Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Nick's Coffee Bike: Το ποδήλατο που σου... φτιάχνει καφέ, βρήκε τη στέγη του

Ο Νικόλας, ο οποίος έφτιαξε το πρώτο ποδήλατο που έφτιαχνε καφέ, μόλις απόκτησε το δικό του χώρο

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ένας νεαρός τόλμησε και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα 'ανοίγοντας' το δικό του καφέ.... το οποίο όμως αρχικά δεν έμοιαξε με κανένα άλλο αφού βρισκόταν πάνω σε ένα... ποδήλατο. Ο λόγος για τον Νικόλα, ο οποίος μας πρωτοσυστήθηκε τον αύγουστο του 2018 στην πόλη της Λάρνακας... δίπλα στο ποδήλατό του όπου έφτιαχνε καφέ με αγάπη.

Εδώ και λίγες μόνο μέρες τον Νικόλα τον βρίσκεις πλέον στο νέο, υπέροχο μαγαζί του, το οποίο θα βρεις στο κέντρο της Λάρνακας λίγο πιο κάτω από το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο επί της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου. Ναι, μέσα στο μαγαζί θα δεις και το ποδήλατό του! 

Ο ίδιος μάλιστα με μια συγκινητική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook, μας ανακοινώνει την έναρξη εργασιών της επιχείρησης του:

"Δεν γνώριζε παρά μόνο το όνομά μου. Η συνομιλία μας μετρούσε κάτι λιγότερο από 5 λεπτά, πριν από περίπου 10 χρόνια και ακόμα θυμάμαι έντονα τα λόγια του, τα οποία είχαν σφηνώσει κατά κάποιο τρόπο σε μια γωνιά του μυαλού μου: 
«Αφού σου αρέσει τόσο πολύ, να κάνεις κάτι δικό σου». 
Ήταν μακρύς ο δρόμος μέχρι το σήμερα.
Πάρα πολλές ώρες, σχεδόν ατελείωτες! Κι όμως, θυμάμαι με λεπτομέρειες πολλές απ’ αυτές τις στιγμές του «ταξιδιού».
“You can learn the technique, but passion is cultivated through dedication, love, pride and respect in your work”, έχει πει ο Piero Bambi. 
Κι αυτό έκανα. 
Διάβασμα, ταξίδια, πειράματα. Κι άλλα πειράματα μέχρι να γίνει το καλό καλύτερο και μετά ίσως ακόμα λίγο καλύτερο. Όσοι με έχουν ζήσει, το ξέρουν καλά αυτό.
Γνωριμίες με άτομα σημαντικά ή και όχι τόσο γνωστά, γύρω απ’ τον κόσμο του καφέ. Άτομα με μεγάλη προσφορά και άλλα που ξεκινούσαν τότε δειλά δειλά, ήταν από τους σημαντικότερους σταθμούς αυτού του ταξιδιού. 
Και μετά απ’ όλα αυτά… ήρθε το ποδήλατο! Το Nick’s Coffee Bike! Δείγμα όλων των προσπαθειών και προάγγελος του σημερινού καφέ με το ίδιο όνομα. 
Είμαι αρκετά συγκινημένος, αφού μετά από 15 χρόνια ενασχόλησής μου με τον καφέ, ήρθε η στιγμή που έχω το δικό μου μαγαζάκι. Η βοήθεια από στενούς φίλους και οικογένεια ήταν ανεκτίμητη και τους ευχαριστώ βαθιά. Ιδιαίτερα την αδελφή μου Γεωργία που αυτά τα 2 χρόνια στο ποδήλατο ήταν κοντά μου καθημερινός. Μα πάνω από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στη γυναίκα μου, που στάθηκε δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και σε όλες αυτές τις δοκιμασίες μέχρι το σήμερα να γίνει πραγματικότητα".

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close