Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

9 νέα εστιατόρια και μπαρ που θα γίνουν στέκια σου

Είναι νέα και πολύ ωραία!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2020

Έσκασαν μύτη στα τέλη του 2019 και φιλοδοξούν αυτή που μόλις μπήκε να είναι η χρονιά τους.

Εστιατόρια και μπαράκια στην πρωτεύουσα αλλά και στα παράλια, με αισθητική και γούστο, προσαρμοσμένα απόλυτα στο υψηλό επίπεδο που επικρατεί στην πόλη όταν μιλάμε για καλή ζωή (η οποία πάντα έχει γεμάτο πιάτο, ωραία ατμόσφαιρα και αλκοόλ).

Μια δοκιμή στο καθένα τους επιβάλλεται. 

TA ΑLL DAY

Maccadam All Day
Πρόκειται για το μαγαζί που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τρεις φίλοι, με διαφορετικές απόψεις, προσωπικότητες και χαρακτήρα! Εξ ου και το όνομά του ("πολυπρόσωπο"), αντικατοπτρίζει ακριβώς και τη φιλοσοφία του! Το νέο μαγαζί της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, λοιπόν, έχει πρωτότυπο concept, διακόσμηση που ξεχωρίζει, και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει, ενώ παντρεύει με εξαίσιο τρόπο το vintage με τη μοντέρνα αισθητική. To αριστοκρατικό σκηνικό συνθέτουν υπέροχοι πολυέλαιοι από τους οποίους κρέμονται λουλούδια, βελούδινες πολυθρόνες, vintage καναπέδες και ένα επιβλητικό μπαρ. Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του Maccadam, συμπληρώνεται με την ανθισμένη αμυγδαλιά που ξεπροβάλλει μέσα από τένα μικρό, κυκλικό μπαρ. Ο καφές, οι ποικιλίες ναργιλέ, τα αυγά Benedict και τα bagel δίνουν αργότερα τη θέση τους σε fusion πιάτα (18 στο σύνολο, ανάμεσά τους σαλάτες, burgers, μακαρονάδες, platters κ.λπ.), ενώ από το απόγευμα και μετά η ατμόσφαιρα σηκώνει κρασί και καλό κοκτέιλ, είτε κλασικό είτε ένα από τα signature του μαγαζιού.
(23 822211) Εφέσσου 9, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. Το μαγαζί λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 για καφέ, σερβίρει brunch από τις 10.00-16.00 και (πολύ σύντομα) θα σερβίρει βραδινό από τις 19.00-23.00. 

Pull-A-Mango
Το όνομα του μαγαζιού σχετίζεται με τις φωτογραφίες που βγαίνουν μέσα από τους καθρέφτες. Εξ ου και στο μαγαζί θα δεις πολλούς καθρέφτες… στον εξωτερικό χώρο αλλά και πάνω από το μπαρ, οι οποίοι «παρουσιάζουν» όλα όσα συμβαίνουν πάνω στην μπάρα! Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό το μαγαζί θέλει να γράψει τη δική του –εντυπωσιακή- ιστορία... Μπαίνοντας μέσα θα νιώσεις κατευθείαν την casual εκδοχή του αλλά και τη μοντέρνα του αύρα, με το εντυπωσιακό μπαρ του που ξεχωρίζει για την αισθητική του. Θα συνεχίσεις και θα ανακαλύψεις τον εκπληκτικό του χώρο με τα λουλούδια που κρέμονται από την οροφή, τα μοναδικά wallpaper με τα λουλούδια και τα ζώα, τη χρυσή αψίδα και το χρυσό σταντ με τα ποτήρια. Ενώ, μόλις πάρεις το μενού στα χέρια σου, θα γνωρίσεις και τη γεύση του, μέσα από τα εξαιρετικά πιάτα που διεθνούς κουζίνας που σερβίρει. Εδώ θα πας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για καφέ (μέχρι τις 19.00), και πρωινό, το μεσημέρι μπορείς να δοκιμάσεις υγιεινές επιλογές, όπως σαλάτες, wraps, granola και το βράδυ κοκτέιλ συνοδευμένα με share burgers, σαλάτες και platters (με φρούτα, τυριά και αλλαντικά). Μην παραλείψεις να μοιραστείς με την παρέα σου τα burger του, αφού όσοι το έχουν προτιμήσει έχουν ξετρελαθεί!  Από την άλλη αν έχεις όρεξη για διασκέδαση, επισκέψου το με την πρώτη ευκαιρία… Μάθε τέλος ότι τα σαββατοκύριακα θα σερβίρει και brunch.
(70088770) Στασικράτους 40, Λευκωσία. Δ-Παρ 09.00-24.00 & Σ-Κ 10.00-01.00.

