοϊού θεωρήσαμε σωστό να προστατεύσουμε όλους εσάς τους πελάτες μας, τους συναδέλφους μας αλλά και τις οικογένειες μας. Είναι υποχρέωση μας να προστατευτούμε αλλα και να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Θα παραμείνει κλειστό το ταβερνάκι Σπήλαιο μέχρι νεοτέρας.

Το μαγαζί της Λευκωσίας GAZI LIVE STAGE που συνδυάζει τα δυνατά live και τους υπέροχους μεζέδες, το οποίο συνδυάζει αρμονικά τα μοντέρνα στοιχεία διακόσμησης σ’ ένα κτίριο με ένα ιδιαίτερο, παραδοσιακό χαρακτήρα και ιστορία, ανακοίνωσε ότι... "όσον αφορά την υφιστάμενη πανδημία του Κορονοϊού και αισθανόμενοι το χρέος να συμβάλουμε στη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας όλων των συμπολιτών μας, όπως ορίζει και το Διάταγμα της 10ης Μαρτίου 2020, αναστέλλουμε τη λειτουργία μας για τις ακόλουθες ημερομηνίες: 13/03/2020 Παρασκευή και 14/03/2020 Σάββατο, μέχρι νεωτέρας. 
Πληρ. 96 894044.

Το "Café Mercedes" θα παραμείνει κλειστό αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο λόγω της σχετικής απόφασης της Κυβέρνησης για την πρόληψη του κορωνοϊού. «Μείνετε συντονισμένοι για τις επερχόμενες εκδηλώσεις μας που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε, stay safe!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Το "State Night Club" σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως λόγω της ατυχούς συγκυρίας το κλαμπ ακύρωσε τα επερχόμενα evets που ήταν προγραμματισμένα και θα μείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας. «#StayHealthyStateNation», αναφέρεται στο σύντομο μήνυμα.

Η διεύθυνση της ανανεωμένης "Πιρόγας", αποφάσισε πως ο χώρος αναστέλλει τη λειτουργία του έπειτα από τα πρόσφατα μέτρα περιορισμού του Υπουργείου Υγείας για την επέκταση του Covid-19. «Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κλειστό ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει και το The Jolly Joker στη Λευκωσία. 

Kλειστό θα παραμείνει και το Patio, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Kλειστό για το σαββατοκύριακο θα παραμείνει και το Lost + Found Drinkery στη Λευκωσία, ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε συνωνιστισμός. 

Το Γευσικλέους 62 ενημερώνει ότι το εστιατόριο θα είναι κλειστό από την Παρασκευή 13/03/2020 το βράδυ και μέχρι την Δευτέρα 16/03/2020. Θα ανοίξει από την Τρίτη 17/03/2020 και μόνο για μεσημέρια.

Το Ταβερνείο του Αγρότη στο Τσέρι αποφάσισε όπως παραμείνει κλειστό. Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή του δεν θα λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Αναλόγως με την εξέλιξη της όλης κατάστασης θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωσή σας.

Η Παλαιά Πινέζα κατανοώντας την κατάσταση και θέλοντας να αποφύγει όλα τα παραπάνω, ενημερώνει πως θα παραμείνει κλειστή για τις 13,14, 15/3. 

Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 20/3 το Τσιπουράκι Μεζεδάκι στη Λευκωσία θα παραμείνει κλειστό.

Στη Λεμεσό
Η Ταβέρνα Μεζεδοπαγίδα ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή από την Παρασκευή 13.3 και για όσο χρειαστεί.

Η Ψαροταβέρνα Άγιος Γεώργιος Αλαμάνου θα παραμείνει κλειστή από την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως.

Μουσική Σκηνή Ρωγμές
Η μουσική σκηνή της Λεμεσού, που σε υποδέχεται γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια, με ένα μοναδικό σχήμα, ανακοινώνει ότι... "Λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να απαγορεύσει, με διάταγμα, την συγκέντρωση πάνω απο 75 ατομα και στα κέντρα αναψυχής ειμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε οτι θα παραμείνουμε κλειστοί αυτό το Παρασκευοσάββατο!".
Πληρ. 25341010.

