Eating News , Εστιατόρια

Swiss Education Group: Open Days για γονείς και μελλοντικούς φοιτητές από την Κύπρο

Διεξήχθη στοΜοντρέ της Ελβετίας από τις 16-19 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020

Για ακόμη μια χρονιά διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία η ενημερωτική, για κύπριους γονείς και φοιτητές, εκδρομή, στην έδρα των εγνωσμένης αξίας ελβετικών σχολών φιλοξενίας και διοίκησης SEG (SWISS EDUCATION GROUP).

To ειδυλλιακό Montreux, στο ανατολικότερο άκρο της λίμνης της Γενεύης, αποτέλεσε κι εφέτος τον προορισμό των 35 και πλέον συμπατριωτών μας, οι οποίοι κατέφτασαν με γεμάτες τις ‘’αποσκευές’’ τους με όνειρα και υψηλές προσδοκίες εκπαίδευσης σε έναν από τους κορυφαίους ομίλους  σχολών και πανεπιστημίων του κόσμου. Ένας όμιλος που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της διεύθυνσης ξενοδοχειακών - εστιατορικών μονάδων αλλά και στον πολυπτυχή τομέα των επισιτιστικών τεχνών, ο οποίος  μέσα από 25 εξειδικευμένα προγράμματα, 5 διαφορετικών σχολών, δίνει την ευκαιρία, αλλά και τα εχέγγυα σε 5500 φοιτητές ετησίως να καταστούν μήλο της έριδος για τους μεγαλύτερους οργανισμούς φιλοξενίας στον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιήγησης των σχολών ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας στιγμή, με τον πολύπειρο στον ξενοδοχειακό τομέα, εκπρόσωπο του SEG σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα, Ευγένιο Σάββα, να ξεναγεί το ενθουσιασμένο από τις πρώτες κιόλας εικόνες, γκρουπ γονέων και φοιτητών στην κορυφαία σχολή Hotel Institute Montreux (HIM).

Μια σχολή σταθμός, που από το 1985 τροχοδρομεί σπουδές με άξονες τις πρωτοποριακές ιδέες σε προγράμματα Hospitality & Business, εμπλουτισμένα πάντοτε με τα ιδεώδη της Ελβετικής φιλοξενίας και τις πρακτικές της αμερικανικής διοίκησης. Οι υπεύθυνοι της σχολής αφού υποδέκτηκαν την κυπριακή αντιπροσωπεία, παρουσίασαν το πολυποίκιλο πρόγραμμα σπουδών μέσω έξυπνων, διαδραστικών και αλληλεπιδραστικών δραστηριοτήτων, αλλά και ξενάγησαν το γκρουπ στις εγκαταστάσεις της σχολής, αλλά και στους διάφορους τύπους δωματίων που παρέχονται για την διαμονή των φοιτητών.

Επόμενος σταθμός, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες σχολές του κόσμου, μα και το εντυπωσιακό από κάθε άποψη Swiss Hotel Management School (SHMS) που εδώ και 28 χρόνια χαίρει εξαιρετικής φήμης, εκπαιδεύοντας τους μελλοντικούς επαγγελματίες στους τομείς Operations Management, Οργάνωση εκδηλώσεων αλλά και Διεύθυνση σε Resorts and Spa. Τα κλικ των φωτογραφικών μηχανών και οι selfies με αφ’ υψηλού background, τη λίμνη της Γενεύης, τους αμπελώνες και τις χιονισμένες Άλπεις δεν έλεγαν να κοπάσουν. Με το κινητό στο χέρι και εντός της πλημμυρισμένης από αρχοντιά, σχολής, με τους Ελβετούς και όχι μόνο, πρυτάνεις και εκπαιδευτές να παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσω από state of the art οπτικοακουστικούς, διαδραστικούς μηχανισμούς που πρώτη φορά έχουμε κι εμείς δοκιμάσει.

Γονείς και μαθητές, έγιναν για λίγο pastry chefs και με την καθοδήγηση ορισμένων από τους καλύτερους chef patissier της χώρας, δημιουργήσαν γλυκά, τα οποία κλήθηκαν να τα τοποθετήσουν στο πιάτο, με γνώμονα την αισθητική, τη δυνατότητα σερβιρίσματός τους χωρίς αυτά να αλλοιώνονται, και φυσικά με τη γευστική τους  μοναδικότητα.

Η δεύτερη ημέρα ήταν καθ’ όλα συναρπαστική, με το λεωφορείο να μεταφέρει την κυπριακή αποστολή στο Le Bouveret, έδρα της παγκοσμίου εμβέλειας σχολής Culinary Arts Academy Switzerland και Cesar Ritz Colleges, οι οποίες εστιάζονται εδώ και 37 και πλέον χρόνια στους τομείς Tourism and Hospitality Management, αλλά και για μια ανωτάτου επιπέδου καριέρα στο κόσμο της γαστρονομίας. Η ξενάγηση στο παρά τη λίμνη campus από τους υπεύθυνους της σχολής, αλλά και τους Κύπριους πρωτοετείς και διδακτορικούς φοιτητές, έδωσε την ευκαιρία σε όλους να αντιληφθούν τα πραγματικά υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης, με πρωταγωνιστές, εκπαιδευτές που έχουν θητεύσει στα διασημότερα ξενοδοχεία του πλανήτη, αλλά και από διακεκριμένους chefs, σε βραβευμένα με πολλά αστέρια Michelin, εστιατόρια.

Την πλήρη τους ικανοποίηση για τη ενημερωτική περιήγηση, μοιράστηκαν μαζί μας γονείς και φοιτητές, με όλους να εκφράζονται με διθυραμβικά σχόλια για τα υψηλά, πέραν των προσδοκιών τους, επίπεδα εκπαίδευσης στις ιδρυθείσες από το 1986, σχολές SEG, για τις ανετότατες εγκαταστάσεις διαμονής και διασκέδασης των φοιτητών, αλλά και για τις καθημερινές ευκαιρίες που έχουν για να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα και για όλα τα γούστα masterclasses. Τα 4 έως 6 μηνών, internships των σπουδαστών σε ξενοδοχειακούς, εστιατορικούς και λοιπούς επαγγελματικούς κολοσσούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης (αμοιβή φοιτητών μέχρι και 2200 ελβετικά φράγκα μηνιαίως), τα μηδενικά έξοδα που καλείται να πληρώσει κάποιος μετά την καταβολή των διδάκτρων (καλύπτεται με αυτά η φοίτηση και η διατροφή με τρία γεύματα ημερησίως), αλλά και η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποτελούν μόνο ορισμένους από τους κρυμμένους άσσους των σχολών SEG.

Ο μεγαλύτερος άσος εξ αυτών, η σιγουριά της άμεσης εργοδότησης, με το 70% των τελειόφοιτων να υπογράφουν με την αποφοίτησή τους, συμβόλαιο εργοδότησης σε πρωτοκαλασάτες επιχείρησεις, ξενοδοχεία και εστιατόρια, με τις κλίμακες μισθοδοσίας να κρίνονται ως ιδιαίτερα ελκυστικές. 

Για πληροφορίες:
Εκπρόσωπος Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας
Ευγένιος Σάββα
Τηλ 99336158
E mail info@swisseducation.com.cy
www.swisseducation.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close