 

ΤΑ ΧΑΛΑΡΑ

Modern & Mum's
Το νέο μαγαζί που "προσγειώθηκε" στη Λευκωσία είναι μοντέρνο, φωτεινό, προσιτό και συνάμα παραδοσιακό. Το λέει εξάλλου και το όνομά του, Modern & Mum's. Το νέο μγαζί της πόλης, λοιπόν, άνοιξε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες στην πρωτεύουσα σερβίροντάς μας από το πρωί καφέ, breakfast και lunch το μεσημέρι. Τα Σάββατα και πάλι ανοίγει νωρίς και μας υποδέχεται στο ζεστό και κουκλίστικο χώρο του, φτιάχνοντάς μας breakfast και brunch. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πρόκειται για ένα καλόγουστο, και χαλαρό μαγαζί, στην οδό Ανδρέα Μιχαλακοπούλου 24, πολύ φιλόξενο, που συνδυάζει το μοντέρνο με μικρές παραδοσιακές πινελιές. Διαθέτει αρκετά (χαμηλά και ψηλά) τραπεζάκια καθώς και ένα πλούσιο μενού, που μπορεί να σε χορτάσει από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα. Κάθε μέρα ετοιμάζονται διαφορετικά κυρίως πιάτα και γλυκά, που δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Εδώ μαγειρεύουν σχετικά απλά πιάτα, που όμως είναι φτιαγμένα με γνώση, τεχνική και κέφι. Θα φτιάξουν όσπρια ημέρας, λαχταριστά πιάτα ημέρας (όπως σούπες, σολομό, μπριζόλα, παστίτσιο, σουτζουκάκια κ.ά.) αλλά και λαχταριστά γλυκά. Στο μενού επίσης θα βρεις από σάντουιτς (ζεστά και κρυά), σαλάτες και σπιτικά μπέργκερ, καφέδες (ζεστούς και κρύους), τσάγια, χυμούς, smoothies και άλλα ροφήματα. Τα Σάββατα θα σου ετοιμάσουν νόστιμο breakfast και brunch που θα σε ενθουσιάσει και θα σε χορτάσει. Από πιάτα με αβγά σε διάφορες εκδοχές, όπως ποσέ, χορτοφαγική στραπατσάδα, μικρά κρουασάν με χυμό πορτοκάλι και διάφορες μαρμελάδες, για το πρωινό, και brionche με καπνιστό σολομό, pancakes γλυκά και αλμυρά, σπιτικά μπιφτέκια και άλλες τόσες λιχουδιές. Σίγουρα, αξίζει να το επισκεφθείς!
(22767200) Ανδρέα Μιχαλακόπουλου 24, Λευκωσία. Δ-Παρ 07.00-16.00 & Σ 08.00-15.00.