Notes Live
Το μαγαζί της Λεμεσού, ανακοινώνει ότι "με υψηλό το αίσθημα ευθύνης ως προς τους πελάτες, τους καλλιτέχνες, και προσωπικό μας, αλλά και πάνω από όλα σεβόμενοι την δημόσια υγεία γενικότερα ανακοινώνουμε την αναστολή της λειτουργείας του Notes Live μέχρι 31.03.2020. Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε πάραυτα".

Ravens Music Hall
Κρατώντας ένα αυθεντικό χαρακτήρα με ροκ στοιχεία, αποτελεί μια σταθερή επιλογή νυχτερινής διασκέδασης για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους. To ίδιο σταθερή είναι και ποιότητα αλλά και το αίσθημα ευθύνης, εξ ου και ανακοίνωσαν ότι "Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Ravens θα παραμείνει κλειστό την ερχόμενη Παρασκευή, Σαββατο και Κυριακή λόγω της έκτακτης νομοθεσίας της κυβέρνησης για τα μέτρα ασφάλειας για τον Κορονοϊο. Δυστυχώς αρνούμαστε να λειτουργήσουμε σαν χωροφύλακες και να μην επιτρέψουμε την είσοδο άνω των 75 ατόμων στο χώρο μας. Απολογούμαστε στον κόσμο μας για τυχών ταλαιπωρία και ευχόμαστε στο σύστημα περαστικά!".
Πληρ. 99 614100.

Anodos Live
Το Κέντρο Νυκτερινής Διασκέδασης Anodos Live στη Λεμεσό, ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραμείνει κλειστό. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι " Θέλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους & πελάτες μας ότι λογο των υποχρεωτικών μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργικό Συμβούλιο το ANODOS LIVE Θα παραμείνει κλειστό το παρασκευοσαββατο μεχρι νεοτερας ενημερωσης".
Πληρ. 70 000087.

Κλειστό θα παραμείνει και το Mason Bar στη Λεμεσό, μέχρι νεωτέρας. 

Το Vinylio wine etc ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό, τουλάχιστον μέχρι 20/3 λόγω των μέτρων πρόληψης που εφάρμοσε η Κυπριακή Δημοκρατία για τον ιό COVID-19 (CORONAVIRUS) αν και λόγο της χωρητικότητας μας δεν εμπίπτομε στη κατηγορία κινδύνου αλλά για λόγους πρόληψης και σεβόμενοι την δημόσια υγεία.

Τα Μπελαλίδικα, στη Σαριπόλου, ανακοινώνουν ότι με βάση τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας για αποφυγή μετάδοσης του ιού, αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους από τις 13/03/2020 μέχρι τις 20/03/2020.

Η ταβέρνα "Η Ωραία Ελλάς", στο Βουνί της επαρχίας Λεμεσού, ανακοινώνει ότι ως υπεύθυνη επιχείρηση, που σέβεται τους πελάτες και το προσωπικό της, και με όποιο κόστος, θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 22/3 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Όμιλος Breeze
Ο όμιλος Βrezee ο οποίος έχει κάτω από την ομπρέλα του διάσημα venue διασκέδασης στη Λεμεσό, ανακοίνωσε ότι τα προγραμματισμένα events για τον μήνα Μάρτιο αναβάλλονται. Σύντομα θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Ωστόσο, κάποια από τα Venues του ομίλου Breeze θα παραμείνουν ΑΝΟΙΧΤΑ και θα τηρούν καταγράμμα τους κανόνες πρόληψης και υγιεινής όπως αυτοί ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας. Ως όμιλος Breeze με αίσθημα ευθύνης, επιθυμούμε και εμπράκτως να συμβάλουμε στην μείωση της εξάπλωσης του ιού. Ευχαριστούμε για την κατανανόηση.

7Seas
Eνημέρωση ήρθε κι από την Columbia, την εταιρεία που έχει κάτω από την ομπρέλα της ένα από τα πιο άνετα και κομψά μέρη, για μοναδικές βραδιές διασκέδασης, η οποία αναφέρει ότι λόγω των πρόσφατων γεγονότων και των πρόσφατων κατευθύνσεων που έθεσε η Κυπριακή Κυβέρνηση στις 10 Μαρτίου 2020 - σχετικά με εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, το 7Seas θα κλείσει μέχρι την επόμενη ενημέρωση.
Πληρ. 25278000.

