Eating News , Εστιατόρια

Το πανεύκολο κόλπο για να φτιάξεις παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Τρία υλικά και ένα βάζο: Το σπιτικό παγωτό σου είναι έτοιμο. Xωρίς μίξερ, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς κόπο.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2020

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το ποιοτικό, νόστιμο και σπιτικό παγωτό είναι ο καλύτερος φίλος του, o partner in crime στα original καλοκαιρινά σου βράδια. Παρακάτω βλέπουμε έναν εξοργιστικά εύκολο τρόπο για να το φτιάχνεις όποτε θέλεις.

Άσε τα συμπράγκαλα στην άκρη. Δεν μας ενδιαφέρει η οικοσκευή σου (a.k.a προίκα), γι’ αυτό μην ‘φλεξάρεις’ το μίξερ ή/και την παγωτομηχανή σου προσπαθώντας να φτιάξεις παγωτό. Δεν είναι τόσο περίπλοκο.

Σε μια από τις ημέρες της καραντίνας όπου το μόνο που χρειαζόμουν ήταν παγωτό, αλλά είχα πλήρη άρνηση να σηκώσω τα πόδια μου, να γράψω sms 2 και να μεταβώ στο πλησιέστερο παγωτατζίδικο, εμπιστεύτηκα πλήρως τους New York Times, που περιέγραψαν την συγκλονιστική απλότητα του παγωτού σε βάζο με αυτό το ατελείωτο κείμενο. Δεν διαψεύστηκα. Το παγωτό σε βάζο ήταν η ιδανική επιβράβευση της τεμπελιάς μου. Θα το ξανακάνω.

Υλικά:
Μια κούπα κρέμα γάλακτος (περίπου 200 γραμμάρια)
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μισή κουταλιά της σούπας εκχείλισμα βανίλιας
Ελάχιστο αλάτι
Ένα κοινό βάζο για ροφήματα (400 mg)

Οδηγίες:
Τοποθετείς όλα τα παραπάνω υλικά στο βάζο σου. Ανακατεύεις ασταμάτητα για τουλάχιστον 4-5 λεπτά (με κλειστό το καπάκι, δεν θέλεις να προκαλέσεις έκρηξη σαντιγί στην κουζίνα σου). Βγάζεις το καπάκι, ελέγχεις την υφή του μείγματος. Θα πρέπει να έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος και να καλύπτει όλη την χωρητικότητα του βάζου. Αν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ανακατεύεις κι άλλο, δες το σαν γυμναστική για τα χέρια. Στη συνέχεια τοποθετείς το βάζο σου στην κατάψυξη και το αφήνεις να ‘ξεκουραστεί’ για τουλάχιστον 3 ώρες. Το βγάζεις. Το αφήνεις 4-5 λεπτά ώστε να ξεπαγώσει αισθητά. Απολαμβάνεις ένα σπιτικό παγωτό βανίλια με τέλεια υφή.

Μπορείς να διαλύσεις μέσα στο μείγμα κομμάτια από μπισκότα σοκολάτας, χυμό λεμόνι, φράουλα, οποιαδήποτε πρώτη ύλη αντιστοιχεί στην αγαπημένη σου γεύση παγωτού. Παρακαλώ,δεν κάνει τίποτα.

Το παρακάτω tutorial όπου πρωταγωνιστεί ένας πατέρας με τα παιδιά του, μπορεί να σε βοηθήσει να πραγματώσεις ακόμα πιο εύκολα αυτή τη συνταγή σπιτιού παγωτού χωρίς παγωτομηχανή. Έλα τώρα, σταμάτα να με ευχαριστείς.

Πηγή: oneman.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close