Mεζεδοπωλείο Αθηνών και Κυλλήνης
To μεζεδοπωλείο που μας πρωτοσυστήθηκε το 2009 στα σοκάκια του Στροβόλου, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του πριν από μερικές ημέρες, με σκοπό να προσφέρει και πάλι ξεχωριστές στιγμές αφιερωμένες στο ευ ζην στους λάτρεις του καλού φαγητού και όχι μόνο. Ο λόγος για το μεζεδοπωλείο Αθηνών και Κυλλήνης το οποίο θα βρεις σε μια γωνιά στον Στρόβολο. Το concept και η διάθεση… κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα, αν και ο χώρος προβάλλει ανανεωμένος, με την ίδια όμως εναλλαγή. Μέσα ολόλευκα τραπέζια που θυμίζουν καλοκαίρι και στην άλλη πλευρά πέργκολα με ρουστίκ χρώματα, ξύλινες καρέκλες και σκούρο παρκέ που σε φέρνουν κατευθείαν στο χειμώνα της νήσου. Περνώντας στο μενού, θα αντιληφθείς ότι η ποικιλία των φαγητών που σερβίρεται έχει άμεση σχέση με τα πιο εκλεκτά προϊόντα ποιότητας που διαθέτει η αγορά. Ωστόσο κυριαρχούν οι παραδοσιακές, αλλά μοναδικές παράλληλα, δικές τους συνταγές με στοιχεία από την ελληνική και κυπριακή κουζίνα. Εξάλλου, η πολύχρονη πείρα που διαθέτουν, δεν μας αφήνει περιθώρια να αμφισβητήσουμε τη γεύση των πιάτων... αλλά και της νοσταλγίας που αυτά "κουβαλούν". Ίσως γιατί εδώ είναι ο τόπος του σπιτικού φαγητού που παραπέμπει νοσταλγικά στη μαγειρική τέχνη της μάνας μας. Το μόνο που έχεις λοιπόν να κάνεις για να τα δοκιμάσεις όλα είναι να παραγγείλεις τον μεζέ (€20 το άτομο), που αποτελείται από πιάτα νόστιμα, τα οποία ξεφεύγουν από τον κλασικό παραδοσιακό μεζέ. Για να σου δώσω να καταλάβεις σ' αυτόν περιλαμβάνεται το ψαρονέφρι γεμιστό με σος κουμανταρίας. Εναλλακτικά  τώρα το χειμώνα μας προτείνουνται η σούπα, η πιατέλα με τσιμπήματα, το φρεσκοψημένο ψωμί, οι σαλάτες, τα κρύα ορεκτικά και ζεστά ορεκτικά, τα μαγειρευτά στην κατσαρόλα και στη σχάρα με γλυκές λιχουδιές ως επιδόρπιο. Τι θα έλεγες να επιστρέφαμε εκεί; 
(22420340) Αθηνών και Κυλλήνης, Στρόβολος, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.30-23.30 & Κ 12.30-16.00. 

Καφενείο Το Μπρίκι 
Λιτό, προσεγμένο και ωραίο, αυτό το νέο καφενείο στις οδούς Ελλάδος και Αθηνών, στο κέντρο της Λεμεσού, ξεχειλίζει από αρώματα! Το Μπρίκι λοιπόν, όπως ονομάζεται, είναι ένα παραδοσιακό καφενείο, με ζεστό εσωτερικό και πολύ φιλική εξυπηρέτηση. Μαζεύει νεαρόκοσμο που απολαμβάνει το απόγευμα για μοναδικό καφεδάκι (ζεστό και κρύο), τσάι, σουμάδα, ζεστή σοκολάτα, κρασάκι, ποτό (ουίσκι, βότκα, ρούμι), ζιβανία και ουζάκι, παγωμένη μπίρα, τσίπουρο, και ναργιλέ, σε ένα ζεστό περιβάλλον. Στην καρδιά της Λεμεσού, το Briki υπερηφανεύεται για την κυπριακή φιλοξενία του, που θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως και ο χώρος του, που συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία με τις μοντέρνες πινελιές. Ένας τόπος συνάντησης, όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να πιεις, ακόμη και να παίξεις με τους φίλους σου τα αγαπημένα σας επιτραπέζια παιχνίδια (ανά πάσα στιγμή από το μεσημέρι το βράδυ μέχρι τις 2 το πρωί).
(99877273) Ελλάδος 52 & Αθηνών 1Α, παλιά Λεμεσός.