Η ταβέρνα Το Καραφάκι ανακοίνωσε ότι λογώ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού είμαστε υποχρεωμένοι για την λήψη προληπτικών μέτρων γι αυτό ανακοινώνουμε την αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης μας μέχρι νεωτέρας!

Η ταβέρνα Φόρσος στη Λεμεσό νιώθωντας την υποχρέωση για την ασφάλεια όλων των πελατών  αλλά και του προσωπικού λόγω και των τελευταίων γεγονότων θα παραμείνει κλειστή απο τις 13/3 μέχρι και τις 20/3. 
 

Στην Πάφο
Η Αυλαία μάς ενημέρωσε ότι τα προγραμματισμένα events στο Αυλαία 24 για τον μήνα Μάρτιο αναβάλλονται και το μαγαζί θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.

Σε ανακοίνωση η διεύθυνση του "Loft" ενημερώνει ότι, «μετά τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε το υπουργείο υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό στην Κύπρο,  αποφάσισε όπως κρατήσει το χώρο κλειστό μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως. Απολογούμαστε που θα σας στερήσουμε τη νυχτερινή σας διασκέδαση αλλά πάνω απ’όλα προέχει η υγεία».

Το "Papillon" αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι, τα προγραμματισμένα events στο Papillon club για τον μήνα Μάρτιο αναβάλλονται και το μαγαζί θα παραμείνει κλειστό εκτός και αν ανακληθεί το διάταγμα του Υπουργού Υγείας. Με αίσθημα ευθύνης, επιθυμούμε και εμπράκτως να συμβάλουμε στην μείωση της εξάπλωσης του ιού. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Το roof-bar Ouranos θα παραμείνει προσωρινά κλειστό. Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων και σε συνέχεια των επίσημων ανακοινώσεων για τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχουμε αποφασίσει όπως το roof-bar Ouranos παραμείνει κλειστό μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον Όμιλό. Για σχετική ενημέρωση και νεότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθείτε τη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κλειστό ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει και το Deloubak Espresso Cuisine Co. Το μαγαζί μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Το Κουτουρού, επίσης μάς ανακοίνωσε ότι θα κατεβάσει ρολά λόγω κορωνοϊού.

Στη Λάρνακα
Η διεύθυνση του «DSTRKT» σημειώνει σε ανακοίνωση της ότι με υπευθυνότητα και ευαισθησία που απαιτείται σχετικά με τον κορωνοϊό, ενημερώνει ότι θα λειτουργεί ως café bar με ανοικτή την πρόσοψη του χώρου καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας, αναβάλλονται όμως τα special events που ήταν προγραμματισμένα. "Θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για απαγόρευση συγκέντρωσης πέραν των 75 ατόμων σε κλειστό χώρο, ενώ θα γίνεται σχολαστική απολύμανση του χώρου και ιδιαίτερα των επιφανειών υψηλού κινδύνου".

Το Κουλτουριάρικο στη Μοσφιλωτή, η ταβέρνα που μας σερβίρει καλή κυπριακή κουζίνα, αποφάσισε να παραμείνει κλειστή μέχρι τις 31 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους.

Η Ταβέρνα Βαβατσινιά Τάκης θα παραμένει κλειστή για το σαββατοκύριακο 13-15/03 λόγω των μέτρων κατά του covid_19. 
 

Ελ. επ. Αμμοχώστου
Cinnamon Lounge Bar

Το Cinnamon Lounge Bar στη Δερύνεια θα είναι κλειστό αυτή την Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, λόγω των μέτρων πρόληψης που εφάρμοσε η Κυπριακή Δημοκρατία για τον ιό COVID-19. Η χωρητικότητα μας δεν εμπίπτει στη κατηγορία κινδύνου, αλλά για λόγους πρόληψης και σεβόμενοι την δημόσια υγεία πήραμε αυτή την απόφαση.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31