Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Οι Μαύρες Χήνες είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να φας στο Όμοδος

Στην πλατεία του χωριού Όμοδος, κάνε στάση για καλό φαγητό σ’ ένα μικρό παραδοσιακό ταβερνάκι…

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2022

Περιδιαβαίνοντας κανείς στα γραφικά σοκάκια του Ομόδους, δεν μπορεί να μην κοντοσταθεί στην ταβέρνα Μαύρες Χήνες. 

Ένα μικρό μεν αλλά πολύ ιδιαίτερο ταβερνάκι, με ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής… Ένας φιλόξενος χώρος, με καλομαγειρεμένες παραδοσιακές γεύσεις και ακούσματα αξιόλογων μουσικών σχημάτων.

Αρχικά θα σε εντυπωσιάσει το όνομα, ενώ ακολούθως το βλέμμα σου θα προσελκύσει το φινετσάτο εξωτερικό, το οποίο φτιάχτηκε έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τον παραδοσιακό χαρακτήρα στο εσωτερικό: τα καρό τραπεζομάντιλα, τα χαρακτηριστικά έπιπλα και αντικείμενα του κυπριακού σπιτιού, μέχρι τους δίσκους βινυλίου που στολίζουν τους τοίχους. Τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, μπορείς να καθίσεις και σε ένα από τα λιγοστά τραπεζάκια της βεράντας… απολαμβάνοντας την περατζάδα του χωριού.

Ζεστασιά και η ευγενική φιλοξενία
Ο Κωνσταντίνος, ο νεαρός ιδιοκτήτης της ταβέρνας, θα σε υποδεχθεί θερμά και θα σε οδηγήσει σε ένα από τα στρωμένα τραπέζια. Αν του το ζητήσεις, θα σε ξεναγήσει και στο υπέροχο παλιό κελάρι κρασιού, που βρίσκεται στο υπόγειο, ώστε να επιλέξεις το τοπικό κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα σου. 

Εξάλλου, στα ράφια του θα βρεις κρασιά από όλα τα οινοποιεία του χωριού, σωστά διατηρημένα στις ιδανικές συνθήκες. Επίσης, πέραν των κρασιών υπάρχει και μεγάλη γκάμα από single malt και blended whiskey, τα οποία μπορείς να απολαύσεις με μια μεγάλη ποικιλία κουβανέζικων -και όχι μόνο- πούρων, στο ειδικό εσωτερικό σαλόνι, που δημιουργήθηκε ειδικά για τους λάτρεις των πούρων. 

Όλα σ’ αυτό το ταβερνάκι είναι φτιαγμένα με αγάπη, μεράκι και όραμα…. Όραμα να κρατήσουν την παράδοση αναλλοίωτη. Ενώ στόχος του ιδιοκτήτη είναι να φύγεις απ’ εκεί ευχαριστημένος και φυσικά… χορτασμένος! 

Για τους εκλεκτούς της γεύσης
Εδώ λοιπόν οι εκλεκτοί της γεύσης, μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες, οι οποίοι θα τους ταξιδέψουν πραγματικά την κουζίνα της γιαγιάς. Άλλωστε φτιάχνονται με την ίδια ζεστασιά και φροντίδα. Φρεσκοκομμένη σαλάτα, σπιτικές αλοιφές (τζατζίκι, ταχίνι), παντζάρι και μαύρες ελιές, θα καταφθάσουν αρχικά, συνοδευμένα με ζεστή πιτούλα και φρυγανισμένο ψωμί. Σπιτικό λουκάνικο, χαλλούμι, κολοκυθάκια με αβγά, φρεσκοτηγανισμές κυπριακές πατάτες, πεντανόστιμοι κεφτέδες, μαλακό σουβλάκι κ.ά. είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα κάνουν στη συνέχεια την εμφάνισή τους επιδιώκοντας να σε χορτάσουν και να σε εντυπωσιάσουν. Ειδική ωστόσο αναφορά αξίζει στον γευστικό μουσακά, ο οποίος καταφθάνει ζεστός-ζεστός στο πήλινο και ξετρελαίνει με την πλούσια γεύση του (χωρίς ίχνος υπερβολής)!  

Και με ζωντανή μουσική
Τέλος, ο χαρακτήρας της ταβέρνας δεν θα μπορούσε να μην καθοριστεί και από τη ζωντανή μουσική, που αναλαμβάνει ο πατέρας του ιδιόκτητη της ταβέρνας ο Πόλυς Μακαρίτης με την παρέα του! Κάθε Παρασκευή εδώ θα ζήσεις ρεμπέτικες βραδείες απ’ τα παλιά, ενώ το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το μεσημέρι, θα περάσεις αξέχαστα όμορφες στιγμές με καλό ελαφρολαικό και τις πενιές του μπαγλαμά!

(70005459) Όμοδος, επ. Λεμεσού.
Facebook page: Μαύρες Χήνες-The Black Geese

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close