ΤΑ BAR



Mr. Tippler Cocktail Bar
Το νέο meeting point της Πάφου ήρθε στη γειτονιά που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια έχει τη δύναμη να συγκεντρώνει τον κόσμο, το αναπαλαιωμένο κέντρο! Και επιστρέφουμε εδώ γιατί ένα παλιό μηχανουργείο μετατράπηκε σε έναν πλήρως ανανεωμένο χώρο με industrial ύφος στοχεύοντας να γίνει η πιο αγαπημένη συνήθεια όλης της πόλης, ένα διαφορετικός χώρος, για να περνάς τα βράδια σου. Με το που πατήσεις λοιπόν πόδι στο Mr. Tippler Cocktail Bar θα μείνεις άφωνος από το σκηνικό στο οποίο θα γράφονται πλέον οι πιο δυνατές ιστορίες διασκέδασης των κατοίκων της Πάφου και όχι μόνο. Ένα μπαράκι, με φωτισμό που δημιουργεί το κλίμα σκηνικού κινηματογραφικής ταινίας και custom made ποτήρια! Ένας χώρος που το design, η ατμόσφαιρα και η αίσθηση που αφήνει είναι ιδιαίτερα και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα…. Θα σταθείς και θα διαβάσεις το απόφθεγμα που τοποθετήθηκε με neon light στα τουβλάκια του κτιρίου. Το σύνθημα είναι ένα και σε προστάζει να πιεις! «Τo drink is human, to drink well is divine». Εδώ λοιπόν θα πας από τις 18.00 (καθημερινά εκτός Τρίτης) και θα ξεκινήσεις τη βραδιά σου με ένα από τα κλασικά ή τα signature cocktails (€7-€10) ή ένα ποτό από την καλά ενημερωμένη και προσεκτικά επιλεγμένη λίστα του. Θα ακούσεις funk, jazz, soul μουσική και θα τσιμπήσεις και κάτι από το platter που θα φτάσει μπροστά σου! 
(99 950993) Κώστα Γεωργίου 3, Πάφος. Δ-Παρ 18.30-24.30 (Τρ κλειστό), Σ-Κ 18.00-01.30.

Blind Pig
Λένε ότι οι μεγαλύτερες απολαύσεις βρίσκονται στα απαγορευμένα... Εξ ου και Blind Pig, ένα μικρό μπαρ, που βρίσκεται κρυμμένο σε έναν -κατά τα άλλα- διάσημο πεζόδρομο της Λεμεσού, δικαιολογεί το όνομά του που έχει να κάνει με την παράνομη διακίνηση αλκοόλ στην Αμερική του 19ου αιώνα. Ένας χώρος με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και ανήσυχο πνεύμα, το οποίο εκφράζεται με κάθε τρόπο. Με την τοποθεσία του, την "συνωμοτική" του ατμόσφαιρα αλλα συνάμα και την exclusive αίσθηση του, το ύφος και το στυλ της εποχής. Το Blind Pig θα το βρεις στον ημιώροφο ενός διατηρητέου κτιρίου, που στεγάζει και το (επίσης διάσημο) Barbacoa. Θα ανέβεις λοιπόν την παλιά σκάλα και θα μπεις στο μπαρ, από μία πόρτα κρυμμένη πίσω από μία παλιά βιβλιοθήκη. Μην ανησυχείς, το μόνο που δεν θα χρειαστείς είναι κωδικό. Πέρα από το χώρο και τη φιλοσοφία του, ξεχωριστή είναι και η μπάρα του, τα cocktails του -κλασικά και signature-, αλλά και το bar food που σερβίρει, όπως πίτσες και dips. Στα συν βάλε και τις μουσικές επιλογές του. Αναζήτησέ το στην οδό Γενεθλίου Μιτέλλα 42.
(99952501) Γενεθλίου Μιτέλλα 42, Λεμεσός.

2033
Για τους λάτρεις ψαγμένων κοκτέιλ συνοδευόμενα με διάφορες διεθνείς και κυπριακές ετικέτες κρασιών, το 2033 Cocktail & Wine Bar στην Ηλία Παπακυριακού 32, Έγκωμη, άνοιξε την πόρτα του με 2 back to back Opening Events με resident djs μέρα πρώτη τους Pueblo Franco & Mighty Scoop και τη δεύτερη μέρα με Dr. Cordoba & Mr. Panaman. Τα Openings πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, και, αν και νωρίς, έχει γίνει το αγαπημένο στέκι για πολλούς.Το opening του 2033 σίγουρα δεν άφησε ούτε εμάς αδιάφορους, αφού δεν χάσαμε την ευκαιρία να μπούμε πρώτοι σε αυτό το εντυπωσιακό cocktail bar και να απολαύσουμε όσα είχε να μας δώσει.  Αυτό που μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά  είναι πως αυτό το cocktail bar ήρθε να δώσει ένα νέο αέρα σε αυτά που γνωρίζαμε ήδη, και σίγουρα, έχει πολλά να δώσει!  Το 2033, με δυνατό του χαρακτηριστικό την εναλλαγή από ένα χαλαρό στέκι τα απογεύματα, το οποίο ικανοποιεί την ανάγκη για ένα χαλαρό ποτό και κουβέντα, σε ένα νυχτερινό ποιοτικό cocktail bar, όπου έχεις την ευκαιρία να χορέψεις και να διασκεδάσεις μαζί με την παρέα σου, μπορεί με σιγουριά να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.  Ο μοναδικός του χαρακτήρας, η μοντέρνα διακόσμηση του, η cosy ατμόσφαιρα, αλλά και η ποικιλία από αυθεντικά cocktails, φτιαγμένα από τους έμπειρους bartenders, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα σε εντυπωσιάσουν. Και για τους πεινασμένους, το 2033 δεν θα σας απογοητεύσει. Δες το menu εδώ: http://bit.ly/2PrEo0p
Αν δεν το έχεις επισκεφθεί ακόμη, τότε ήρθε η στιγμή να το κάνεις, μιας και έχουμε να αναμένουμε διάφορα ενδιαφέροντα events που σίγουρα δεν θα μείνουν απαρατήρητα. 
(96214105) Ηλία Παπακυριακού 32, Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Κ 16.00-02.00.

Για... γλυκά!

Elements Fine Desserts & Pastries
Η κομψή μεγαλοπρέπεια του νέου χώρου, που στολίζει τη λεωφ. Νίκης, στεγάζει μια δουλειά υψηλού επιπέδου. Tη δουλειά της κ. Κικής, που έχει ως αποτέλεσμα γλυκά που εντυπωσιάζουν με την εμφάνιση, τη γεύση, τα υλικά και την τεχνική! Ο λόγος για το νέο opening στην πρωτεύουσα που είναι ένα πρωτοποριακό ζαχαροπλαστείο. Elements Fine Desserts & Pastries. Αυτό αναγράφει και η λιτή επιγραφή στο εξωτερικό. Προχωρώντας στο εσωτερικό θα εντυπωσιαστείς ακόμα περισσότερο με το κομψό design και τη minimal αισθητική, που εκπέμπει όμως μια μεγαλοπρέπεια. Γυαλιστό δάπεδο, μοναδικά φωτιστικά να κρέμονται από την οροφή, ξύλο και λευκές βιτρίνες να συνδυάζονται μοναδικά και να αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τα γλυκά! Πρόκειται για μία δουλειά πρωτοποριακή, τόσο όσον αφορά τα στάνταρ ποιότητας, τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, την αισθητική, τη φιλοσοφία και, φυσικά, το αποτέλεσμα όλων αυτών, τα προϊόντα. Τα γλυκά λοιπόν, ατομικά (€5) και όχι μόνο, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά και φινετσάτα, φτιαγμένα με φαντασία και δημιουργικότητα και κυρίως με καλή πρώτη ύλη. Εξάλλου, η Κική δεν χρησιμοποιεί πολύ ζάχαρη αλλά περισσότερα αρώματα και δεξιοτεχνία! Έτσι φτιάχνει γλυκά εκλεπτυσμένα αλλά  γεμάτα γεύση! Τάρτα με σοκολάτα, praline, apple (mousse θυμάρι με καραμελωμένα μήλα) και άλλες μοναδικές λιχουδιές φιγουράρουν στις βιτρίνες! 
(22760710) Λεωφ. Νίκης 20, Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close